Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 15 Oktober 2015

Besday treat dik niq | TCRS, POLIS EVO

Al-Fatihah buat moktok..

besday treat tuk dik niq.. kisah peram jugak nih..
lemau sangat nak apdet blog so biler merajin skit kuar yang masam jer la.. 
sebelum dapat berita duka petang tuh, memang belah paginya kitorang beseronok sakan..
melayan besday boy kononnya..
kuasa DIA takde siapa pon yang tahu..
sekejap kita ketawa, seminit kemudian kita menangis :(
semuanya terlalu pantas..
tak tahu camaner plak cara kita dijemput pergi nanti..

so, back to story si kenit tuh..
celik mata pepagi dah kena paksa tiup lilin..
ngan muka pon tak basuh, gigi tak bergosok..
pe da hal dier.. eksaited punya pasal..
nak tiup malam tu tak syok plak sebab ayah takde..

 
ayahnya beli kek slice kat secret recipe..
ikutkan aku takmo dah beli kek SR ni..
ntah, dah tak sedap kat tekak..
ketiga tiga jenis tu aku rasa tak sedap!!

kek semata, pagi tuh memang tak masak..
plan makan luar terus..
abis dorang pulun kek terus bersiap..

    
baju sedondon adiah besday tuk dik niq..
biaser la, abang abang mendapat keuntungan sama..

 
perot lapar brekpes kek jer jadi kena carik nasi..
bagi kemas skit baru syiok nak berjalan..
lama tak makan ciken rice. . nyumsss
tu dok belek menu macamkan dier yang bayar..
elehhh lelebih lak mengorder..

 
sementara tunggu makanan sampai sempat lagi si pak ngah baca iqra'..
elok jugak lah..
kalo tidak kang bertekak jer keje dorang..

 
budak yang diraikan aritu..

ohh kitorang decide tengok movie..
tak suka pon terpaksa la suka jugak..
bebudak ni beria nak tengok POLIS EVO..
vavvavaa, pestime aku puas hati tengok citer melayu..
memang lawak + best giler..
terbaekkkkk.. 
nanti nak carik DVD lah, layan sampai lebam..

 
kekenyangan, nasib takde yang lena dalam panggung..
along asyik dok cakap sedap.. 
boleh tahan dah badan dier, kuat makan skarang..

untung jugak pekena nasi ayam..
sebab lepas tu tengah malam baru jumpa nasi balik..
memang kelam kabut aku campak baju masuk dalam bag sampai baju dik niq selai pon tak bawak balik kampung..
yang ada 3 lai spender tu pon yang dier sendiri campak.. hahahaaa
so mendapat la dik niq baju baru..

 
once again, hepi belated besday sayang ibu..
bye bye..




Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Selamat Hari Lahir Dik Niq..
Semoga menjadi anak yg soleh..
Menggembirakan hati ibu bapa..

Siti Rohaida Yusof berkata...

yeayy..dik niq da makin membesar..wah..suka dia dapat tiup lilin kan,,

aryan azra berkata...

betul tu..hanya Allah yang tahu bila dan bahaimana caranya Dia akan menjemput kita, moga kita dijemput dalam keadaan yang baik inshaAllah...

hepi belated besday dik niq..wah seronoklah dapat tengok wayang. best ye polis evo tu...hihi bolehlah tengok nanti

AnneRaini berkata...

yg penting diorg enjoy. kalo dh dpt berita gempar mmg kelam kabut jadinya.

Amanda Suria berkata...

Happy belated birthday adik niq...be a good boy ye

Farah Waheda Wahid berkata...

happy belated birthday dik niq dan al-fatihah...

hainom OKje berkata...

Tak bergosok gigi tu tp tetap hensem....
Happy belated bezday Dik Niq. Aunty doakan moga Dik Niq jadi anak yg solehah yee.....

Hari tu pun okje baru makan Nasi Ayam Zee...nikmat tak terkata weyh! Polis Evo tu mmg best , tetiba mak terjatuh cinta dgn 2 hero tu hihi....

Kakzakie berkata...

Alhamduillah... lega bila dah diraikan
Kalau tak mesti asyik menagih bila-bila-bila
Raikan demi kasih yg ada moga berpanjangan hendaknya
Kalut sampai tak bawa baju - untung kan dik kalau ibu terlupa bawa baju dpt baju baru
Kira macam hadiah birthday jugalah tu:)

Nafira usof berkata...

Happy belated birthday Adik Niq.
moga jadik anak yang soleh~ Amin~

Puan Kutu berkata...

Happy belated birthday dik niq..setiap kali birthday anaknda bertiga kena sediakan tiga hadiah ye..untung depa.hehehe...

Kami pun pefi tgok polis evo..sy tgok separuh jalan Afia dh buat hal.huhu

LYAfrina berkata...

HAppy belated birth ensem boy..
smoga trs bjaya dlm khidupan duniakhirat...

samalah mcm lya, lemau sgt2 nak update skarang...

tulah, ramai y kata polis evo best... x pernah tgk citer melayu kat pawagam..bkn sbb x nak support, tp camtulah, selalu citer melayu lawak ntah apa2.. tp kali ni ramai bg komen positif ttg polis evo..nk cari CD je lah nanti..

aTieYusof Family berkata...

ucap lagi Selamat Hari Lahir Dik Niq...
sesekali gembirakan hati anak2..enjoyy...

Lynn Damya berkata...

Salam, wahhh happy belated birthday utk Niq..comelnya dia..smoga jd anak yg soleh..hehe
Polis Evo mmg best gila kan ! hahaha sy nk tgk kat astro first je nanti tggu dia kua..hehe