Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 19 Mei 2016

salam khamis.. takde cerita best pon..

Assalamualaikum (^-^)

pe kabor? kiter kat sini bak baik jer cuma hrmmm malas makin menjadi jadi plak..
dah naik tocang ehh cik M..
kira aci lah apdet jarang jarang kan, jangan takde langsung..
lagipon takde orang kisah punnnn, jangan nak perasaan sangat.. 

jap..
tak tau nak citer ape ni..
belom masok ramadhan lagi jadinya nak tepek pic makanan sat..

 
kek hari ibu ler konon.. asalnya laki takmo beli pun.. huhhh sedih!
ade ke patut tak tau aritu adalah hari ibu padahal pung pang pung pang radio/tv dok iklan..
kebetulan lalu kot kings pastu dik niq sebut nak kek.. terus ler aku cakap "ehh hari ibu takkan ibu kena beli sendiri kot".. hahaa kasik hint bior laki paham skit..
habuannya dapat ler seketol.. package sekali sekuntum bunga pink..

 
jelly cake.. agak manis ngan tekak aku..

 
kambing black peper sos leleh.. perghhh dap..
sejak dah pandai makan kambing nih ketagih plak..
tiap kali pasar malam ari selasa kompem beli paling tidak sebekas..
rasa memang tip top, terbaik.. sos akak ni memang sedapppp..
dua bulan lebih dah rasanya aku jadik customer tetap akak nih..kadang naik segan gak..balik balik muka aku..
nasib akak tu tak bukak gerai jualan harian..maunya hari hari aku makan kambing..
kang tau tau jer aku dah boleh mengembekkk..

lunch di foodcourt IOI city mall.. set nasi gini RM10 jerk..
harga kira ok la cuma rasa tak sedap mana lah..
tomyam sup tuh masam jerk lebih..

 
acara BBQ weekend rumah in law bulan lepas.. beli satay dah siap perap tinggal bakar ajo..

 
foodcourt IOI city mall jugak tapi berlainan hari.. yong tau foo sup tuk mak budak..
ruper macam makanan budak jer takde sayur mayur..
salahkan laki lagi sebab dier yang pilih.. hahahaaa
 
 
bawak hero beriadah kat paya indah wetland dengkil..
biler kelaparan bedal maggi goreng pon boleh..

 
sekarang dah boleh berjimba waktu malam.. yuhuuuu..
sesekali lepak uptown syiok jugak, ni menu dinner tuk along ngan pak ngah.. 
ayahnya pepandai jer order makanan camni.. haishh aku tengok pon tau dah mesti tak cukup makan..
cam gini tuk brekpes sesuai la..

 
memang sah abang sado tak cukup makan.. 



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

lieyalatif berkata...

oo rjain gak zee lepak ioi kan...lieya ni walo dekat paling mls nak pi sana..melainkan kalo nak cari baju kat h&m ke.... luas sgt..letih i is nak jalan...almaklum la dah tuaaa hahaahahaha.....

tu senang anak dah besar2 nie.... laju jek outing lepak mkn luar kan.... syok leh lepak luar jalan2....

Suriaamanda berkata...

Eh..banyak la citer ni haaaa...hehehe..kadang2 buntu tak tau nak update APA Kat Blog kan?

aryan azra berkata...

sebelum puasa nih,letak gambar makanan banyak2 nanti dah puasa meleleh lak ailio tengok gambar makanan hehehe.

Ada jugak dapat kek tu, akak ni satu apapun tak dapat huhuhu

Kakzakie Purvit berkata...

Yelah... abang dah semakin besar dah nampak remajalah Zee. Makin hensem:)
Makan-makan ni dah mesti setiap kali keluar rumah kan.

babYpose berkata...

Haha jangan la sampai mengembekkk hehe.. bagi hint kuat kan yela hari ibu, nak la dilayan .. harga foodcourt ok tu, ai kena order len ler untuk abang sado..hehe

Indra Jaya Kurniawan berkata...

wow info yang keren kak.. kalau ingin tahu tentang cara membuat toko online yukk disini saja.. terimakasih

Puan Kutu berkata...

Sebelum ramadhan makan puas2 ye zee..suka kita ngan entry makanan ni.hehe..untunglah walaupun hint2 dpt jugak seketul kek n sejambak bunga..kita ni habuk pun takdak.hehe

Mummydearie berkata...

Nasib baik dah habis bayar puasa ganti, takdalah terliur tengok gambar makanan di saat-saat akhir sebelum Ramadhan menjelma katanya.

Nooriah Abdullah berkata...

Cantiknya kek tu merahh
Makanan pun boleh tahan
Betul tu kdg buntu kan nk update
Takut ada yg boring entry yg lebihkurg sama je

Bunda_nora berkata...

Jamu sekera sepuas2 nya kan.... nanti tak lama lagi dah puasa...

Salam hujung minggu dari Bunda.

AnneRaini berkata...

kenapa skrg blh kuar mlm sblm ni xboleh?

wahida berkata...

ooo manis ye kek tu...tapi nampak sedap sangattt..
kambing tu kalau nampak dek laki saya, mmg dia akan terliur punya lah...dia tu hantu kambing...

LYAfrina berkata...

hehe,,,

semuanya sedap2....yummmssss

zee..oklah..update jgk drp x updatekan..sma nyakit la dgn lya..ntah nape mls sgt skarang ni