Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 21 Januari 2015

maulidur rasul, besday ngan khatam al-quran

As-salam (^-^)

bosan sebenarnya ni takde ape nak buat..

awal tahun baru aritu kan ada balik kampung untuk misi bantuan banjir... sampai pon dah lewat petang terus singgah kedai beli kek... nasib baik ada jugak kek itupon lepas dah berpusing 2,3 kedai takde... ye la, lepas banjir sumer bekalan terputus... kedai kek pon takleh nak buat kek sebab kekurangan telur... huhuhuuuu..

ekceli 1hb tu besday FiL yang ke-78... kitorang kira nak potong kek sekali harung ngan along... besday dier 5hb... dah beberapa hari dok bising jer cakap nanti harijadi dier belikan adiah... kitorang buat pekak ajer kalo dah setiap minit dok sebut... hahahaa... takmo bagi kuciwa tu yang potong kek skali ngan tok ayah... buat doa selamat jer bukan celebrate beria..

 
malam tu jugak buat majlis khatam al-quran anak buah... meriah ler kumpul reramai walaupon tak semua dapat balik kampong..

 
selesai majlis khatam al-quran terus selawat plak sempena maulidur rasul yang jatuh pada 3hb pastu baru la doa selamat... kiranya 3in1 terus..

 
kek biasa2 jer takde nyer SR..

 
yang ni homemade by SiL..

 
pulut kuning sempena ngan khatam al-quran... regukan ngan ayam percik kuah putih... perghhhh sedap!!

 
alhamdulillah... moga kedua-duanya (atok ngan cucu) diberi kesihatan yang baik dan dipanjangkan umur..

 
to along, moga menjadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat... bimbing adik2, jadikan diri sebagai contoh... belajar biar rajin..

 
si angah semenjak dua menjak ni memang rajin bebenar nak menolong... ni dier tengah served pinggan... 

skarang kat umah kain baju sumer dier kutip masuk mesin, mainan yang adik sepahkan amik tolong masuk bakul, bantal tersusun rapi jek... hahahaa... kekadang sibuk nak hidang makanan... alahaiii awak tu kecik... kang pinggan ke mana, makanan ke mana... tapi tu time angin rajin datang menyeru jer la... kalo malas suruh la pat ploh kali pon blom tentu nak tolong..

yang paling pemalas skarang ni ialah dik niq... even nak minum air masak pon boleh menangis malas nak gi amik kat dapur... slalu yang jadi mangsa si along la... adoiiii geram... marah pon bukan dier heran... pepon syabas dik dah boleh tidor tanpa cium ketiak ibu... heheheheeee senang jer nak ajar sebenarnya... aku jer yang cuak lebih... skarang tengah carik katil 2 tingkat..

 
balik puchong potong kek lagi sekali... pon kek sponge ajer buat syarat..

hadiah pon dah dapat legaaaa dah takde tuntutan yang dibuat dek along... kalo tidakkkkkk, hurmmm cair taik telinga..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

18 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

alhamdulillah..dapat jugak laksanakan hajat dia tu kan zee...hehehe..budak2 biasalah kan

Fiza Rahman berkata...

Selamat hari lahir buat FIL. Sedap plak tgk pulut kuning tu.

LYAfrina berkata...

meriahkan majlis kat kampung..

waa..2x potong kek tu

Falsya berkata...

Alhamdulillah..antara bebyk tuh pulut kuning jugak yg nmpk sodap..;)

lieyalatif berkata...

angah tu nampak sgt ciri2 abg yg baik zee...bagus mcm tu..esok2 kawin ni rajin tolong bini ni heheehehe...alaaa dik niq tu manje tuuu..esok2 die pun mcm abg die jugak tu...lagi2 bile selalu tgk abg rajin mengemas tolong mamanyer....

cantik kek ...cantik pulut.....bertuah masing2 dpt potong same2....sambut ramai mcm ni meriah kan zee...makan ramai2...syok2....boleh bertambah2 mkn sebab seronok makan sambil borak2...lagi2 dgn sanak saudara kan....

oo dik niq dah tdo asing ye...bagus2....bagi can mak pak honeymoon balik...tup2 kang uweek2 le mama awak tuuu kikiki.....

Kakzakie berkata...

Kakak rasa sambutan cara begini lagi berkat Zee
Keluarga dari atok sampai cucu ada. Ukhuwah keluarga terjalin
Dpt mengingatkan diri pada baginda rasulullah... suka kakak tengok

Adik Niq tu tak sabar nak makan kek dok sebelah aje:)

AnneRaini berkata...

senang buat majlis sekali harung...

budak2 ni kalau bab tuntut janji mmg handal. Sleagi tak dpt selagi tu sebut

Mummydearie berkata...

Untung ada anak lelaki yang rajin. Satu pun jadilah :) Anak saya si Adik tu pun sama. Main order je minta itu ini. Penyepah rumah juga. Lepas tu terlentok kata penat minta abangnya kemaskan. Mengamuklah si Abang!

Selamat ulangtahun buat si Along dan tok ayahnya. Semoga dikurniakan kesihatan yang baik dan sukseslah hendaknya buat Along tu ya. Senanglah buat majlis 3-1 macam ni. Jimat pun jimat.

Nooriah Abdullah berkata...

assalamualaikum Zee, kaknoor singgah follow sini, dan salam kenal ya

Najib Ariyan berkata...

Alhamdullilah... selamat hari lahir untuk atuk dan cucunya yer... selamat hari lahir juga untuk Rasullulah s.a.w.... sambut 3 serentak... bagus tu... errr apa rahsia atuk tu dah 78 tapi nampak masih tegap... macam Dr M pulak dah 80 lebih tapi masih sihat

wahida berkata...

nasib baik ko tak tayang ayam percik kuah putih...kalau tak, sure aku meroyan sebab meleleh2 air liur...hahaha..

tiga lalat berkata...

Salam. Hee selamat semuanya.

Masya berkata...

jimat .. semua rangkum sekali.. happy bestday along.... alhamdulillah pnjg umo ok ayahnya.. moga diberikan kesiahtan yg baik...

babYpose berkata...

salam happy birthday buat FIL, pulut kuning tu nampak sedap :) semua selesai lega, paling penting yang tersayang happy.

Sue-Rya Qistina berkata...

tgk pun dah nampak sedap, belum makan lagi..hehehe

nik ros berkata...

byk kek nyer.tak SR pun tak pe.janji ada kek..hihi

dalila berkata...

Selamat hari lahir along..semoga menjadi anak yg soleh..wahh rajinnye angah tu..xde pulak ank pmpuan nk wat menantu..hihi..

hainom OKje berkata...

Hepy bezday utk kedua dua bezday boy....moga makbul doa ibu cum menantu hihi....
Alang alang berkumpul yeh Zee ......sambut sekali. Tak terkena banjir ke rumah tu?