Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 28 Julai 2016

sekali sekala apdet.. kisah open house raya plak..

Assalamualaikum (^-^)

rancak sungguh citer open house sana sini yer.. 
dah tinggal beberapa hari jer lagi syawal nak berlabuh tirai.. sure ujung minggu ni makin banyak open house..
maklumlah orang gomen dah gaji kot.. untung laaaa..
i is jeles tengok orang open house kat ofis.. tak pernah merasa wey beraya kat ofis.. sian sungguh!!

last sabtu dapat gak merasa 'open ofis' tapi en laki punya ofis ler..
jadi la kan dari takde langsung :(
aritu plak aku keje halfday, balik keje baru pecut ke batu tiga sana..

tengok balik gambar makanan rasa menyesal.. apesal banyak yang aku tak makan nih?
ishh ishhh rugi betol.. kalo ke open house minggu ni aku nak pulun abis abisan..
balas dendam.. kehkehh
ada dah jemputan.. tak tau lagi boleh pegi ke tidok..

antara food yang ada aritu..

 
roti jala makan 2 ketol.. rojak kat sebelah tak menarik jadi takmo makan.. hahaaahaa

 
tak makan..

 
tak makan.. nasi impit tuh aku rebus so makan 2 ketul ngan kuah kacang..

 
tak makan..

 
laksa makan gak semangkuk..

 
memana open house kalo ada 'mbekkkk', kompem yang ni paling cepat licin..

 
opkos la aku pon tuju yang tu dulu.. family member yang datang awal sempatlah merasa a.k.a balun.. heheeehee..

 
sempat merasa dua ketol jer.. sodeh :(

paling aku stress ngan pak ngah and dik niq lah.. dari dalam keter dah warning sesiap..
sampai kang terus makan kekenyang jangan main dulu..
sumer jawab ok bu ok, janji kitorang makan dulu..
rasanya dorang dengar tak?
memang tak lah.. sesampai jer terus tuju mainan.. 
pastu ulang alik naik tangga ofis tak tahulah berapa kali turun naik.. aku yang tengok ni pon penat..
dahaga kang minum air..
so kenyang perut ngan air..

 
tangan batu ni arini follow up lagi kat hospital putrajaya.. harapnya dah elok, boleh bukak simen tuh..

 
tengah fokus deco kad raya..

 
tuan tanah yang bizi..

 
memang takde rasa lapar ke?

 
alahai cucu buah ni.. geram plak aku tengok.. tak lama lagi nak jadi kakak dah..

dalam kol 3camtu dah gerak balik.. tunggu balik ngan laki kang jawabnya malam baru sampai rumah..
elok masok kete takdan 2minit budak berdua tuh bising lapar.. hahahaa
ehh nak gelak ke nak marah ni? memang aku bising jugak ler..
darah tinggi tau ibu dibuat korang..
hadoiiii parah korang nih..
nasib masa nak balik aku soh ayahnya amekkan kek coklat kekecik tuh 5 ketol.. tak sampai seminit dorang setel kasi licin..

ayahnya bagi tulang kambing golek tuh suh balik buat sup..
dah satu keje plak balik kena masak lagi.. huhuuu
orang balik open house perot kenyang, yang korang plak kelaparan..

 
mujur tau sebelom raya ibu beli pressure cooker.. 
campak campak tekan jurrr siap sedia sup tulang tuk korang wahai anak anakku..
punya pemalas aku, tulang seketol gitu jer masok..

malam tuh aku balun gak seketol batang tengkuk penuh ngan isi..
putar terus kepala.. berdenyut denyut.. agaknya darah naik kot banyak sangat makan 'mbekk'..

esoknya open house umah member zaman sekolah dulu kat dengkil..
alang alang lajak terus ke banting..

 
selfie skit ngan bebudak nakal nih..

 
bestnya dapat baby girl, kembar plak lagi hoiii..
tengok maknya, kecik comey jer..

 
wah pelammm.. cicah kicap cili sedap gak.. 

esok ada jamuan raya kat tadika dik niq.. selalunya memang aku goreng nugget jerk..
kali ni siap ada list menu wokeh ape yang kena bawak..
hahaaadooiii.. ape nak buat ekkk? kena bawak makanan berat lak tu..
korang nak nasi hujan panas ke nasi minyak? hahhaaahaa
 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

8 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

best kan bila pi open house...nak pulak makanan macam -macam disediakan

Kakzakie Purvit berkata...

Sebenarnya semuanya ceria Zee cuma cerita aje yg berbeza
Ruginya tak makan soto tu. Kakak suka sup-sup Zee. Tapi laksa pun sedap juga.
Itulah kalau dah banyak sangat memang tak termakan semua.

Adik masih bertangan batu lagi kisahnya. Kesiannyaaaa...

Mummydearie berkata...

Dah tanya tu, sanggup ke nak buat nasi hujan panas/nasi minyak? Hahaha!

Hari ni anak bujang kecil saya pun ada jamuan raya. Suruh pakai baju raya paling comel sebab nanti ada contest ^_^ Saya bekalkan kuih raya yang tak buka lagi aje berbalang-balang plus makanan beli. Boleh saya terlupa pulak semalam. Kalau tidak boleh gak order cream puff ke, brownies kedut ke, kan. Nasiblah budak-budak tu nanti. Dah tentu ramai makpak lain bekalkan makanan juga. Cikgu pesan beri makanan yang 'healthy' aje!

Budak-budak memang gitu. Anak-anak saya pun. Pergi rumah terbuka tapi tak makan sebab memilih sangat. Balik rumah terbuka, depa yang lapar. Ish! Memang geram tau!

aryan azra berkata...

peel nye sama macam anak2 akak lah tu,kalau pergi open house mesti main dulu suruh makan taknak, tapi bila masuk kereta terus meraung kelaparan, bikin panas saja.

wah bestnyer dapat twin.

wahida berkata...

hahaha...banyaknya menu yang ko tak makan kat open house tu nok...
rugi tu....ekekekek...

Nooriah Abdullah berkata...

Alahaiii rugi nya awat tk makan!! Pantang ke!!
Best tengok gmbr raya raya raya

hainom OKje berkata...

Lambat loadinglah blog mu ni Zee...nak kena tunggu. Rasanya sebab ada air hujan tu kot.
Betul Open House kalau ada mbek mmg laku le...Itu yg habis dulu. Tapi tahun ni tak dapat pun nak makan mbek huhu...rugi
Adik Niq punya tangan tu dah kenapa?

LYAfrina berkata...

waaaa..ade kambeng golek lg tu..
siap ade tmpat best utk bdk2 main..mmg happylah dia org tu