Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 20 Oktober 2015

Cuti sekolah, Jerebu... Jerebu, Cuti Sekolah

As-salam (^-^)

hazab betul jerebu nih.. duk dalam opis pon boleh cium bau asap..
bebudak seronok sungguh dapat cuti 2 ari..
amboiii korang tapi sebetulnya aku rasa cam rugi jer..
periksa akhir taon pon belom lagi.. so far cikgu takde inform ape pon kat parents..
takkan takde periksa kot..
bulan depan 20hb dah start cuti akhir taon plak..
aishhh tak tau isu jerebu ni sampai biler..
cam takde tanda tanda nak reda lagi..
skarang pulak ada kes demam kepialu..
sentiasa la jaga kesihatan diri dan keluarga yer..

arini nak longgok jer citer last last and last week..
malas nak simpan pic bebanyak..

 
tiga budak yang seronok sangat biler dapat tau arini pon sekolah cuti.. yeayyyy
kejadian 2 minggu lepas, dengan cuaca jerebu tu keluar jugak..
ibunya tak tahan godaan..
ada mini bazar kat area umah, jual memacam benda..
version kitorang, jalan jalan beli makan..

 
air yang jadik fenomena skarang nih..
kat memana pon ada jual cuma namanya jer lain..
kitorang ni tamak, cup size giant ni beli sorang satu..
sedut sampai kembong perot..
dua cup berjaya dihabiskan.. lagi dua cup simpan minum esoknya plak.. 

 
durian crepe yang buat aku menyesal beli..
apesal ntah sedap sangat..
nyesal pi beli satu pek jer.. berebut makan 4branak tak cukup!! 

 
dari kampung nak balik kl wajib singgah beli kopok..
nyum nyum sedap wokeh kopok losong yang baru masak..
bebudak suka layan yang pepanas baru angkat dari air rebusan tuh..
nampak tak sorang dok nunggu nak terkam?
10batang sekelip mata dorang jerk..
kopok rebus tu memang masak.. makan gitu boleh nak goreng pon boleh..
tapi kalo dah sejuk tak sedap nak ngap gitu, kena goreng dulu baru sedap..
harga mantop, 10batang baru RM1..

    
malam taon baru kitorang kenduri satay willy kat food court sg. ramal.. 
SiL sponsor wokeh..
200cucuk order hahh makan la sampai muntah satay korang..
memang tak kehabisan.. terpaksa tapaw bawak balik jugak..
esoknya sambung makan brekpes.. untung takyah masak nasi lemak ;p

 
bakar balik lelemak satay semalam, kena berrrsukan skit..
ni dah jadik aktiviti weekend kerabat kaum adam.. 
wajib main seminggu sekali or dua minggu sekali..
hope yang kekecik tu ada yang berbakat jadik player negara nanti.. heheee
angan angan tak salah :)

    
penat pukul bola sambung exercise plak kat gym..

    
pastu bersambung pulak main bowling..
ni team tuk pompuan ngan bebudak jer.. yang lelaki stay main badminton..

daaa tu jer la tuk hari ni.. rajin kang berapdet lagi..
tak rajin kit suk dendiam.. 
tajuk ngan cerita takde kena mengena pon sebenarnya :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

Kakzakie berkata...

Kalau kakak lebih suka main badminton Zee
Tapi lama dah kakak tak main..
Johor tak cuti walau jerebu - mungkin tak bahaya
Tapi anak kakak doa-doa tak cuti sebab semua tengah periksa kalau tangguh dia kata takut yg dibaca lupa. Itu yg memasing doa jgn cuti tengah periksa ni..

Lynn Damya berkata...

Salam, haih..tu lah kt JB ni pun kejap hilang, kejap lagi datang balik jerebunya..ntah bila nak pulih kan..sama2 lah kita take care..

owh hahaha igtkan nyesal beli sbb xsedap! rupanya sbb sedap sgt ea..haha...

aTieYusof Family berkata...

Edisi makan2 .sodap tu... durian crepe tu mmg peberet sy zee.. suka sebab sy sorang je makan..hubby dgn Pae tak suka sangat... hahaha..
aishh dah lama bebenar tak main bowling... rinduuu

AnneRaini berkata...

geram lah dgn jerebu ni. sek tutup tak tau nk letak anak kat mana. sy ni mmg xleh bw budak gi opis.

anajingga berkata...

salam ukhuwah zee dari kak ana, macam-macam aktiviti anak-anak kan bila cuti ni, cuma semuanya kenalah in door sahaja buat masa ni :)

aryan azra berkata...

itulah bila agaknya akan hbis jerebu ni, harapnya secepat mungkinlah...mujur tadika anak akak dah habis exam, sekarang seronoklah adam nak pergi taska je hari2 taknak pergi sekolah...

sedapnya nampak durian crepe tu..teringin pulak akak...

Nafira usof berkata...

Bagus lah famili nih.. dah makan sedap2 dan banyak. lepas tuh gi bakar kalori pulak yer.
maknye joint skali x xtvt bakar kalori tuh?

Puan Kutu berkata...

Amboi sate smp 200..tgok ramai gak tu umat tak dapat habiskan ye..kami tiga beranak je 60 cucuk.hakhak..

Senam2..main bowling..ke gym..aktiviti bagus bakaq kalori

aTieYusof Family berkata...

melawat petang Isnin :)

Kakzakie berkata...

Berita malam tadi kata ada yg buat viral kata cuti sekolah sebab jerebu tapi hakikatnya kementerian tak ada buat pengumuman. Macam-macam kan..

Bunda_nora berkata...

Jerebu ada yang suka sebab cuti...ada yang tak suka sebab anak2 jer cuti...ibu bapa yang tak cuti ni risau anak2 kat rumah...

LYAfrina berkata...

skarang jerebu dh bkurang...
alhamdulillah...

lmanya x mkn durian crepe..msa musim n fenomena dia dlu... slelau order

dalila berkata...

alhamdulillah dh x jerebu sekarang ;D
lambat naa terjah entry akak ni..soriiii