Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 12 Februari 2015

10tahun sudah berlalu.....alhamdulillah

As-salam (^-^)

tik tok tik tok tik tok 10 feb lepas dah genap 10taon aku jadik isteri orang... cepat jer masa berlalu... anak pon dah 3 orang... besar panjang dah sumer... dah masuk sekolah cuma tak sunat jer lagi... hahahahaa... asal aku sebut sunat jer sumer kecut cakap takmo... haihh nak tak nak satu hari nanti tetap korang akan disunatkan hokehhhh..

hari kejadian aku tak apply cuti pon... laki pon cbuk delivery barang sampai ke johor... anak2 lak sekolah kan jadi takpe la... semalam baru berkesempatan tu pon kuar gi makan... memula ingat nak terjah wadihana kat bangi tapi pikirkan esoknya bebudak ni nak gi sekolah hurmmm takpe la... carik yang dekat jer... dorang ni semangat masa nak pegi jer... dah masuk kete kang tido... pastu ada la yang buat hal letih la, ngantuk la... yang pasti pak ngah memang akan problem... ye la skang dia sekolah dua sesi tu gamaknya tak leh hadam elok lagi 'life' sebagai student... kehkehkeh..

pikir punya pikir jom ler ke cyberjaya... cadang nak masuk mall baru yang depan restoran saba tu... ape ke namanya den udah luper... situ ada jaya grocer jugak tu yang nak terjah tapi belum masuk parking dah ligat balik otak aku pikirkan dorang mesti buat hal nya jap lagi... so teruskan hajat yang sebenar nak makan..

banyak jer kedai kat area situ... restoran makanan arab jer sampai 3,4 buah tapi yang ramai orang dah tentu saba... tak kurang gak restoran chinese muslim pon 3,4 buah termasuk haji shahrin low... dinner sempena anibesari tapi ikut selera tekak si anak jadiknya kitorang pilih My Iman Noodles House, restoran cina muslim... lebih kurang cam mee tarik warisan asli jugak ni... mee adalah home made..

 
kecibung ni dah start buat hal sesikit sebab ngantuk but still under control... hehehee... ohh aku belom up lagi entri dier jadik mangsa buli senior kat sekolah kan? nanti la kalo rajin..

 
kedai ni sebaris ngan bank islam... tiap kali aku gi bank mesti si along request nak makan sini...dier kan penggila mee, akhirnya semalam baru hajat terlaksana... suka lettew..

"hai mama zakieee :)... ibu bukan cbuk deco tapi ibu malas la nak apdet"

 
dikniq sejak dah sekolah ni semakin banyak akal dan licik... kalo ada keje sekolah, suruh la pat ploh kali pon dier takkan buat... jawapan paling senang dier kasi 'malassssssssss'... hahahaaa kang dirotan aku lak masuk penjara..

 
gelojoh, straw tak amik lagi dah nak minum... kat sini yang bestnya drink for free... korang nak minum bape banyak pon minum la... air plak air macam2 jenis... kitorang amek ice lemon tea, strawberi ngan oren... bukan cikai2nye air yer walaupon free... terbaekkkk la owner... yang penting surau pon disediakan... luas dan selesa... so kalo pegi time maghrib takyah nak rushing2... terus jer solat kat situ, pintu suraunya belakang waiter tuuu..

 
mutton curry gravy noodle laki punyer..

 
braised tofu beef noodle i punya..

 
mutton soup noodle along punya..

 
beef soup noodle pak ngah punya share ngan dik niq..

nampak jer gini tapi portion dier agak banyak... laki ambo yang slalunya boleh makan sampai licin pon surender kekenyangan lepas abiskan dier punya plate... tapi sadisnya tekak kitorang ni tekak melayu asli... masakan cina ni kurang nak masok skit... untuk sesapa yang suka masakan cina suka la kot sebabnya full house okey kat sini... ada jer orang masuk... aku tengok dorang makan kemain selera... kitorang jer terkulat-kulat kat situ... hahahhh... it's okey... sama jugak kat restoran abdullah chan... dah 3kali kitorang pegi makan still tak dapat nak terima kesedapan camaner yang orang dok kata... tuk kitorang sedap lagi nasik ngan buduuuuuu..

 
order jugak 'satay' ni 6cucuk... tamak ni order kemain banyak... 5ayam 1mutton... yang mutton tu serius sedap nyum nyum... ayam pon sedap gak cuma rasa rempah kuat sangat pastu pedasss... bebudak memang tak makan ler jawabnya... secucuk 2hengget tapi puas makan isinya banyak langsung takde lemak..

 
hamboiiii ye ye jer makan..

 
ni lagi sorang nampak cam makan banyak padahal suku mangkuk pon tak abis walaupon share ngan dik niq..

 
total sumer skali rm44hengget... murah la kan dengan portion yang banyak pastu air lak free and paling best nooo service tax... staff pon friendly... sesapa penggemar masakan chinese muslim boleh la gi cuba try test..

 
masuk keter tak sampai 5minit yang tengah ni kecundang dulu... kemain lagi tu cop landing atas riba ibu... dik niq bawak diri gi dok belakang ngan along... hahahaaa..

 
terus lena diulit mimpi ngan sluar jeans pon tak bertukar... tu ler puncanya skarang ni kitorang jarang kluar malam... kesian hari sekolah dorang ni penat... cam angah badan kecik tapi beg sekolah sampai 5kilo kena galas... dier kalo malas main tinggal jer la beg tu so nak tak nak along kena la kutip... aku try angkat pon terasa berat sesangat beg cam bawak batu tapi ape boleh buat :(

 
last sekali tenkiu my luv for the present walauponnn tak surprise... hahahahaa... dier bagitau nak kasik adiah ape pastu hulur duit soh aku pi beli sendiri... ye la, jari kecik sangat susah nak carik size kot... kat kedai memang payah nak jumpa size9 melainkan dah confirm nak dorang akan kecik kan... pepon i dah hepi okey..

takde ape pon yang aku harapkan... doakan kami bahagia dunia akhirat... bersatu disyurga nan indah dan abadi... sentiasa bersama walau susah dan senang... dan dikurniakan cahaya mata perempuan... hehehee... aminnn... tenkiu Allah..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

happy anniversary buat zee dan suami...moga kekal hingga ke akhri hayat...akak pun baru sambut anniversary kami hari ni..alhamdulillah

Kakzakie berkata...

Alhamdulillah... 10 tahun dah Zee duduk sebumbung, tidur sekatil mahu-mahu sebantal hihi.. hero-hero pun comel semuanya syukur-syukur alhamdulillah kan..

Makan sedap-sedap ni sebagai rasa bahagia tapi sebenarnya yg lebih bahagia ada dlm hati kan. Tak ada yg lebih bahagia bila semuanya berjalan sebagaimana yg kita mahu. Tengoklah anak-anak selera, tidur lena semua itu nikmat yg tak terhingga.

syawalsimpsons berkata...

sweetnya dapat cincin zee..happy anniversary...kejap je masa berlalu kan

Nafira usof berkata...

Happy Anniversary Zee.
moga kekal sampai ke syurga.
terluir pulak tengok mee2 tuh.
zura nih penggemar masakan cina.
kalo masakan mamak kureng sket.
boleh cuba nanti.

Zura pon dh malas nak kuar waktu malam hari sekolah.
kesian kat anak2. letih balik sekolah nak ajak kuar.
dh lama masa tuh jer ade nak siapkan keje sekolah.

Falsya berkata...

happy anniversary zee and husband..more and more years to go..

UmmuAidan-Arissa berkata...

Hepi anniversary zee...semoga tercapai doa nak anak ppuang tuh...heheh

Qaseh Vee berkata...

awal thn hari tu ada gak pi cyberjaya . nampak la jaya grocery dan restoran restoran arab tu semua . tapi sbb hajat nak gi bank , so gi bank sajalah ... saya klu portion byk tu mmg x habis ... agak murah sebenarnya . dgr air free tu yg lagi seronok ... semoga kekal bahagia hingga akhirnya . cantik cincin .

AnneRaini berkata...

selamat ulangtahun perkahwinan zee.. sy pun tak suka hadiah surprise2 ni..bak sini duit i beli sendiri..hahaha

Kakzakie berkata...

Kakak ingat nak buat sup macam itulah Zee malam ni
Teringin pulak dah:)

Puan Kutu berkata...

happy 10th annivesary zee..bahagianya dpt present beli sendiri.hehe

ohh bestnya makan kt sini.murah, portion besar, air pulak free..mmg order air sorang dua gelas la kalau kami.haha..

dalila berkata...

Hepi anniversary kak zee..same la kak..senang bli sendiri je..janji bg duit..hihi

lieyalatif berkata...

yeay!! kite same 10 tahun kan zee...a decade of happiness gituuuu...alhamdulillah...moga kebahagian terus menjadi milik kite ...selamat ulang tahun perkahwinan zee...moga terus bahagia dgn anak2 dan suamia tersayang....

zee, tu laa kedai chinese muslim ni ikut tekak jugak...kalo yg jenis tak biase mmg tekulat2 nak makan...agaknye kalo zee pergi makan kat kedai mee tarik tu sure tak leh masuk gak heheheeh...mcm lieya kalo mee2 gini suke...

adiah pun sweet zee.... auwww mengerlip2 jari tuuu yeeee...curlast!!

aryan azra berkata...

alhamdulillah..10tahun dah moga kekal bahagia hingga ke syurga ye

Najib Ariyan berkata...

Heppi Anniversary ke 10 yer... semoga kekal bahagia selama2 nya....

errr tu apa yg diorang masukkan dalam mee mee tu semua tu sampai sampai semua tumbang tu...

LYAfrina berkata...

syukur alhamdulillah..smoga mahligai y dinina trs bkekalan hingga k Jannah..amin