Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 19 Januari 2016

Salam Pagi Selasa

Assalamualaikum (^-^)

tak tahu lah kenapa skarang aku malas nak hapdet..
nak kater bizi tu sesikit jer takde la sampai tak menang tangan buat keje..
abaikan terus blog cam sayang plak..
bukan senang aku setup blog nih walaupon idak lah cantik mana.. huhuu
belajar dari zero hokeh.. terkial kial masa memula nak up blog dulu..
tu la, tengok orang ada blog kiter pon nak.. sape suruh?

mood #taksabarnakcutiCNY yang sebenarnya..
maklumlah, akhir taon aritu takde bercuti ke mana pon..
dah masok taon baru ni annual leave menjelma lagi.. hahahaa..
CNY taon ni boss tutup kedai seminggu.. wohoooo syiok
hajatnya nak balik kampung.. rinduuuuu!!
hero hero sumer dah tak sabar..
pastu nak cuti cuti taiping.. insya'allah kalo takde pape halangan..
kitorang tak pernah lagi bercuti ke perok nun.. eksaited weh..
tapi tu ler last minit plan memang susah skit nak book hotel.. semua dah penuh!
naik juling mata aku dok online.. list JJCM taiping pon dah siap ni haa..

takpe, bab cecuti tu simpan dulu..
nak berJJCM jap.. sementara tak tau nak citer pasal ape meh citer berkisahkan gambar yang ada..
skarang nih dah tahap tak tau nak makan aper..
kemain banyak menu dalam dunia nih otak aku tetap 0-0 biler pikir nak makan/masak..
padahal banyak jer resepi orang dok share kat blog.. fb lagi.. ig pon ado hah..

 
brekpes kat texas ciken.. 
orang bukak kedai jer kiter serbu.. kebuloq dah pukul 10..

 
kat sini aku suka dier punya roti.. ranggup diluar lembut didalam.. auummm 
yang lain so so ajer..

 
dari puchong ke ampang terus ke gombak nak carik makan..
laki bawak kesini soh lunch nasik campur.. 
lauk pauk sumer sedap katernya sebab dier dah try test minggu sebelumnya..
malang nasibku sebab aritu hanya ada masakan panas ajer..
nasib baik tak kempunan tau..
unik la nama restoran..

 
posing dulu.. pakngah senyum kena cover sebab pagar depan takde..
last week check dentist alhamdulillah takde pape..
gusi bengkak skit jer..

 
repeat makan kat homst recipe.. menu sama, ketam lembut telur masin..
sotong celup tepung tuh kecewa skit.. tepung sedap dah tapi sotong tak fresh..

 
sizzling yee mee peberet along tapi yang ni requested by dik niq..

 
crabmeat shark fin soup.. sedap!!

 
wantan mee duck.. along ni order itik tapi makannya mee jer..
itik letak tepi.. tak lalu plak nak makan tengok isi merah..

 
posing dulu sementara tunggu makanan sampai..
hujan lebat kat luar elok sangat makan masakan panas thai.. sejuk lawan panas.. nyummm..

 
thai spring roll.. pestime makan popia campor kerabu mangga..
layan jugak..

 
seriously sedap hokey..
seafood butter rice nama diberi..recommended
restorannya sebelah boat noodle kat D'Pulze Shopping Mall..

slalu kitorang order air biaser biaser jer so takyah over sangat nak snap..
peberet heros ice lemon tea ngan milo ais.. tu jer 
ehh ada lagi sirap selasih or sirap bandung..
k bye..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Pagi2 tengok makanan tayangan Zee ni..
Dah lapor pulak perut akak..
Akak nak cuba jugaklah crabmeat shark fin soup..
nampak sangat kesedapan disitu :)

Kakzakie Purvit berkata...

Kakak pun tak sabar nak cuti CNY Zee
Tapi agaknya samalah cuma balik kg. Tapi kg kakak dekat aje:)
Makan-makan bila anak masih kumpul semua memang syok.
Kakak sekarang dah payah nak kumpulkan semua anak.

babYpose berkata...

teruskan hapdet tau, dah besar anak-anak, sedap butter rice tu biasa butter prawn kan macam tu :)

NanyFadhly berkata...

Unik sungguh nama kedai makan tu yer and the food looks so delicious!!!! yumsss!!

Siti Rohaida Yusof berkata...

salam selasa zee..lama tak menjengah...huii...tengok sizzling tu cam sedap je..

Mummydearie berkata...

Mood kalau tak datang, memang payahlah nak memujuk. Ikutkan aje mood tak mahu update blog tu, nanti-nanti datanglah rindu nak jenguk blog sendiri ^_^

Bukan Zee aje yang tak tahu nak makan apa, nak masak apa, saya pun sama. Kalau bab baca bukan main hebat. Siap buat senarai lagi. Tak cukup save dalam komputer, kita buka file satu. Tapi asal keluar rumah aje, terus blank kepala ni tak tahu nak makan apa. Macam tu jugalah bab masak. Itu yang malas nak masak. Kah3x.

AkuBiomed berkata...

Terliur melihat gambar-gambar makanan. :)

Kakzakie Purvit berkata...

Ingatkan abang ngah aje memilih, abang long pun sama juga Zee.
Tengok itik merah tu yg dia rasa macam mentah agaknya tak lalu nak telan.

mama ka0ri berkata...

lama x menjenguk blog tuan tanah..sehat ke? hehe..

seb baik tak terliur tengok gambar makanan best2 tu..hihi..

lieyalatif berkata...

aduhhhhhhhhhhhhhhhhh...zee update ari selasa...lieya baru tgk entry ni ari k amis....mendapat laa kan...dah le puaseeeeeeeeeeeeee...uwaaaaaaaaaaaaaaaaa....heheeheh

bagus zee rajin ari puchong ke ampang ke gombak semate2 jjcm..... ye laa tak cube tak tau kan....

Raihanah Ahmad berkata...

adoi terliur tengok gambar-gambar makanan ni semua

LYAfrina berkata...

nampak pom sedap n kuantiti banyak setiap hdangan tu

Nora Karim berkata...

Eh lapar pulak tgk makanan2 ni... hadeh...