Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Sabtu, 12 Disember 2015

Aktiviti berbasikal @ Taman Tasik Cyber

Assalamualaikum (^-^)

kejap jer dah minggu ketiga cuti sekolah..
bebudak cam biasa la dorang.. ari keje memang takde aktiviti dok jer kat umah..
ari minggu pon tengok keadaan jugak..
paling tidak pon bawak keluar makan..at least keluar dari rumah jugak..
tidak kang kesian..
asyik la ajak pegi main basikal..
slalu ayahnya bagi lepas gian, pusing pusing kat area umah tu jer..
badminton dah lama tak main.. memasing busy..

bos bagi cuti sabtu lepas terus cecepat plan program..
aku blom bukak mulut dorang dah bagi cadangan dulu..
tau jer ibunya tak keje aritu..
demand terus nak main kat taman tasik cyber..
angkut tetiga basikal masuk keter..
menyempit gak ler dorang dok belakang..
lantakkan.. nak sangat main kena la berkorban.. hehehee

 
acah acah picnic la kononnya.. 
tapau nasik lemak ngan roti sosej.. tak lupa teh o ais..

 
agak kebuluran memasing, kol 10 baru nak brekpes..

 
budak ni la yang paling paling suka meminta..
aci la kira reward sebab cuti sekolah pon kena gi kelas tambahan.. hehee..
so far okey jer tanda tunjuk tanda tanda malas ke hape..
baca pon boleh dah.. syabasss 

aritu balik keje dier mengadu sakit gigi..
asalnya gigi dah goyang.. ntah camaner boleh tersiku muka sendiri..
terus gigi tu tersenget masuk dalam gusi skit..
arrhhh memang sakit ler..
ajak pi cabut kat klinik tak nak..
penakut sangat budak ni..

 
masa ni dik niq mengusik tak silap aku tu yang muka cam gitu..
ngan adik pon boleh kalah.. camaner ni? 

 

budak kuat mnyekat abang abang..
elok jer abang laju mengayuh dier boleh pi depan blok jalan..
terhuyung hayang kawan mengelak.. nasib tak langgar pokok jer..
pastu apelagi memekik la abangnya..
sronok dier plak dier dok gelak..

 
rasa penat jer mintak abang bongcengkan..

 
untung la ada dua abang..
yang tu malas boleh tumpang yang ni.. 

*semalam cuti besday sultan selangor tapikan arini kene keje la pulak.. sob sob*



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

Amanda Suria berkata...

Seronok bila tgok anak2 seronok kan...

Sanisah eeiyss berkata...

aktiviti luaq memang bes (^___^)v

Puan Kutu berkata...

rajin bebudak ni berbasikal..boy memang la suka aktiviti cmni kan..yg penting anak2 enjoy..cuti dekat2 pun best yg penting terisi juga masa cuti derang

wahida berkata...

mcm perangai anak2 saya gak la...yg adik kuat nyakat si abang...kadang tu abang pulak nyakat adik..pastu dua2 gaduh...sudahnya mak dorang yg stress...hahaha...

dalila berkata...

seronoknya berkelah..hihi
sy penah pegi cni br ni survey2 utk buat family day kt pusat komuniti cyberjaya tu..last2 bos reject.. :(

lieyalatif berkata...

menarik aktivit ni zee...ye la boleh laa weekend pi bekpes kat luar kat tasik gini....takpenah buat ginie..... mesti budak2 hepi....

Nafira usof berkata...

sonok jugak sesekali beriadah kat taman camni kan~
anak2 Zura selalunye ajak gi taman permainan jer.
skrg nih kan musim hujan, nak gi taman pon x selesa sebab tanah becak.
melepak jer lah kat rumah sambil siapkan latih tubi yang mama dia sediakan sepanjang cuti sekolah nih.

tiga lalat berkata...

wahh sonoknyer naik basikal riadah tuuuh ;p

hainom OKje berkata...

Banyaknya aktiviti cuti cuti ni Zie.... Budak budak sure happy sangat ni.

LYAfrina berkata...

xtvt y amat bfaedah