Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 2 Oktober 2015

Sanah Helwah Si Kenit

As-salam (^-^)

02.10.2010 - 02.10.2015

selamat ulangtahun kelahiran budak kenit kesayangan ibu, ayah, along , angah..
arini secara rasminya budak ni dah 5 taon..
dah boleh jadik abang..
dier pon dah cakap tak sabar nak jadi abang plak..
hamboiii ingat boleh main order jer ke baby?
nak gegirl lak tu.. bosan katanya sumer lelaki..
pepon ibu doakan dik niq membesar dengan sihat, cemerlang di dunia dan akhirat..
jadi anak yang soleh.. jangan derhaka ngan orang tua tau biler dah besar nanti..

 
memangla setiap anak ni lain perwatakan dier..
dik niq ni nak kata terlebih manja pon tak jugak..
penyayang mungkin kot..
tido nak kena ada 'body contact' dulu baru lena.. sikit pon jadi la..
marah camaner dier buat derkkk jer..
pastu suka mencium.. 
kitorang la.. orang lain takdenya dier nak cium..
abang abang plak tak suka so bising la bertekak..

abang makan dier pon nak makan..
abang mewarna dier pon nak..
abang nak mandi dier pon laju2 bukak baju mandi..
abang nak solat dier dok kat sejadah tok imam dulu..
asyik nak 'bertepek' jerk camaner abang tak rimas?
bertekak lagi dan lagi.. 
ngan ibu pon jadik singa.. hahahaaa

 
dapat henpon kat dier penuh gallery ngan gambar selpie..
memacam gaya ada.. 
skarang dah pandai bagi alasan kalo malas gi sekolah..
cam pagi semalam abang abang tak gi sekolah agama..
cikgu bagi cuti sebabnya budak darjah 6 periksa..
elok dah dier bangun kol 7 tu tengok tv tetiba 7.30 aku tengok lena balik..
biler soh bangun mandi, mengantuk katenya takleh nak bukak mata..
padahal kol 9malam lagi kroh kroh membuta..
memang sungguh dier tido lena tau bukan tipu2..
nak paksa pon tak sampai hati..
berjaya lakonan dier nak ponteng..

pagi ni pon nak ponteng sebab besday dier katenya..
dahh memang tak kuasa ibu nak melayan..
paksa pegi sekolah jugak..
sorry yer dik, sekolah takde special cuti tuk besday..
ngelat yer..

 
penakut ngan cicak ini budak..
kalo dok tengah mandi nampak cicak dalam bilik air macam histeria dier menjerit.. kahkah
takot mengalahkan nampak hantu..

pagi tadi nyanyi sendiri lagu besday dier..
half way nyanyi stop..
aku tanya nape tak nyanyi sampai abis?
takde kek katenya takmo dah nyanyi.. hahahaa

ooo ni gambar ngan kek besday ayah aritu..
dik niq takde potong kek lagi.. masih dok pikir nak beli kek ke tidak..
dah tanya dier semalam nak ape..
bagi dua pilihan, tengok wayang or gi main ice skate kat ioi city mall..
dier pilih ice skate..
tapi sekarang ibu ni dok belah bagi pulok..
ari minggu ayahnya keje petang tu so kejar masa skit..
kalo dapat main pon dalam 2jam jer..
cam rugi plak main kejap.. 
bayaran per entry boleh tahan..
sure dorang pon tak dan puas..

nak tengok movie pon gitu la.. 
'treat' pak ngah aritu dah movie..
aku ni tak minat sangat dok dalam wayang sebenarnya.. 
pfftttt sakit telinga.. better beli DVD tengok kat umah..
so nak pegi mana ni dik? dok umah boleh?



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

9 ulasan:

NanyFadhly berkata...

Omedetou tanjyioubi dik niq! macam2 kerenah si bongsu ni..heheh

Kakzakie berkata...

Sanah helwah sayang... waahhh... dah 5 tahun dah ye
Adik ni penyayang Zee sebab itu suka ciuma abang-abang dan umi-abahnya
Jadi kalau nak cuti pun tak kisahlah sebab birthday agong dan sultan pun cuti kan hihi... ini adik Niq pun cutilah juga - tak apa tak salah dik:)

Tunaikan hajat adik nak ke ice skating tu Zee daripada asyik di sebut ulang-ulang siapa nanti yg sakit telinga:)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Sanah helwah adik comel...
Dah lima tahun tu Zee..
Boleh sangat lah Zee menambah adik lagi tu :)

AnneRaini berkata...

happy besday dik niq. selalu2lah mintak adik kat ibu tu ye.. hehe

Lynn Damya berkata...

Salam, hahaha comelnye perangai dia ya wak...mcm2, tp tu lah yg buat kite terhibur, hahah

aTieYusof Family berkata...

Happy birthday hensem... hihi..
moga terus membesar dgn sihat...bijak, soleh & solehah... :)

aTieYusof Family berkata...

lawatan perdana.. :)

dalila berkata...

selamat hari lahir dik niq..moga jd ank yg soleh & bijak..

LYAfrina berkata...

si kenit yang makin ensem gittew