Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 16 Jun 2015

Citer cuti sekolah di hari Ahad

As-salam (^-^)

lusa dah masuk bulan ramadhan..

pepon nak ucap dulu 'Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak' korang..
moga amalan kita semua diterima-Nya.. aminn

sekarang memang malas giler nak apdet blog..
bizi pon ye.. bulan ni berganda skit sebab next month nak kena submit first GST sudah..
hopefully takde sangkut masa buat submission nanti..
nyeksa betul buat account skarang nih..
nak carik keje lain cam hurmmmm takyah kot.. 
selesa kat sini, boss pon tak cerewet sangat.. aku tak boleh kang aku pass jer kasi boss setel.. kahkah

semalam baru start sekolah tetiba pagi tadi dik niq boleh tanya plak arini cuti ke tak?
amboiii asyik nak cuti jer biler masa nak belajar dik?
cuti sekolah aritu MiL ngan FiL naik KL..
dorang nak tunaikan umrah ramadhan ni so datang awal jumpa anak cucu dulu sebelom berangkat..
at least lega skit.. takde la bebudak ni bising tak kampung, tak bawak pi berjalan..
ari minggu bawak gak dorang kluar..

 
dok pakat nak buat BBQ reramai la kononnya sekali tak sumer boleh join..
port paling dekat ngan umah kat taman tasik cyberjaya.. ari ahad dua minggu lepas kot ni..
pagi tu ujan kemain lebat lagi..
nasib ada wakaf so rancangan masih boleh diteruskan..
best gak ujan pon rasa sejuk, nyaman jer..
takyah nak risau ketiak melecet..

 
FiL tak berapa nak sihat sangat tu yang kena angkut kerusi sekali..
at least dier selesa skit dapat bersandar..
ikutkan memula tak nak ikut gak tu..

 
dik niq kalo jumpa sepupu sepapat gini la dier..
phone yang dicariknya dulu..
makan minum sumer tolak tepi..
ramai lagi yang belom sampai time ni..

 
menu BBQ aritu ayam, sotong ngan sosej..
rugi plak perap sekor jer ayam.. siyes tak cukup..
sumer pon dapat makan tapi tak puas aku rasa..
aku tak berapa pandai sangat nak bajet.. next time reti dah la..
yang penting 'moment' bersama..

 
ahad lepas plak bawak bebudak meround sat..
nak carik slipar jer sampai ke seri kembangan peginya..
last2 balik drop kat tesco puchong gak baru jumpa yang berkenan..
ohhhh skarang double lega sebab sumer kelengkapan dorang dah setel..
baju melayu pon dah selamat dibeli..
tema taon ni memang tema yang tak masuk dalam list langsung..
bertabah la korang yerk..

 
 
cuti sekolah kali ni boring skit arr bagi dorang..
sian anak2 ibu.. lain kali kita pegi bercuti okay..

 ni cerita malam tadi..
MiL, FiL ngan BiL dah selamat berangkat tuk menunaikan ibadah umrah..
lepas 2 minggu insya'allah bertemu lagi..
doakan moga semuanya sihat dan dapat menunaikan ibadah dengan sempurna..

      
ni tak tau la anak anak sapa semalam jumpa kat klia..
sian tak leh berjalan, nak kena tolak ngan wheelchair..
siap kutip duit raya lagi.. penuh duit dalam mangkuk tu kayooo..

jadi mainan dorang plak wheelchair ni..
kehulu kehilir dok menolak.. sumer mata yang lalu lalang dok pandang..
dari mana la agaknya bebudak ni kan, jakun bebenor..

 
tak cukup dua wheelchair tambah satu lagi troli..
pon boleh la korang..
janji hepi..
yang tragisnya budak kat tengah tu sempat cirit dalam sluar.. hahahahaaa


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

aryan azra berkata...

adoiii...memacam budak2 ni kan, boleh dibuat main wheelchair ngan troli tu, siap mangkuk kutip duit tu ha...hahaha

moga ibadah mereka semua diterima dan semoga mereka diberi kesihatan yang baik, dan moga selamat pergi dan selamat kembali

syawalsimpsons berkata...

seronok dapat kumpul reramai ni kan

Siti Rohaida Yusof berkata...

happy betul tengok diorng tu kan zee...emm...seronok kalau dapat berkumpul satu family buat barbeque..

selamat menunaikan ibadah puasa buat zee sekeluarga ye

Kakzakie berkata...

Adik Niq masih rasa bahang cuti yg baru lalu tu.. kecik lagilah Zee belum faham
Tapi bagusnya dia mudah mesra dgn saudara - itulah bagusnya buat majlis macam ini anak-anak saling kenal dgn saudara mereka.

Puan Kutu berkata...

betu tu yg penting moment bersama.tak bercuti pun meriah kan dapat jumpa atok nenek sepupu sepapat berBBQ

Athirah Zain berkata...

bestnya ^^

aTieYusof Family berkata...

sempat lagi BBQ kat taman ye Zee... seronok nampak anak2...
moga selamat pergi dan kembali buat ahli keluarga yg menunaikan umrah...:)

AnneRaini berkata...

wah dah siap dah semua persiapan raya.. sy ni baju kurung dgn melayu je dah ada. baju kasual anak2 tak beli lg.. terpksa jugak keluar bulan puasa.

Cikna berkata...

Amboi sampai tercirit....Teringat plak kisah pagi tgh best2 dgr ceramah tiba bdk2 bising "cikgu busuk" cek pnya cek murid t1 tercirit....

dalila berkata...

wakaf kt cyber yg wat bbq tu kene sewa ke cmne kak zee?
semoga dipermudahkan urusan PIL akak kt sana..

hainom OKje berkata...

Bestnya buat BBQ....boleh ek bakar bakar kat taman gitu Zee,....Patut tengok gambo budak main tu mcm familiar sangat...rupanya kat Equine...
Selamat berangkat buat mereka moga mendapat umrah yg mabrur

Mummydearie berkata...

Aduhai, pecah rahsia di akhir cerita :) Kiranya taklah boring, dapt juga jenjalan sana-sini. So, makpak mertua masih lagi menunaikan umrahlah ya. Lupa pulak nak tengok tarikh entri ni!

LYAfrina berkata...

hihi...mcm2 bdk ni..suka sgt leh main wheelchair tu ye..hihi