Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 6 Mei 2016

Update skit petang hari (cerita minggu lepas)

Assalamualaikum (^-^)

lama tak menaip sampai dah tak reti nak cerita ape daaa..
lagipon sekarang penyakit malas aku dah setinggi gunung..
sumer benda aku malas nak buat..
nak kata penat sangat ngan keje pon tak.. tido cukop bahkan melebih..
badan lemah maybe..
mujur mandi ngan makan rajin.. heheee..
satu lagi berjalan.. haihh yang tu terlebih tenaga plak..

jadik nak citer ape ni? kang berhabuk teruk blog suam kuku aku..
meh aku taruk jerk la mana gambar yang ada.. letak caption sikit jadik dah entry.. hahahaaa..
semua dah ready ke nak puasa next month? mana yang blom abis ganti silakan ganti yerp..
aku berbaki lagi 2 hari.. ingat nak setel this week nampaknya tak kesampaian..
next week insya'allah..

 
terjah alam avenue 2 shah alam semata nak carik baju raya ibu..
tapi tak dapek pon..
yang dapat baju melayu 3 hero kesayangan tuh..
biasa gitu ler.. yang di target melencong, yang takde target berjaya..

 
hari yang lain..
balik dari bangi sentral singgah isi perot kat foodcourt IOI city mall..
sekarang dah boleh berjimba berlama lamaan.. takde dah nak rushing balik.. yeayyy

 
esoknya brekpes kat foodcourt alamanda.. nasi belauk ikan tongkol..
rasa biasa biase jer.. rempah tak cukup masak kot kuat sangat rasa kunyit.. 

 
lepas makan terus excercise baling bowling.. 
sebab tengah kenyang, baling ke longkang jer lah memasing..
berat perot dah sama berat ngan bola..

 
rehat jap penat pusing kedai mencari kasut hero's.. 
punyer la bising dorang punya kasut raya blom ada.. 
sabar ler, ada masa lagi nak mencari..
before puasa mesti kasi setel.. puasa kang kita melepak umah jer takde dah nak keluar..

 
sebelom balik terjah lagi sekali foodcourt sebab nak menerai roti john pemes nih..
yang ni kitorang add on snow cheese..
not bad ler rasanya.. pasni nak try roti john cheese sekilo yang kat shah alam tu plak.. 
sape dah try?

 
esoknya sambung lagi merayau ke mydin USJ.. plan asal nak carik barang dapor..
kebiasaannya memang tersasar dari landasan..
bukan jer dorang dapat rembat kasut raya, bahkan jam tangan raya pon dorang berjaya 'pow'.. 
lama dah dorang buat permintaan nak jam G-Shock sama cam ayah..
memang pasni ayahnya kena kuarantin.. ape jer yang ayah ada dorang pon nak jugak..
fening.. fening.. fening..

 
baru 5 minit pakai dik niq dah bersuara.. katenya pasni nak beli jam lagi..
aku tanya la apesal? rupernya dier tak puas hati sebab dier punya tulis baby-G bukan G-Shock!!
hadoiii dik.. kopak la camni.. 
tadi kat kedai okay jer takde komplen.. lagipon dah try pakai G-shock tuh, besar sangat tak sesuwai..
pak ngah tu pon tebuk lubang dah semaksima yang boleh..
ni sumer salah ayah!! ehhh, hahahahaaa..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

16 ulasan:

babYpose berkata...

Cinelnya nak beli lain sebab tulis baby G, yela nama bany baby , boy tak berapa tu hehe.. kami sekeluarga tak beli apa satu lagi, ganti puasa pun dah buat masa puasa nam tapi ada juga yang dulu-dulu belum lagi baru ni terdengar dah kena bayar. Adoi kurang arif ni. Comel mama, cantik tempat pun :)

lieyalatif berkata...

amboi zee lain mcm tak larat tu...jgn diam2 ko peknen tak bagi tau....tau2 dah post pic baby jek kang ekekeekekekek....

tu laa peel kite same, kalo boleh sebelum puase nak settle....aku dah settle dah baju raya...kasut raya budak2 ni ...tgl amik baju kat tailor jek laa nanti.... senang .... almaklum laa perbelanjaan kene berhemah...bulan ni settle barang raya budak2...bulan depan leh settle order kuih raye ke ape....kalo semua nak hempuk satu bulan mmg botak kepala wey heeheheheeheh

Zee Suhaini berkata...

wakakakaaa takde maknanya nok.. ni pemalas lipas namanya..
betol tu, bulan posa budget tuk kuih jer..beli awal tak boleh kuih raya ni..kang belom pape dah tinggal balang..bulan posa terliur kuih waktu tengahari jer..dah berbuka kang pandang pon tidok..so selamatttt

Zee Suhaini berkata...

memang kalo hutang puasa sampai tak berganti sampai ke puasa yang berikutnya kena denda bayar fidyah BP..ikut tahon gandaannya..

miss fifi berkata...

wah comelnyer yr boys <3

LYAfrina berkata...

hehe..
ok lah tu zee..at least update jgk//jgn myepi sgt ye.. hehe..
lya pon suka update entri random camni je.. kdg2 xtau nk update apa..

puasa lahmadulillah..dh ganti masa puasa 6 dulu..
persiapan raya pon dh ok..cuma bju kasual fasya j blm beli.. simple2 j thn ni..
kna bjimat skarang ni..

aryan azra berkata...

seronokkan bila dah abis shopping rayakan, akak ni tak beli lagi pun.

oh akak tak tahu pun ada roti john sekilo kat shah alam, adeh..nama je dok shah alam kikiki

amboi seronok tu dapat jam sorang satu, lepas ni apa yang ayah beli anak2 pun nak beli jugaklah tu..hehehe

Kakzakie Purvit berkata...

Hihi...alahai anak-anak... pandai aje nak nak memilih
Baju dah dapat nak kasut pulak. Jam dah dapat nak yg lain pulak.
Lain kali kena beli sama baru tak pening Zee:)

NanyFadhly berkata...

Syokyaaa...geng jam sama ngan ayah! seronok nyer jalan jalan cari makan. Nany pun dah ganti pose...mencabar betul 15 days. Huhuhu...lega sangat bila dah habis ganti. :)

Kakzakie Purvit berkata...

Persiapan awal mesti anak-anak dulu kan Zee.
Adik dah makin besar dia pun kalau boleh nak sama macam abang-abangnya juga Zee

Nurul berkata...

Hai,zee!!
Wah, jalan2 saje ye.. dah beli tuk raya sekali.. nurul ni baru je plan nak start cari baju raya.. hehe😆

Haha, paham tu.. 'yang di target melencong, yang takde target berjaya'.. selalu jadi camtu kan.. lebih2 lg kalau kita yg pempuan ni berbelanja..

Okay juga tu zee, ada jg entri walau sebulan ada dua tiga je.. cam nurul tenggelam terus.. ni plak tetiba je timbul.. rindu kat blog..

Puan Kutu berkata...

Owhh sakan jugak ye soping raya smpai jam tangan raya pun dh beli.anak 3 sekali 3 kena beli..g shock pulak tu..adoi memang betul la ni semua salah ayah.hahaha

Fiza Rahman berkata...

Kita ni pon baru update blog. Baru balik dari cuti bersalin. Tak sempat lagi nak BW kat blog kawan2.

Ok lah ni. Ada jer citer ☺☺

LYAfrina berkata...

aucakkkkkkk

Mummydearie berkata...

Biasalah tu Zee kalau asyik tersasar aje. Saya pun macam tu. Sebelum keluar nak cari barang lain, bila dah balik barang lain pulak yang dibeli. Barang yang nak dicari, tetap juga tak beli!

Yalah, kena kasi settle sikit-sikit kalau semua nak settle serentak, memang botak kepala. Lagi pun bila dah puasa, susah nak bawa budak-budak keluar bersama. Mak budak pun adakala penat jenjalan masa bulan puasa!

hainom OKje berkata...

Patutlah lama tak dengar cite rupanya kena sawan malas hihi.....
Zee.... ramai org cite Roti John ALamanda tu sedap....sekali pun tak pernah try. Memang sedap sungguh ke?

Kenapa lak sekarang ni dah boleh berjimba mama tak yah nak rushing balik?