Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 5 Oktober 2016

Aniq Mikail turn's 6

Assalamualaikum (^-^)

bujang bongsu dah besar dah.. officially ahad lepas dah 6taon..
next year masok darjah satu..camaner la gayanya tu..
skarang pon manja boleh tahan.. paling geram nak menepek ajer..
tabiat dier suka mencium tu masih ada..
masih tido bawah ketiak.. masa bebaru beli katil dulu tido jugak ngan abang abang sekejap pastu taknak dah..
aritu dia cakap tunggu ibu beranak baby baru dulu baru dia pindah..
aku leterkan, pastu dia janji nanti masok darjah 1 dia tido katil sendiri..
urmmm takpe ibu tunggu.. moga janji ditepatilah yer kenit..

dua bulan sebelum besday dia pesan dah, nak kek ultraman, nak sambut besday ngan kengkawan tak taska..
ktorang tak pernah lagi bawak kek besday anak sambut kat tadika or taska so pikir balik ni yang bongsu ikutkan ajerlah.. bukan pilih kasih yer..
kesian member lain boleh kenapa dia tak boleh pulak..

 
kali ke-3 tempah kek dengan orang yang sama.. pandai akak ni buat ikut ape yang aku nak..
sedap dan murah plak tu.. sebiji 60hengget jerk tuk sekilo setengah punya kek..
deco tu aku main google pastu mintak dier polooo..
satu untuk sambut kat taska yang satu lagi kat umah.. 

sambut lima branak ajerpon nak kena hehias jugak..
bagi bebudak hepi skit..

 
tido depan kek tu kenapa dik? pakngah yang nampak excited lebih..
tunggu tengok jap lagi excited ke tidok..

 
masih excited dan hepi, ibaratnya besday kau besday aku jugak.. hahahhaa

 
2minggu sebelum aku dah siapkan goodie tuk kengkawan dia kat taska..

 
simple simple jer sebab ibu ni tak cukup kreatif nak.. asal boleh sudah.. 
jangan nak banyak complain sangat..

 
rainbow kek yang sedap.. memang berbaloi sangat tempah ngan akak tu..

tengah sedap makan kek tetiba ada budak bersuara dengan nada yang sentap..
"dik niq kek besar sampai dua.. masa besday dib aiyan kek kecik jer"
woahhh mengimbau balik nampak.. hahaahaa..
bebudak ni ingatan kuat betol..
tak pepasal terus berdrama air mata..

sambil makan sambil airmata menitik..

 
alahaiiii, sedih sangat sangat yer pakngah?.. camaner ni?

moh flashback jap ada ke tidok kek besday tuk dia..

 
masa besday dier bukannya ktorang tak sambut.. sambut gak ngan domino's tu yang kek pon terus order domino's punya coklat lava.. 
cam dik niq tuh memang kek semata..
nampaknya taon depan dier punya besday kena besttt lagi lah..

 
hadiah besday pon dier punya yang paling best, dapat ukulele..
tapi cam biaser, sorang dapat yang dua lagi pon mendapat sama..

selalunya ibu yang beli hadiah.. tang dik niq ni mintak ayah plak tolong belikan..
sekali ayah belikan tuk besday boy sorang jer.. yang lagi dua tak dapat..
apelagi? berdrama airmata tuk kedua kalinya laaa.. hahahaaa.. parah oiii camni.. 

 
abis makan kek kuar jenjalan romantika jap.. no movie, no bowling or yang sewaktu dengannya..

to Adik Niq, happay besday once again sayang.. moga membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh.. amin..

ok.. byeee..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

9 ulasan:

Kakzakie Purvit berkata...

Anak belum matang Zee itu yg sampai boleh berdrama airmata -sedih sangat alahai anak..anak.. Tak tahu sebolehnya kita ni nak bahagiakan mereka kan.

Apa pun happy birthday buat adik:)

Sue Bee berkata...

Part tido bawah ketiak sama mcm anak bongsu SB, 7 thn tu..hahahaa

AnneRaini berkata...

hahaha lawak lah pak ngah...sentap terus ye..

happy besday dik niq. Moga jadi anak yng berjaya dunia akhirat.

wahida berkata...

happy birthday adik niq!

p/s: salam dear, sori nak bagitau ni, blog ni lambat la nak loading, nak komen pun kena loading lagi sekali...huhu...why not u buat pop up comment?
sori tau...huhu

LYAfrina berkata...

dah besar dia...
cepatkan masa berlalu..
selamat hari lahir.smoga trs mbesar dgn sihat serta bjaya duniakhirat..amin

mmg cantik kek birth tu.. harga pom puas hati dgn deko tu..

LYAfrina berkata...

alahai...
yang drama air mata tu kesianlah plok.. hihi..
biasa dah ank y hmpir sebaya ni.. klo sorang dapat..semua kna bg ..hehe

dalila berkata...

happy birthday aniq..smeoga menjadi anak yg soleh ;)

hainom OKje berkata...

Hepy Bezday Dik Niq yg hensem.....moga jadi anak soleh...
Alahai Abg Ngah jeles rupanya. Yelah, kecik sangat tu Zee keknya hahaha... haruslah jeles.

Nory Zoulkefle berkata...

Lama tak singgah sini..
Wahhh sedapnya kek tu..
Murah plak tu...
Boleh lah rekemen kat nory...
Nk tmpah kek jgak ni..