Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 19 Januari 2015

citer random dihari isnin

As-salam (^-^)

lega dah seminggu start sekolah... kira hero2 except si along dah pandai sesuaikan diri... cam angah hari ke-2,ke-3 ada buat hal gak menangis... ada budak buli katenya... senang jer dier, pi cari si abang kat kelas menangis depan pintu pastu terus ler bersidai kat situ sampai balik... hhahaahaa gud sangat... adik niq ari ke-2 dah pandai sesuaikan diri... lepas antar pagi then nak tinggalkan tu payah gak but alhamdulillah dalam 15minit jer dier buat onar nak salam nak cium ntah bape kali dok ulang yang sama jer pastu dah oke..

sehari sebelum bukak sekolah dah umpan dik niq ngan kasut baru... huhuhuuu...nak kata umpan pon tak jugak ler, kasut dier yang boleh kira baru beli gak lagi dah tak muat... tak tau la kaki cepat besar ke memang size kasut tu kecik... masa test nak beli dulu budak ni cakap oke... skarang biler nak pakai terkial-kial plak aku tengok..

alang2 tu terus rembat sorang sepasang tuk raya terus... skarang ni tengah sale tuk raya CNY... beli skarang pon jimat gaks duit gst... heheheee... yang si along punya jer blom dapat... tuk dier takleh dah amik saiz kanak2... kaki cepat besar..

 
ada ke patut ayahnya nak amik kasut sports tuk raya... hurmmmm tak patut tapikan cun gak kaler kuning itam... nasib tak muat ngan kaki so selamat poket..
 
      
yang lebih teruja budak sorang ni padahal yang kat kaki tu bayar pon blom lagi... pantang betol, ape jer yang abang dapat/buat sumer dier nak..

 
biasanya bila kuar mesti ada yang mengadu lapar... nak abaikan pon tak boleh, kesian dok merengek... paling pebret ni la kalo makan kat mall... aritu tak tahu la aku lapar or memang sizzling ni sedap sebabnya rasa cam tak cukup makan.... slurpppp sedapnyaaaa..

 
sabtu, 2ari lepas jenjalan nengok motor... ingat nak amek motor plak senang angkut budak pegi balik sekolah tapi takde la motor besar gini... pat orang nak panjat mau gedebuk cam nangka busuk kang... pada aku kalo ada honda cup pon oke janji motor... budak2 lagi suka kalo naik motor sebenarnya :)... jakun pon yer sebab takde motor... laki jer la tak makan jem pasni... aku mana reti bawak motor... terpaksa la hadap gak jem depan pagar skolah..

 
setelah 10tahun dok menyewa finally umah tempat berteduh dah jadi hak milik sendiri... ikutkan kehendak hati memang nak yang landed tapi rezeki blom sampai situ... ni pon tak disengajakan... dah alang2 tuan rumah nak jual terus ler beli... kalo tak sebab nak jual, tak tahu la sampai biler aku dok menyewa... hurmmm kalo calculate balik 10taon dok bayar sewa sesajer memang rugi banyak... sobs sobs sobssss... takpe la yang lepas usah dikenang... skarang tengah on mood nak mendeco... yeayyy

 
semalam selera tekak si bujang nak makan lamb... beli yang dah siap marinated... senang keje balik umah just masuk dalam oven..

 
arini punyer citer lepas amek dorang balik sekolah agama terus ke tempat dik niq plak... ada masa sempat lagi wefie... nampak jer senyum tu padahal hati tengah mendidih ngan laki... hahhaaahaaa, patutnya dier yang amek bebudaks ni tapi boleh plak gi bantai tido tak ingat dunia... since 10.30am aku kol sampai pukol 11.00am tak berangkat... terus ler aku kuar opis... nak harap dier bangun ntah berapa lama plak bebudaks kena menunggu kat sekolah... haihhhh sakit puuuulakk ati kitew wak... slalu pon aku ler yang jadik alarm... nasib ibumu ni tak bizi arini and tak lupa nak pantau..

 
akibatnya lunch tadi kena ler makan roti jew... tak sempat dah nak beli makanan... takpe, sesekali diet pon oke :(((



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

iryanty ahamad berkata...

pengorbanan seorang ibu mmg tiada tolok bandingnya :-))

lieyalatif berkata...

alhamdulillah...senang laa zee semua dah kembali serasi dgn rutin sekolah kan.... same laa ngan lieya nie.... dayyan jek laaa kdg2 ade mood die pagi2 tu mintak gi taska lame hahaahah...masak aku dibuatnyer...

eh same laa kite.... mgu lepas lieya pun beli kasut gak tuk budak2 ni...tapi kasut sukan tuk pakai beriadah..zee bagus laa dah beli kasut raya terus hah....terbaikkkk betul...awal2 dah prepare hah...

zee, pandai anak bujang makan lamb...mmg leh geng ngan mia laaa....kat umah ni lieya, hubby ngan mia mmg hantu kambing..... terliur plak tgk kambing zee tu...ade yg weekend ni gi cari kat aeon big yg dah siap marinate tu jugak hehehehehehe

Kakzakie berkata...

Kakak boleh gerenti cakap aje beli utk raya, tiba masa raya nanti mana adanya bebudak ni tak beli baru Zee. Tunggulah.. simpan N3 ini haha...

Kalau dah nama mak-mak macam itulah Zee. Kerja busy macam mana pun anak kita tak boleh lupa kan. Dalam kepala sentiasa set hal anak-anak. Tapi kena ikhlas dan sabar nanti besar hero-hero tu tak akan lupa juga dgn mak dia jgn bimbang..

AnneRaini berkata...

cepat ye dah beli kasut raya...mmg persediaan awal ni..hehe.

lia berkata...

haaaaa Zee... 1st day sekolah hari tu, ada nmpk ALong & angah kat sekolah agama... waktu berhimpun da perasan, dgn ayah depa... pas2 time rest pon nmpk g 2beradik ni, pas2 dialog kelakor bler depa beli solivite ke vitagen, x bole cucuk sbb beku he3....

rasa nyer angah 1 sekolah jugak dgn amsyar sekolah kebangsaan... ;p

Puan Kutu berkata...

Dah seminggu Kira masing2 dah serasi dengan rutin sekolahlah he

Alhamdulillah dah ada rumah sendiri.senang tak payah pindah kemas bagai nak rak.rumah sewa jadi rumah sendiri oklah.janji rumah sendiri.sakan la mendeco pasni

Lamb sedapnya..nti nk pit beli gak la. Hehe

Siti Rohaida Yusof berkata...

alhamdulillah zee,bila mereka dapat sesuaikan diri dengan persekitaran sekolah,dah tak risau lagi kan..
dan tahniah sebb dah ada rumah sendiri...maunya rugi kalau terus menyewa kan zee...

Mummydearie berkata...

Budak-budak dah naik sekolah ni, memang mak budaklah yang paling busy. Saya ni satu je yang pergi sekolah tapi superbusynya di pagi hari mengalahkan anak sepuluh orang! Kita mak-mak memang selalu kena alertkan. Kalau saya ni walaupun tak ambil anak waktu tengahari tetap juga ke WA bapaknya jangan lupa anak balik pukul berapa. Hari-hari WA yang sama teruskan kena marah! Keh3x.

LYAfrina berkata...

waaaa... dah beli kasut raya.. hehe...

antara perkara terbest dlm hidup apabila dpt duduk di rumah hasil titik peluh kita n suami sendiri.. lya pon x sabar sgt...

UmmiAbi berkata...

Zee..lamanya tak dtg sini..Rinduuuuu..sob..sob..
Dah besar dah nak2 zee...semua dh gi sekolah..bagusnyaa... X meragam diorang kan..hihi

Nukilan UmmiAbi