Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 1 September 2016

Cuti Hari Merdeka | Jumpa Ultraman Ginga

Assalamualaikum (^-^)

rajin plak kisah semalam apdet dipetang harini..
semalam hari merdeka korang ke mana? rasanya banyak tempat jem kan?
kitorang (ehhh aku jer, lakiku keje) bawak bebudaks gi mall kat cyberjaya jerk..
tu pon aku cam malas malas jer nak keluar.. laki takde ni mencabar skit bawak dorang berjalan..
tapi dok umah pon tak aman jugak.. asyik bergaduh ajer kejenya..
so tengahari kol 12.30pm paksakan diri keluar jugak..
nak carik lunch sekali..

paling dekat dan paling best skit kalo dkt area umah kitorang nih D'Pulze..
tesco ngan aeon big pon dekat tapi tak menarik..
setakat nak beli barang dapor boleh la..kalo nak bawak anak anak berjalan tak best langsung..

kebetulan pulak elok jer kitorang sampai, ada session meet & great Ultraman Ginga..
apelagi, melompat lah hero hero aku yang tiga ketol tuh.. terutama dik niq..
bising jer mulut nak salam pastu nak bergambar ngan ultraman..
mintak si along pi beratur tapi dier taknak.. panjang katanya padahal dier segan..
maklum la dah bujang..
aku pon malas gak nak beratur.. 

 
tengok jer lah dik.. along malas ibu pon malas..

pastu nampaklah masa dorang nak turun stage lepas bergambar tuh ada sorang staff kasi stiker..
terus la buat ayat skit ngan along..
"kalo bergambar dapat stiker la.. ruginya takmau"
apelagi, cergas la gi beratur sama..
nampak jer Q panjang tapi sekejapan dah sampai turn..

 
terpaksaaaalah ibu menyelit sama.. 
seronok bebudak dapat 'give me five' pastu 'shake hand' ngan ultraman ginga..

 
dan dapat stikerrrrrrrr..

 
kot korang nak bawak anak anak yang minat ultraman jugak boleh lah ke D'Pulze shopping mall kat cyberjaya.. 
sabtu ahad ni ada lagi session meet & greet.. make sure tak terlepas waktu lah..
dalam sejam jugak kemunculan nya..

malam plak ayahnya ajak pekena megi ketam power..
lama dah pemes megi ketam nih, baru semalam dapat merasa.. huwaa huwaa ketinggalan jauh..

 
3 mangkuk untuk 3 hero.. dik niq share share ajer.. 
kuah pekat dan pedas.. dah gaya kuah mee bandung..
meh nak zoom skit..

 
signature dish, megi ketam.. nama kedai pon megi ketam power opkos ler wajib amek menu ni.. 
yang ni si along punya..
selain ketam bunga ada gak ketam nipah..

 
pak ngah punya megi udang galah.. 
makan tak sampai suku mangkuk pon tapi 2 gelas air kosong dier abiskan.. pedas punya pasal..
pastu kenyang air ler.. 
kesudahnya si along abiskan megi.. yang tu dah memang hantu megi..
bagai pucuk dicita ulam mendatang lah.. 

lagi satu ayahnya punya tu megi tulang.. yang tu sedap..
daging pada tulang lembut giler..
meja sebelah kitorang order megi tulang gearbox.. perghhh merecik..
ibu makan ape?

 
aku tau perot aku macamana so order nasik putih ngan sotong paprik..
makanan yang diatas tuh tak kena ngan selera tekak den..
lagipon perot tengah lapar..
memang tak salah pilihan aku.. by 2pagi, tengah sedap membuta perot berkerongcong.. hahahaa padahal dah balon nasi sepinggan..
pisat pisat bijik mata bangun makan roti lipat ngan eskrim.. baru dapat sambung membuta balik..
dah gaya ibu mengandung :( 

ok lah, nak balik dah ni.. hujan lebat kat luar..




Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

9 ulasan:

Jueliza Jamani berkata...

uihh kalo anak2 jue tahu ni mampuih depa keja cakap 44x kali.. yg kat genting ada hujung tahun ni.. ntah la kerajinan ker tak.. kahkahkah lepas pantang tu..

Kakzakie Purvit berkata...

Yelah Zee, along tu dah makin bujang dah ada rasa malu sikit berbanding dua adiknya. Makin lama makin matang. Tinggi pun dah makin nak sama dgn uminya.

AnneRaini berkata...

ala tak taupun ada ultraman. kalo x blh gi bawa kasyah..

Zee, megi ketam tu nmpk sedak sungguh.. meleleh ailio iols.. huhu

Nabila Syifa berkata...

Excited dia bergambar dgn ultraman.hahaha

Atie Yusof berkata...

seronok lah hero2 tu Zee dpat jumpa Ultraman Ginga tu ...hehe..ini klu Pae tgk maunya melompat gak.. haha...
uish! lama tak makan mee ketam.. susah nak jumpa lah kt sini...
Salam Aidil Adha Zee & family :)

hainom OKje berkata...

Tak apalah makan tengah malam pun masih slim....apa ada hal hihi...
Tak pernah pulak makan maggi ketam ni Zee...Sedap ke? Apa rasa kuah dia tu?
D Pulze ni pun tak pernah sampaii....jarang sangatlah ke Cyberjaya ni

Puan Kutu berkata...

Sedap tu mee ketam..budak lelaki mana tak suka ultraman.kemain seronok dpt sticker ye..dpt bergambar dengan ultraman tu penting.hehe

LYAfrina berkata...

anak boy dgn ultraman x dpt dipisahkan..mmg suka sgtlah leh jumpe superhero lat luar kan

sedap sgt megi ketam..tp rege mmg blh tahan lah kan... kt sini rm25++ semangkuk..ketam nipah lg mahal.. pnh jugak buat sdri...

Mummydearie berkata...

La, sayangnya tak tahu! Kalau tidak boleh juga bawa anak-anak bujang ke sana, berselfie dengan Ultraman. Budak-budak ni tak berapa minat dengan ultraman tapi apa ada hal. Kalau Mommynya suh selfie, kenalah laju-laju ikut kata Mommy. Hahaha!

Zee, tak pernah sampailah Maggi Ketam Power ni. Ni kat Puchong ya?