Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 29 Julai 2015

Sanah Helwah Muhammad Adib Raiyan

As-salam (^-^)

Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Adib Raiyan (PakNgah),
Allah selamatkan kamu..

hepi besday pakngah.. genap dah arini tujuh taon hidup kat dunia..
budak yang paling banyak ragam dier la..
manja, nakal, sensitip, rajin, mudah sentap sumer dier konker..
so far rajin gi sekolah, takde masalah nak bangun pagi..
dari hari ke hari dok tanya biler besday dier..
hadiah takyah cakap arr, dari awal taon sampai minggu lepas memacam dier mintak..
pendirian tak tetap.. kekejap ubah nak tu, kekejap nak ni..
sebab dari awal taon dok mintak, kadang kesian aku beli jer..
siap janji ni takmo mintak lagi dah..
hurmmm hampeh janjinya..
lepas seminggu, mainan pon dah basi mesti mintak lagi hadiah lain..
amboi tetiap bulan plak jadiknya dapat hadiah besday..
panjang akal sungguh korang..
sama jer sumer tiga bradik..

semalam kat sekolah cikgu dah sambut besday dier..
sekolah dorang memang tetiap bulan pon mesti sambut besday anak murid..
ntah hadiah ape dier dapat aku lupa lak nak tengok..

pepagi tadi dah siap sedia nak gi skool, saje jer kuarkan kek ngan lilin..
alah kek pon beli yang 10hengget jer, kek coklat..
last minit beli semalam kat bakeri area umah, takde choice sangat..
asal boleh jer buat syarat..

hadiah no more.. ikutkan dier request nak mainan B-Daman..
kalo beli kompem tetiga kena beli sumer..
dah malas nak layan permintaan korang beli mainan..
main sekejap jer.. yang buat aku pening walaupon tetiga dapat still lagi nak gaduh rebut mainan..
senang citer takyah beli ler..
last week belikan dorang carrom suh main sama2..
pon dok bertekak jugak.. pfftttt pitam..
aku nak jentik dulu, kau jentik dulu kenapa?
ehh nape buah aku sikit kau dapat banyak?
aku nak kaler pink tuuuu...
haaahaaa tak ke haru dibuatnya..

takpe weekend nih kita kuar makan and tengok movie..
part movie ni pon dok request nak tengok dari bulan puasa lagi..
bebudak skarang sumer pandai demand..
ibu dulu zaman sekolah tak pernah jejak kaki ke panggung wayang..
ye la kelantan time tu panggung wayang kat kota bharu jer ada..
skarang pon tak silap aku takde lagi panggung wayang kat tanah merah ngan machang..
kena pikir tambang bas lagi.. nak gi kota bharu kena naik dua buah bas baru sampai..
zaman tu pulak susah.. nak kumpul duit seringgit pon amek masa seminggu :(


kejadian pagi tadi..
memula elok jer bersiap..
nampak kek ngan lilin atas meja terus nangis..


oloh oloh budak manja ni..
nangis sedih campur terharu namanya tu..

hati tisu ngalahkan pompuan..

pepon ibu ngan ayah doakan moga angah menjadi anak yang soleh.. sentiasa diberi kesihatan yang baik dan dipanjangkan umur..

ingat belajar rajin2 biar jadi orang yang berguna..

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

Macam-macam suasana raya. Semoga keharmonian ini akan berkekalan.

zazanizam berkata...

heppy besday angah ! oloooo sedih pulak ye tgok kek.. hope jadi anak yg berjasa buat ibu dan ayah ye.

AnneRaini berkata...

happy besday pakngah.. kehkehkeh boleh pulak die terharu gitu ye.. mmg dlm hati ada taman.. hehe

lieyalatif berkata...

ehh bijaknye adib beb...siap nangis terharu hah...jarang budak lelaki mcm nie....matured plak tgkkan die.....

selamat hari lahir adib...moga jadi anak yg sihat, soleh dan sentiasa membanggakan keluarga....

betul tu zee...aku dulu pun nak tgk wayang mane ade...masuuk U baru tau...tu pun kawan2 ajooorr hahaahah naif betul aku heheheheeh...

tang hadiah tu pun betul zee...mane boleh beli 1...sorang dapat semua kene dapat....adoyai....

Farah Waheda Wahid berkata...

Happy Birthday, semoga panjang umur, murah rezeki, diberikan kesihatan tubuh badan, kebahagiaan serta kejayaan dunia akhirat...moga-moga menjadi anak yang soleh.... \

olo olo olo, terharu betul tu dia tu...aunty yang tengok ni pun boleh jadi terharu...

Kakzakie berkata...

Allah... betul sensitive anakanda sorang ni. Sayu hati tu Zee buat airmata mengalir.
Dia tahu dihargai sebenarnya buat rasa sedih.

Happy birthday sayang. jadi anak yg baik-baik ye.

LYAfrina berkata...

alhamdulillah..selamat ulang tahun kelahiran buat adib..moga mbesar mjadi ank y soleh.& bjasa utk famili ,agama n negara..

alahai..touching plok tgk pic tu... nmpk sgt dia terharu n happy tu

dalila berkata...

alololo..sedih nape pulak tu..
selamat hari lahir utk adib raiyan..semoga menjadi anak yg soleh ;))

aryan azra berkata...

alahai pakngah comey sangat...nangis terharu tengok kek..hehehe

apapun selamat ulangtahun...semoga panjang umur,murah rezeki, belajar rajin-rajin ye..cemerlang didunia dan diakhirat

Puan Kutu berkata...

adoi pakngah oii..sensitipnya awak..nmpk kek terharu sampai nangis..ini memang luar biasa..

apa pun happy belated birthday semoga membesar jadi anak soleh cemerlang dunia akhirat.Ameen!

Mummydearie berkata...

Hai, nangis tengok lilin dengan kek ke? Ni mesti terkejut dengan surprise ibunya ^_^ Happy belated birthday again, Pak Ngah! Lepas ni tahun depan baru boleh minta hadiah tiap-tiap bulan sampai bulan birthday yerk!

Anak-anak memang macam tukan. Anak ni punya birthday, anak tu pun nak hadiah juga. Saya masa kecil pun macam tu juga kekdahnya. Birthday adik lelaki tapi saya yang sibuk cari hadiah untuk diri sendiri. Bengkak je hati member tu ~_^