Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 15 Julai 2016

Kenangan Aidilfitri 2016 (Part 2)

Assalamualaikum (^-^)

nak sambung lagi kisah raya we'olls sementara ingatan masih elok..
aku bukan boleh, sekejapan jer lupa..
sekarang memang cepat beno lupa.. ingatan tak berapa kuat dah..
2ari lepas panaskan nasi jer pon sampai sejam lebih baru aku teringat.. 
dah hangit nasik atas dapor..hahaaa.. bahaya betul..

syawal ke-2 cam biasa la, turn beraya ngan family aku plak..
pepagi lepas brekpes gerak ke kuala krai dulu.. lambat kang letih plok kena hadap jem..
abis kuala krai turun ke machang pastu tanah merah..
beraya kat kelate gitu lah.. tak abis abis jalan jem.. sob sob sob..

 
ibu enterprem dulu yer anak anak.. gambar sebelum kuar beraya jer ada.. 
pas pada tuh takdo amek gambo dah.. malas!! 

 
bebudaks ni pon sama, pose sebelum gi beraya.. nasib dorang melayan..

      
baru aku perasan sumer gambo merah ler..
rasanya camera setting nih yang tak betul bukan sebab pencahayaan..

malam tuh kitorang buat acara BBQ kat umah myMa.. 
main bakar bakar ayam, sosej best jugak tapi sayangnya takde langsung gambar kenangan :(

syawal ke-3.. 
pagi tuh aku paksa dorang pose beramai-ramai..
bukan boleh dorang nih.. tak paksa memang tak jalan.. 

 
sementara menunggu orang lain bersiap moh ler kita posing dulu sekeping dulu.. 

 
berangan jer lebih aku nih.. gambo takde satu pon yang helok..
harapkan camera timer cam gini ler jadinya.. hahaa 
taon depan nak book photoshoot kat studio lah.. tambah anak sedara 2 orang lagi nanti.. yuhuuuu

 
caca merba abis.. ni bukan family potrait dah oiiii.. 
abis bergambo terus balik umah belah laki lak..

syawal ke-4..
ada jemputan kenduri kawin kat mana ntah aku luper..

 
rasanya kitorang antara yang terawal sampai.. ikutkan atas kad majlis start kol 11pagi..
sampei jer makanan takdo lagi.. huhhhh kena menunggu la jawabnya.. 
sejam gak ahh baru dapat makan.. 

 
bebudaks suka la dapat balun eskrem bebanyakkk.. pas dier, dier yang pi amik..
maunya tak balun, cuaca panas berdenting kot..
dah la dok bawah khemah takdo kipas..
merecik abis peluh.. 

kisahnya semalam dah pi bukak simen tangan dik niq tuh.. 
betullah ape yang aku risaukan tu terjadi.. tangan dik niq masih crack gak lagi..
makanya pasang balik simen yang baru.. tunggu lagi 2weeks.. hadoiiiii

      
anak sape ni? boleh pulak main pasing pasing gitu kat orang.. heheee
bebudaks ni memang suka sangat ngan baby.. 
tak kiralah baby sape pon sumer pakat dok kerumun nak tiumm.. 
ni kalu dapat adik senang keje aku.. hahahaaaa

 
balik kenduri pusing pi jumpa myMa jap sebab esoknya dah nak bertolak balik puchong..
sempat menyinggah cari jersi bebudaks.. si along la ni.. pantang balik kampung mesti mintak jersi..
kelate dihatiku katernya.. 

syawal ke-5 atas jalan jer balik puchong.. bertolak 9pagi sampai rumah 9malam.. 

syawal ke-6 pi mendobi baju bajan.. time raya lah mesin basuh rosak..
mesin pon pandai jer timing mintak nyawa baru..

 
balik mendobi terus kira hasil kutipan cukai raya bebudaks..
jumlah cukai boleh la dalam 700plus untuk tiga bradik tuh.. 
hari tu jugak masuk ke akaun tabung haji dorang..
simpan lelama takleh takot terpakai kang naya..
hasil cukai kat KL tunggu abis raya baru kira.. 

 
peneman setia ibu aritu si budak tangan batu ni..
yang abang berdua tuh dah kena paksa gi sekolah.. cukup cukup la beraya yer..
pi situ sini kol 3lebih baru dapat lunch.. huhuuu capek.. 

syawal ke-7 dah masuk keje.. bermula balik rutin harian cam biaser :(



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

wah..meriah raya zee,hehe...uit..banyaknya cukai...heee

Kakzakie Purvit berkata...

Adik walau bertangan batu tapi tetap ceria dan lincah Zee
Jadi taklah rasa sedih. Bagus juga taklah risau sangat tengoknya - tapi kesian.

Anak-anak kakak duit raya mereka bank-in sendiri kat acc. masing-masing - dah besar.

syawalsimpsons berkata...

seronoknya zee raya...mesin pon tau rehat kan zee

aRz MoHa berkata...

area kelantan ni kalau raya memang jem habis...baru ni balik dari kuala terengganu pun sangkut di kelantan...sudahnya singgah KB tido semalam....

tapi itulah raya...tak jem macam tak besh pulak...

singgah dari www.arzmoha.com

aRz MoHa berkata...

Selamat Hari Raya

aryan azra berkata...

nape dengan tangang dik niq tu sampai bersimen ha..akak terlepas baca ke nih

nini berkata...

Cantik jersi pink tu...hihihi...waaaa byk duit ry dia

Norhayati Mohd Isa berkata...

Selamat hari raya Zee..
Meriah hari raya dengan bergambar juga ..
Selain makan2 kan..
Kenangan utk Raya 2016 tu..

Semoga sembuh lah tangan dik Niq tu..

Nurul Aini berkata...

amboiii rezeki banyak jugak dapat duit raya bebudak tu ye alhamdulillah :)

Puan Kutu berkata...

syg ye setting kamera abes merah.hehe..apa pun meriah je raya korang..bab aiskrim tu memang la bebudak ni pun sama.klu kenduri..memang kenduri aiskrim je la depa

lieyalatif berkata...

tak bukak lagi simen tangan tu yeak zee... sian tgk hah...belum masuk gatal2 lagi dlm tu....kawan akudulu standby lidi hahaaah jolok2 dlm tu time gatal hahahahaah...

meriah raye korang.... kalo raya haji sure lagi meriah kan zee...org selalu ckp kelantan kalo raya haji meriah...ko percaya tak, aku raya haji, pakai baju biase jek tak berbaju lawo2 pun...

**selamat hari raya buat ko sekeluarga zee.... maaf zahir dan batin...mane tau ade tersalah kata sepanjang komen2 di blog masing2 kan heehehehehe....

Chekgu Azrine berkata...

sakan betul beraya belah sanakan?
memang meriah teringat raya kat kelantan masa kecik2 dulu..skang dah takde sapa dah belah sana...

banyaknya duit raya anak2...syiok la derang

Husna Rahman berkata...

selamat hari raya
kelantan besalah jammed.. klu xfikir hari raya hari menziarah..xdenya kusanggup beratur panjang camtuh..huhu

Sue Bee berkata...

Banyak gak dapat duit raya tu. Eloklah simpan terus dalam akaun tabung hj dorang

LYAfrina berkata...

lepas ni kena beli go pro ..sng nk selfie ramai2..
sama lah lya..kna ambk gmbr gna timing bru smua leh bgambar..klo x,..jd tukang ambk gambo je la ambe ni..hehe

alhamdulillah..rezeki ank2 tu..lya belum simpan lg duit fasya..tgu lps hbs syawal bru simpan