Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 26 Januari 2016

Minggu anak anak tak sihat..

Assalamualaikum (^-^)

minggu lepas hero hero kat umah tumbang (demam).. ayah ler ketuanya..
petang senin tu hujan lebat giler, masa amik si along balik sekolah dier dah basah kuyup mandi ujan..
membebel gak la aku kat dier.. ni kali ke-2 dah kena ujan..
minggu sebelum tu dah kena sekali.. 
dah pesan hujan tunggu kat kantin tempat takde tempias tapi tepi kantin jugak dier menunggu..
walaupon ada bumbung tapi tempias ler.. sama jer macam dok tengah ujan basahnya..
sebenarnya aku tau dier risau kot aku sampai kang dier tak nampak keter.. huhuu
payung aku stanby dalam keter jer..
kat dier tak kasi sebab tak muat masok beg.. kang nanti hilang pulak kengkawan main..
skarang aku bekalkan baju hujan ngan selipar skali.. senang!! kasot pon selamat..
berbuih mulut aku kasi amanat kat dier kalo tak ikut jugak mengundang amarah la jawabnya..
arini still tak larat lagi tu tapi kena gi sekolah ler.. minggu lepas dah MC 3ari..

ibu ngan dikniq jer menten.. hepi la dikniq, dier pon boleh tumpang sekali ponteng sekolah..
nasib aku tak terjangkit sekali.. maunya rumah cam tongkang pecah nanti..

ahad lepas bawak jugak dorang keluar umah.. bagi fresh skit badan tuh..
dok umah pon mentido jer bilernya nak sihat..
sesambil tu nak tukar baju ayah.. gemuk sangat size L pon tak muat dah.. hahahahaa
ehh tak la, sebenarnya cutting baju kat FOS tu kekecik.. baju muat, tang lengan tu ketat skit..

 
menyinggah SSF sat. .sebelah jer ngan FOS..
lama dah sebenarnya teringin nak masuk SSF tapi takuit..
yelah barang boleh tahan mahal.. nak pusing cuci mata tempat gini memang aku segan..

 
berkenan tapi aku tak minat bunga..
kalo jenis yang mudah tergugat memang bahaya masok sini..
barang sumer cantik cantik harga jer tak cantik.. 

 
duduk boleh beli tak boleh ngah..

 
tak nak kalah ngan pakngah, nak jugak menerai.. 

 
bantal ni sebenarnya yang menarik aku masuk ke situ..
sedap buat peluk.. lembut gebu jer, rm29.90/sebiji..
rembat 3 bijik.. senang sorang satu takde perebutan nanti.. dan terus sign jadi member..
pasrah laaa, harap pasni takde yang mendorong aku tuk berhabis duit kat sini..

 
brekpes boat noodle..
orang demam elok makan soup gini baru ada rasa kat lidah..
tidak kang payau jer.. nasi dah tak lalu nak telan..

 
order tak meriah cam pestime datang dulu.. 
dikniq walaupon tak demam takde gak selera makan.. 
dok usha tempat menan jerk..


 
dapat jugak habuan dier.. lepak sini kejap jer dalam setengah jam..


tak banyak mana pon mainan yang ada..
tak macam tempat lain tapi ada jugak bagusnya..
pernah viral kot pasal tempat permainan camni.. 
bola kekecik tu tak bersih, keselamatan terabai and bla bla bla..



lega ler sikit demamnya dapat main.. sampai umah demam balik :(

peberet port dik niq..

cuaca skarang memang tak menentu.. 
tengahari panas berdenting pastu petangnya hujan lebat giler..
cam aritu tumbang pokok pokok depan sekolah dipukul ribut..
port tumbang tu memang port aku parking keter.. nasib baik la bukan masa aku dok menuggu..
aihh seriau..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

Kakzakie Purvit berkata...

Samalah kat JB pun Zee cuaca tak menentu kadang lepas hujan lebat jadi panas berdenting. Itu yg kena budak boleh demam. Main tu sebenarnya pun tak sihat tapi dek kerana semangat nak main tetap main juga tiba rumah dah diam panas baliklah..

Fiza Rahman berkata...

Musim demam kot. Anak saya pon baru baik demam.

babYpose berkata...

Moga cepat sembuh semuanya ZS. Sedap nampak bot noodle, belum pernah try lagi :)

MG schmidt berkata...

cuaca panas skank mmg ramai yg tak sehat.

smoga cepat sembuh :)




JOM TENGOK LEBIH 100 BARANG2 KECANTIKAN DENGAN HARGA YG MURAH DAN PASTINYA ORIGINAL !
https://www.facebook.com/produkkecantikanMG/posts/1726936100868945:0

JANA PENDAPATAN PASIF DENGAN BLOG ANDA
http://melangkaugarisan.blogspot.my/2016/01/jana-pendapatan-pasif-dengan-afflifycom.html

Mummydearie berkata...

Samalah macam ahli keluarga saya. Kalau demam mesti berpunca dari bapaknya. Lepas tu turn anak-anak. Yang paling kebal dah tentulah saya. Tapi kalau saya yang demam, memang tak bangun dari katil langsunglah. Nasib baik rare sangat kejadian macam tu! Kalau tidak, macam tongkang pechah jadinya rumah!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Semoga cepat sembuh anak2 tu Zee..
Dah musim sekarang ni..
Takut demam denggi jer..
Adik ipar akak dah kena demam denggi..
Kalau masih turun platlet tu kena masuk sepital lah jawapnya..

Mr Mahmud berkata...

semoga cepat sihat..boleh try qaseh junior untuk makanan tambahan

Puan Kutu berkata...

memang faktor cuaca ni ramai yg tak sihat.semoga anak2 zee cepat sembuh..kami kt sini tempohari pun pakat demam..dah lega dah Alhamdulillah

mama ka0ri berkata...

alaa sian..moga cpt sembuh..
bdk2 kalau demam kita yg letih kan..

AkuBiomed berkata...

Anak saya juga kurang sehat. Doktor kata musim buka sekolah memang mudah anak terdedah jatuh sakit apabila bercampur anak-anak lain yang mungkin sakit.

wahida berkata...

anak2 saya pun baru baik demam last week...mula2 si adik, lepas tu junior pulak...siap dengan ulser dalam mulut...merengek takmo makan takmo minum...huhu...
saya pun tak suka bunga..tak tau nape...huhu...
boat noodle pulak saya ni boleh telan semangkuk je...
masuk mangkuk kedua dah macam errrr...

LYAfrina berkata...

paling suka msk ssf... x beli pom..cuci2 mata smbil berangan.. nk beli..mahal naw naw... hehe

Nora Karim berkata...

Cuaca sekarang mmg panas sgt... kang kalau ujan selebat2nya pulak... kalau anak2 demam mmg la kesian..

Kakzakie Purvit berkata...

Busy ke Zee...
Biasalah baru naik kerja ye
Kakak cuti 4 hari aje minggu lepas Rabu dah kerja.

hainom OKje berkata...

Nasiblah weekend dah kebah, kalau tidak gigit jari le tengok mall hihi....
Pahit tak hilang lagi agaknya Zee, tu yg tak lalu makan tu