Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 5 Februari 2015

sindrom mendeco tetiba datang | HOMEDEC

Assalaaaamualaikummmm (^-^)

hampir lupa lak aku ada blog... hahahahaa... tak tau la nape dua tiga menjak ni kemain malas nak bukak blog... yang pasti skarang aku kena sampuk ngan hantu deco kat FB... terjebak masuk group deco2 jadik ketagih lak... tetiap hari tetiap masa tetiap minit nak ngadap fb nasib tak membawak sampai ke umah perangai gitu... berhantu betul!! nyesal pulak join :(

yang tak membawak ke umah perangai bukak fb jer ye... bab tingin, membeli belah barang nak mendeco memang dah masuk dalam badan pon... aku rasa dalam dua minggu ni tetiap ari aku gi buat site visit kat Mr.DIY... bukan semata site visit tapi melabor sekali paling koman pon terbang note 50 (salah sendiri jangan salahkan orang lain)... so darab la ngan dua minggu bape dah nilai pelaburan aku... biler ntah dapat collect balik... tu baru DIY... tesco ngan aeon big tak kira lagi... hahahahaa... tapi kalo nak kira pon deco2 bajet jer takat ni yang aku buat... yer la, nak renovate umah tak mampu... takat deco2 tu boleh lagi tapi pon masih under control... takleh nak amek yang mewah sangat... mana yang murah,cantik aku grab terus tu yang sanggup tebalkan muka ngadap cashier DIY ari2... agaknya dorang pon pelik ngan aku..

sampai laki pon takleh nak komplain... asal dier bagi cadangan jer aku sentap... surender terus member tapi takpe arrr bukan aku korek poket dier pon... takyah nak risau sangat yer... meh tengok skit hasil rembatan... takde la sumer pic aku nak up... tak kesio ambo nak snap gambar bebanyak..

 
sapa soh mr.DIY ni bukak kat tesco? dekat sangat ngan umah and tempat keje... memang aku takleh elak nak menapak kesitu ari2... asal lunch hour jer muncul la aku... kehkehkeh... kalo jauh kan senang..

 
usha gak wallpaper tapi design tak lawa la kat DIY ni...kalo nak carik kena gi kaison nampaknya... sobsss jauhhhhhh tu..

 
beli tau tapi celah mana nak letak pon tak tau... ni la gara2 terjebak..

 
gedik... lapik atas meja makan camgini pon aku rembat..

 
yang ni rembat kat tesco, shaggy mat rm16.88... rembat dua, satu lagi warna coklat..

 
nak tepek kat dining wall kononnya... murah kot kat tesco 28.72jer sekeping... memula amek satu pastu balik ukur cam kecik plak... esoknya gi rembat lagi dua... try test kat dinding ehhh hover sangat ni sampai tiga keping nak letak... menung jap last2 gi return balik 2keping... tak jadik nak letak kat dining... lekat kat bilik hero3 jer belen sekeping tuh... tuk dining tunggu weekend nanti kita gi terjah ikea... yeayyyy

 
yesss nippon paint momento in da house... ni kat bilik ayorrrr... belen jerk nih yang sebenarnya guna tuk bilik hero3... ada belen pi calit sini... jenuh mengayat laki nak suh mengecat... yer la raya taon lepas baru jer cat, ni dah nak kena cat balik smula... aku rimas tengok dinding bilik bebudak benornya... itam2 ada bekas gam double sided tape... burokkk, sakit mata aku memandang tu yang terus ber'momento'... memula tampal wallpaper tapi dinding tak sekata lak... tapi nape tak nampak sangat corak momento ni??

takat ni tu jer yang mampu aku share... janji blog berapdet... takde la menarik mana pon aku mendeco... idea ciput, tangan lak keras pastu otak tak bape nak kreatip... hahahahaaa... main belasah jer takde plan bebetul nak tema camaner, design camaner... jadik, cantik deco aku nanti alhamdulillah... tak jadik kang pi nangis tepi bucu katil... huwaaaaaaa


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

18 ulasan:

Fiza Rahman berkata...

Best tgk deco2 dlm group tu. Cantik2.

babYpose berkata...

bestnya zee suka deco juga., menarik lapik meja tu, cermin tu sure nampak luas ruang kan. wah rajin mengecat, belum lagi saya ke tahap tu, good idea,lebih ceria kan :)

Farah Waheda Wahid berkata...

mesti meletops dan cantik rumah ni sebab mode mendeco is on...he he he...

Sue-Rya Qistina berkata...

wahhh..rajinnya deco mendeco..tasaba nak pindah rumah sendiri..hehehe

perubatan khalifah berkata...

haha, tgh proaktif ni, kita layan kan jer...
bukan untuk saper pun, untuk rumah idaman juga...
erm..tengok blog ni, rasa-rasanya dah boleh jadi duta Mr. DIY dah neh...hihi...
apa-apa hal pun, deco-deco juga, tanggungjawab jangan dilupa...
1st sekali, sila bersihkan sawang labah-labah di blog anda yang kreatif ni, yer..
dah lama tak buka, katanya kannnn... :P
#blogspot : rawatankanser2013

Falsya berkata...

nasib baik la boleh return balil cermin tuh..kalau x tongkat dagu la jawabnye nak pikir mana nak letak cermin lg 2 ..hehe..

Siti Rohaida Yusof berkata...

wat msa ni xde lagi sindrom nak mendeco disebabkan rumah pun tak siap lagi..cuma kalau gi DIY,dah imagine nak letak apa kat rumah tu...hehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Hehhee dah masuk group DIY ye Zee.. ok tu Zee makin rumah nanti tu :)

hainom OKje berkata...

Wahhhh...kena sindrom sudah hihi....
Tak pe le....rumah kita jugak. Balik rumah, rumah cun kan ke sejuk jer mata mandang.....Jangan lupa upload hasil sebelum dan sesudah yeh!

Puan Kutu berkata...

Ohh tengah semangat mendeco patut pun blog terabai.asalkan cantik dimata kita OKlah tu..untuk rumah sendiri jugak

Kakzakie berkata...

Kalau dah kedainya depan mata aje Zee siapa pun tak boleh mengelak. Apa lagi harga mampu. Itu yg dlm kepala asyik nak mendeko dalam rumah aje. Tapi ok jua Zee kalau buat selalu tak perlulah sampai raya nanti baru nak buat serentak.. Bunga LOVE tu cantik pulak.

syawalsimpsons berkata...

bestnya dapat deco2 ni kan

Najib Ariyan berkata...

habislahhhh.... karang tetiap bulan dia tukar layout rumah ngan kaler...

Amanda Suria berkata...

suka tgok bhgian deco2 ni...sejuk mata memndang...

lieyalatif berkata...

ok la ni zee..ade gak usaha mendeco2 nie heheheeh tu laa lieya punjoin group tu kat fb...lawa2 kan.... rajin betul kaki2 deco niey....lieya mase mule masuk rumah jek excited skrang ni nak memaintain jek laaa...tu pun tensen dgn taik cicak...byk tul taik cicak...pelik sebab cicak tak nampak...tapi taiknye byk....misteri nusantara betul ekekekeekekek

LYAfrina berkata...

tu dia...
ni mesti penangan grup deco rumahku syurgaku kan??
lya pon join grup tu..kdg2 geram sgt tgk..tp sabar je la.. tgu msk rmh baru, bru puas hati nk deko2 ni

Kakzakie berkata...

Busy betul kakak tengok Zee sejak anak yg sekolah bertambah ye..
Apa cerita anak-anak. Tak kan dok mendeko tak sudah:)

Rindu dah kakak ni:)

Masya berkata...

wahhhh .. oklah sgt kak .. kalau terjebak deko² ni mmg haru sikit nak kawal nafsu tau huhuhuhu ... sy suka tgk org deko² ni.. bg idea kat saya.. tp sy sampai ke sudh x berdeko jgk rumah.