Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 28 Mac 2016

Jualan IKEA

Assalamualaikum (^-^)

rasanya ramai peminat fanatik ikea kan? 
aku biaser jer.. takde la fanatik sangat tapi minat tu ader..
semalam tamat dah ikea sales.. pon aku tahu melalui FB..tengok orang dok hapdet tersangkut la jugok..

kebetulan rabu lepas terkena cirit birit terus amik MC..letih kot dari kol 2pagi dok ngulang masok tandas..stress wokey takleh tido tu yang kemalasan nak gi keje..
laki plak cuti so apelagi cargas la ngajak gi ikea..
lagipon time weekdays camni syiok berjalan tak sesak ngan orang..cer gi time weekend? hazabbb..nak plak baru lepas gaji..
sampai ikea terus elok perot ku..hehee.. opkos ubat dah telan ler.. 

berkenan ngan quilt ikea sebenornya.. pastu teringat kat ciken wings.. uishh sedapnya..
segala isi dalam perot dah takde memang teringat ape pon sedap..
along tak sekolah petang tuh.. patutnya ada KOKO tapi dibatalkan..
so pakngah ku pontengkan ajer..

pape pon kiter isi perut dulu.. time ni dah kol 3petang..
lewat makan tengahari sampai tahap nak termuntah dah dalam keter..
nasib la pegi dah lepas waktu lunch..selesa orang tak ramai..
parking pon senang dapat tadik..

bebetul syiok menjelajah ikea kali nih..
lagipon ikea kan dah ada branch baru.. opkos suasana dah berbeza dari dulu..
ikea cheras kitorang tak tersampai lagi.. urmmm jauh nak kesitu..
takpe, sama jer memana janji ikea..

kalo pegi dengan takde plan memang haru.. rasa sumer benda nak sebat..
cam aku dah ada target so senang 'allocate' bajet..
tidak kang mau nangis masa nak bayar..

tengok meja dua ketol ni pon berkenan..
berangan macam macam.. macamkan rumah tu besor sangat..
sekarang kalo berkumpul anak beranak pon takde celah nak letak vontot ada lagi hati nak menambah..

ruang ciput bila dideco jadi cantik..

 
urmm urmm urmm bestnya kalo dapat bukak cafe sendiri..
tapi nak menjual aper?

 
rehat jap dah penat.. 
bebudak ni hepi lak boleh berlari sana sini.. kuat berangan plak tu..
korang belajar rajin rajin..biar dapat keje best,gaji besar.. dah kaya belanja ibu ngan ayah banglo 10tingkat okey!! baru syiok kita berdeco..cakap jer nak yang camaner.. heheehee

 
lega dapat ape yang dicari.. tang karpet jer yang nak dah abis stok so rembat ler yang tu..
janji harga sama, masih mampu milik.. 
barang barang kat ikea ni harga naik dah.. last visit taon lepas harga lain..

 
berangan lagi..

 
last corner sebelum balik pekena eskrim ngan karipap ikea dulu..
pestime mencuba.. walla sedapppp..
 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

16 ulasan:

Kakzakie Purvit berkata...

Kalau dah ada target pergi Ikea senang yg lain just tengok aje Zee
Siap beli yg dihajati boleh balik. Kalau tak mahu rambang mata dibuatnya.

Diam tak diam kakak tengok hero sulung Zee dah makin sasa dah:)

Puan Kutu berkata...

untunglah dekat dengan ikea.sini takde ikea la..lgpun tak dok umaj sndri lg..jadi malas la nak mendeco..tp serius brg2 ikea ni semua comel2 kan

aryan azra berkata...

bestlah dapat memborong dekat ikea ye, akak ni dah lama tak pegi ikea tu sobsobsob

dalila berkata...

wahhhh..akak beli karpet bulu2 putih tu?ila beli yg rm39 je..same tp xserupe..hehe..

wahida berkata...

laki aku kalau ajak gi ikea mmg dia bercinta...grrrr...

mawar_berduri berkata...

suke pergi ikea cuci mata...perabut cantik dan simple

Nik berkata...

dah lama sangat nik tak ikea.kalau nik pi ni confirm rambang mata jugak ni.haha

Norhayati Mohd Isa berkata...

Betul tu Zee..
Kalau rumah besar memang seronok deko sana sini..
Hihihi kalau vontot pun dah bertemu lagi lah parah kan :P

babYpose berkata...

Suka la tengok ikea ambik inspirasi kat umah ubah ubah ja hee. selesa hamok ee tak ingat panggil apa tu buaian tu sedap tido tu :)

hainom OKje berkata...

Si kecik kat rumah ni dari hari tu pun ngajak pi sini. Lum pergi lagi bizi jer tetiap minggu pun...
Dahlah lapo petang petang gini tgk kuih tu mcn terliur pulak

LydSunshine berkata...

Sama la kita Zee, suka ikea tapi takde la tahap fanatik. Biasa pergi pun takde beli apa pun. Setakat beli senduk dgn gunting yg harga 3-4 hingget je buat syarat asal beli sumthing. Ikea ni malas nak beli barang besar2 sebab susah nak bawak balik. Keta kecik. Huhu.

LYAfrina berkata...

lya pon suka brngan ikea, sbb simple n moden...
tp x pernah fanatik lg...
klo dkt cnfirm blh pergi jgk..time camnilah ambk pluang utk mbeli..

Nafira usof berkata...

uik.. rasanye dah komen.. manalah hilang komen Zura. hahaha

Zura memang suka barang2 kat ikea.. nampak modern jer kan.
cuma satu bende zura x suka kat ikea.. x suka bersesak. hahaha
memang pikir 20 kali kalo pikir orang yang ramai tuh.

walaupon dah lama sgt teringin nak makan meat ball ikea,
tapi bila kenangkan kena bersesak tuh trus tawar hati. hahahahaha

Nooriah Abdullah berkata...

Syangnya kt Brunei tkde Ikea kalau, tk kaknoor pun tingin jugak nk pergi ni

Raihanah Ahmad berkata...

sedap juga makan di ikea kan, terutama meatballs dia

LYAfrina berkata...

mmg tmpat feberet la.. dh la brangan cantik n modern..hrga mmpu milik.. tp xdelah smpai tahap addict.. hehe