Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 22 Disember 2015

Sepagi Sepetang berjimba, double happiness..

Assalamualaikum (^-^)

bertambah lagi umur ahad lepas, alhamdulillah syukur..
dah berusia ni takde la nak celebrate sangat lebih pada bagi anak anak jer happy..
since birthday along pon tak lama jer lagi terus sekali harung ler..
double happiness kan?
sementara ada masa cuti sekolah ni amek peluang.. laki pon apply cuti aritu..

sehari sebelum laki soh carik dah tempat makan yang best best..
aku ni asal soh pilih mengejut gitu memang blur jadinya..
kecuali memang dah ada port yang aku dok aim..
so tiba hari kejadian still tak tau mana arah nak tuju..
takpe lah, jom ke IOI City Mall ajer.. tengok ade aper yang best kat sana..
lama dah tak menuju ke situ..

 
memana pon skarang tengah mood krismas..
meriah tengok..

 
pantang!! memang pantang nampak bebenda cam ni..
boleh bergambar tapi tak boleh membeli..
harga pppfffttttttt sakit jantung..

 
menung jap tak tau nak makan kat mana..
terlampau banyak pilihan kedai makan pon stress jugak..
tak tau mana satu yang sedap.. mana satu yang meletop..
berpusing jugak ler kitorang.. dah la brekpes makan nutella on the go jer.. 
perot menggila lapar..

beli popcorn dulu..
sementara dok mencari boleh mengunyah..

last last masuk orchad bistro..
food so so ajer jadiknya takyah review lelebih yer..
bebudak ngan bapak budak amek western food.. okay not bad.. 
licin pinggan memasing..
aku punya sebab lapar sangat terus order nasik dengan ayam sweet sour..
spoil ler ayam tu..rasa cam gaul ngan sos tomato jer..

 
misi seterusnya reward tuk besday si along yang akan datang..
lama dah teringin nak menerai main ice skating..
ikutkan aku malas nak join.. soh ayahnya handle jer budak bertiga tu..

rupernya dier pon cuak.. ye la takde pengalaman..
along pon sebenarnya takmo main tapi dah adiknya yang berdua tu nak sangat main so kena paksa jugak..
nak main semua kena join..
kalo takmo, semua pon tak boleh main..

are u ready hero's?
jantung aku dup dap dup dap time ni..
memang tak excited langsung.. 

 
sememangnya dua orang budak yang excited tadi hepi..
teror jugak ler walaupon asyik terjatuh tapi steady..
dik niq untung siap ada awek cun tolong..
aku plak asyik gostan jerk takleh nak kedepan.. licin okeh!! 

setelah struggle dari hujung sana ke hujung sini pastu u-turn plak ke hujung sana terus decide keluar gelanggang.. hahahaa tak kelakar..
tak sanggup nak gelakkan diri sendiri..
for sure budak berdua tu tak puas main tapi ayahnya dah tak kasi..
gambar pon sekeping ni jer sempat snap..
dok struggle nak bawak diri tak kuasa dah nak snap ala ala bajet teror walaupon sekadar posing..

 
meh kiter carik mainan lain.. 
takde ler sampai masuk District 21.. tuk bebudak kecik cam tak sesuai jer aku rasa..
nak masok boleh tapi tak berbaloi ler..
yang pasti aku takkan main lagi!!


 
nak naik tram pusing dalam mall kena beratur panjang pulok.. 
kensel!!

 
laki ajak masuk yang ni..
sori i kenot.. lagipon bebudak takleh masok.. 


 
ada jugak mainan tuk budak 2 ketol nih..
okey lah.. along layan mainan lain.. yang ni tak sesuai..


 
layan view kat luar mall jap.. aritu cuaca elok tak panas sangat..
dik niq tengah moody.. tak puas main gitu ler gayanya..
dah dik takyah nak buat muka sangat.. jomm ayah ajak maka eskrim..

 
masok sangkaya ini yang lakiku order..
ehhh tak menarik langsung.. pastu dier try rasa sikit sedap la pulok eskrim kelapa ni..
terus dier order yang lain.. 

 
sedap!! teh tarik campur kelapa.. 

tak abes pon meronda mall.. kakiku lenguh giler..
gatal sangat nak pakai heels kan? rasakan..
kuar mall dalam kol 3 terus shoot balik puchong..
tapi tak terus balik rumah.. singgah tesco jap carik barang dapur terus solat zohor ctu..

 
besday orang lain, orang lain yang dapat hadiah.. 
berjaya mengempiskan poket ibu ayah..

 
tuk dik niq takde size..
muka hepi jer tu takde moody moody jadik takpe kot kalo buat buat lupa hadiah untuk dier.. 
fuhhh selamat poket..

 
punyerla taksub ngan kasut baru tido pon peluk kotak kasut.. 

 
malam kluar belanja famili pekena steamboat plak.. 

 
last sekali tengs yer lakiku tuk hadiah ni walaupon sendiri yang carik..
sekarang BA tengah buat sale baek punyer..
tapinya dorang punya stok memang laku keras..
lambat konpem melepas.. ini pon aku order melalui PS pastu janji jumpa/collect kat buti..
kalo terus ngan butik memang tak dapat..
insya'allah, panjang umur dapat pakai raya taon depan... amin


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

8 ulasan:

Kakzakie Purvit berkata...

Itulah anak-anak Zee.
Peluk kotak kasut sampai tertidur kakak dulu pun macam itu tau Zee - masih ingat lagi. Gelihati tapi itulah dikatakan kanak-kanak.

Daddy Ziyyad berkata...

Happy belated birthday :)

Betul tu, kat IOI Mall tu saya sendiri confused nak makan apa, banyak sgt kedai nya...hahaha

aryan azra berkata...

wah sedondon semua tu kaler hijau...bestnye dapat hadiah ye along ngan pak ngah.. sian dik nik tak puas main, xpe lain kali ajak ibu pegi lagi. wah33 ibu tu lagi best dapat bella ammara lagi haa jeles tau ahkak...hehehe

Puan Kutu berkata...

syoknya depa ber ice skating..tak menahan tidur peluk kasut..inhatkan tidur pun pakai kasut.macam2 budak2 ginilah yg buat kita happy klu belikan derang apa2..sangat2 menghargai smp bawak ke tido.hehe

happy birthday buat zee n along

lieyalatif berkata...

seronok jalan2 zee...ice skating tu mia mija mase mule2 pun tegolek...pastu terra dah....aku tgk yg cuak....kalo jatuh sakit satu hal pastu abis basah2 seluar...

wahh awal dah simpan stok baju raya nie...bagus2....

hainom OKje berkata...

Macamana kita tak terserempak kata Mall tu? Hihi....HEPY BEZDAY Zie dan Along....moga sentiasa dlm rahmat Allah.

So berskatinglah korang ye....sakit tak tulang keting depan tu?
Yg penting dpt bergader dan dpt habuan memasing, balik mesti puas kan

Raihanah Ahmad berkata...

suka sangat sampai tidur pun peluk kotak kasut.. alahai anak2. seronok depa

LYAfrina berkata...

padat dgn xtvt... y penting smua xtvt myeronokkan utk anak2..