Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 21 Mac 2016

IOI City Mall | asal cuti jer panas vontot nak duk umah

Assalamualaikum (^-^)

baik pulak hati boss dah dua kali sabtu dapat cuti.. yehaaa..
orang yang dah biasa cuti sabtu ahad takde heran apebenda pon kan..
aku ni haa yang keje ari sabtu biler dapat off dier punya gembira takleh nak cakap..
memang tu laa yang ditunggu tunggu pon..

dah cuti takkan nak dok umah jer kot.. moh ler keluar amik angin..
dah keluar satu hal plak blur taktau nak terjah kemana..
terus mood happy tadik menjunam turun (merajuk sebenarnya sebab kejut orang tido tak bangun bangun)..
pastu laki cakap jom gi mall, sejuk skit dok dalam aircond.. 
bangi lah, ada CS Mall baru bukak..
jom jom.. jenjalan takde tujuan memang camni..
pastu laki bisik ajak tengok munafik.. ehhh memang tak la aku nak tengok..
(2hari sebelum tuh dorang dah pegi tengok boboiboy the movie tanpa ibu) 
plus hero bertiga tu plak jenis penakut yaa amat.. aishhh tak payah..
kalu tengok citer hantu bodo bodo pon, nak kencing kat tandas umah yang sekangkang kera ngan ruang tamu comel tu pon takut kemain inikan plak lepas tengok munafik yang bebetul seram..
mau seminggu tahan kencing agaknya.. hahaaa..

dah otw tu tetiba cam ermmm malas plak nak gi jejauh sampai ke bangi.. 
tukar plan ke IOI city mall putrajaya.. lama jugak dah tak ke situ.. last bulan doblas last year..
sesambil cuci mata sekali kot ada sales boleh merembat..


santap dulu kat foodcourt.. dah lapar sangat blom brekpes..
kira brekpes merangkap lunch terus..

teringin nak makan yong tau foo tapi laki belikan yang soup..
biler perot dah masok angin memang tak boleh nak telan dalam kuantiti banyak..
sudahnya separuh tak abis..

bebudak ni laki orderkan wantan mee sorang satu..
hurmmm dah agak dah pembaziran akan berlaku.. 
pak ngah ngan dik niq tu bukannya pemakan sangat..

tuk pestime menerai, foodcourt punya makanan takde lagi yang menepati selera tekak kitorang..
next boleh try food lain plak.. kot kot ada yang sedap..

pas makan pusing pusing jap.. tak tau dah 2 ke 3 kali sampai sini tapi tak pernah dapat pusing abis satu mall tuh.. asyik dok main area ice skating jerk..
lagipon asyik dok terkejar masa memang takkan sempat..
kali ni pon sama.. pusing skit ke area yang tak pernah teroka..
nampak Brands Outlet.. jom masok.. dari jauh dah nampak harga, boleh tahan murah gak..

 rambang mata tengok shirt lelaki dewasa ngan kanak kanak..
ada yang 2lai RM50, ada yang 3lai RM 50..
cantik cantik.. kain pon jenis yang okey..

blouse perempuan punya pon murah gak.. buy 1 free 1..
tapi aku tak minat.. kebanyakan kain jenis nipis dan jarang..huhuuu
takpe, jimat duit disitu..

aim nak cari baju ayah tapi bebudak ni memang tak sah kalo tak merembat sekali..
tambah lagi koleksi T-shirt raya dorang.. ni ibu yang berkenan tengok corak cecantiks.. 





dua orang dapat CAP, sorang lagi dapat SUNGLASS itam..

itu pon ibu dah warning.. nak boleh tapi bayar guna duit sendiri..
nanti ibu korek duit tabung korang tau..
cepat jek dorang setuju..
pastu kat umah kekejap kang tanya ibu dah amek duit dalam tabung ke belum? kahkahahaaaahaa



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

9 ulasan:

babYpose berkata...

Betul kalau cuti, nak buatvyang terbaik dan terelaxkan macam sayang ja weekend tu. Comel dapat sunglass memang sangat menerlukan sebab panas ni :)

Puan Kutu berkata...

biasalah bola dah cuti takkan nak lepak saja kat rumah kot..musim panas ni pegi mall best.hehe..

amboi kemain hensem anak teruna zee ngan speck n cap baru

Kakzakie Purvit berkata...

Tak tergamak ibu nak ambik duit tabung anak-anak kan Zee
Insya-Allah kalau ikut style kakak satu sen pun duit tabung anak kami tak kacau bila time belajar kat U tak ada biasiswa pun tak ada masalah Zee. Kira ajelah dari usia sehari hingga 18 tahun. Kalau setahun duit tabung mereka boleh simpan 6K jgn lebihlah sebab campur duit raya semua lagi. Bila masuk U kita dah senang...

Nafira usof berkata...

hahahahaha... nih namanye cuci mata sambil cuci poket skali. hahaha
Zura weken haitu gi pusing2 kat AEON mall shah alam. pusing2 kat bahagian parking jer yer. pastu trus balik. giler jimat. 1 sen pon x kuar. hahahahahahahaha

NanyFadhly berkata...

Hahaha! lawak part yang dok tanye dah amik duit ke belom? ok jugak tu kan..panas2 nak gi outdoor memang cari masalah la. Ended up gi Mall. Sejuk sket beraircond.

wahida berkata...

kalau gi foodcourt tesco mesti nak cari sizzling...wajib!

sedapnya nampak sizzling tu...huhu...terliur!!

Atie Yusof berkata...

ahhaha.. siap tanya tu, dah ambik duit tabung ke belum??? haha., anak2 penghibur hati tu Zee..makin hensem.. hihi
seronok gak ronda2 mall ni.. klu kt sini, lagi sadis taktau nak jln ke mana.. haha

Farra AM berkata...

hehehe di luar radar saya IOI City Mall nih... lom pernah sampai lagik... huhu... sama laa.. bila wiken... mmg panas bontot duk umah ekeke.. anak2 pun dh faham dah.. kalau lepas zohor memasing tanya tak gi memana ke mak? ekeke

LYAfrina berkata...

nikmatkan bila leh tmbah sehari lg ct weken.. samalah dgn lya, just weken stiap jumaat.. sabtu kerja.. tp skarang dpt setiap sabtu minggu ke3 ct.. stiap minggu ada group y ct setiap sabtu tu..kiranya buat sistem rotate..