Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 22 April 2015

BURGER KING

As-salam (^-^)

pengakuan jujur ni aku tak pernah try pon burger king..
umur dah 30taon baru dapat merasa..hahahaaa tak lawak..
kekawan bagitau dulu burger king besar gedabak.. ye ke?
aku kenal burger mc'd ajer..
tapi lama dah kot tak melantak mc'd..
sejak2 boikot dulu sampai skarang..kalo nyinggah pon sebab bebudak nak eskrim sundae..

semenjak dua menjak ni kan aku rajin sangat pi mr.diy..
kat dalam tesco tu ler, asyikla dok menengok burger king..
tekak ni mengada plak nak cuba try test..
mana boleh amek bau jer..
lagi membuak tengok roti burger kaler itam..
aishhhh jakun jap.. memula cam ngeri nak telan..
pastu baca review ramai yang cakap best... roti lembut katenya..
lets try.. tak cuba tak tau..

 
pinjam gambar dorang jer lah..
not bad memang rotinya lembut.. 
so far aku try teriyaki sos dah dua kali..
lelain belom lagi.. sedap tapi jenuh aku nak kuis buang bawang tuh..
skarang tak tau ler ada lagi ke tak ninja burger nih sebab dah ada menu baru..

 
 tapikan, yang ni lagi sedap kot..
pekena sejuk2 memang tangkap leleh..

 
sebabkan aku tapaw, cuaca lak boleh tahan panas so terus layan dah kete jer..
kang tunggu sampai umah mau lembik hershey pie aku..

 
memang sedap tapi manis sangat la plak..
aku kureng skit benda manis2.. boleh jer abiskan tapi kena makan berulang takleh sekali harung..
time amek gambar ni suapan dah stop..
belen masuk lam kotak balik.. huhuu

 
harga tengok kata atas tu..
kalo ikut harga dah inclusive gst..
tapi masa aku beli rasanya dorang ada charge lagi 6% tak silap..

 
skarang menu mushroom galore..
peminat cendawan butang leh try burger nih..


daaaa..
wassalam..

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

Kakzakie berkata...

OK jugalah harga dia Zee kalau sedap rasanya
Tapi kalau kena selalu boleh jemu juga kan:)

aTieYusof Family berkata...

Salam zee...
atie pun rasa nya sekali je kot pernah masuk Burger King ni... dedulu masa zaman sekolah.. skrg Burger King kat Tawau tu pun dah tutup...
boleh tahan juga menu tu ya...:)

Farah Waheda Wahid berkata...

nyum nyum lama tak makan burger king...

syawalsimpsons berkata...

tak penah try lagi yg ninja tu..hahhaha...takut sebab burger dia hitam kot...kalo kata lembut, boleh la try kan

dalila berkata...

yesss..hersheys tu memang peberet ktorg laki bini kak..sdp sgt kan?husband kdg2 gi burger king beli tu je pastu mkn kt food court..

Amsran Sanuin berkata...

LAPAR TERUS.... FOLLOW BLOG NI...

Falsya berkata...

kite suke makan burger king..suke makan burger whooper..sodapppppp..

Daddy Ziyyad berkata...

beger king mmg sedap...

tapi lagi sedap Carl's Junior...try la :)

AnneRaini berkata...

sy pun baru 2 kali je kot mkn burger king. itupun 2 tahun lepas.hehe

Puan Kutu berkata...

sy sama tak pernah makan burger king.hahaha

oh tu la kan semuanya nak charge 6% sabaq je la sesekali belasah je la

Puan Kutu berkata...

sy sama tak pernah makan burger king.hahaha

oh tu la kan semuanya nak charge 6% sabaq je la sesekali belasah je la

aTieYusof Family berkata...

Salam Jumaat zee... :)

Mummydearie berkata...

Saya kalau Burger King ni memang order Mushroom Burger jerk. Memang ngidamlah kalau tengok mushroom burger kat sini. Tak leh pergi tanpa order. Tapi memang betul pun, makin lama makin kecil. Gambar aje gempak. Bila dah makan rasa tak berbaloi pulak dengan duit yang keluar sekarang ni.

Blogger berkata...

Anybody else wants a FREE BURGER KING GIFTCARD?