Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 27 April 2015

temujanji sabtu we'olls, Boat Noodle Cyberjaya

As-salam (^-^)

pekabor???
tak sabar nak tunggu weekend.. cuti panjang sampai 4 ari kot..
tapi ada yang kata hari wesak tu salah date..
bukan ahad nih.. ye ke? ada pengesahan ke idok ni?
hope bebetul la dapat bercuti..
stress dah lama tak cuti panjang..
cam aku ni lagi la sabtu pon kena keje..jarang sangat dapat cuti weekend 2 ari..

last sabtu pon keje, bosan giler..
memula plan pas keje nak balik masak..ehh tak jadi..
kol laki soh siapkan bebudak.. aku balik nanti, amek dorang terus leh cari kuar lunch..
penat skit takpe janji bebudak suka dapat keluar..
pagi tuh dik niq dah bunyik..
katanya esok (ahad) ibu kena cuti jugak..
dier bosan nak gi jenjalan.. 
tu yang aku tak sampai ati.. sian anak ibu..
esoknya dorang nak pi main badmiton plak dah sah2 tak dapat nak jenjalan sesama :(

 
skarang aku suka pegi mall baru yang kat cyberjaya nun..
best jugak ler sebab banyak choice nak jalan-jalan carik makan..
kebetulan aritu ada pameran  kucing..
suke ler bebudak..
dik niq eksaited tapi biler soh pi dekat menjerit.. hahahaa
pak ngah lagi teruk.. terpekik cam nampak hantu padahal bukan pestime tengok kucing..
besepah umah mak (pengasuh) dier..

 
geram plak tengok bulu gebu gebas..
along sorang yang dok mengusap.. lagi dua pandang dari kejauhan..

 
kemain debab lagi yang ni..
berat 7kilo plus plus akak yang jaga bagitau..
patutla nampak cam malas jer..
berat nak angkat badan rupernya..

dah ler jom kiter pi carik makan, perot dah nanyi lagu keroncong..
dik niq penakot tapi bila ajak blah takmo..
nak tengok kucing lagi katanya..
tengok ler kat umah mak (pengasuh) korang kan ada..
bukan sekor dua tapi berekor-rekor dorang dok kutip yang terbuang, bela bagi makan..
siap ada umah sendiri, corner lot okeh!!
kalah umah aku.. hahaaa
sebelah umah pengasuh  tu umah kosong, takde orang duduk..
seronok la dok membela sambil exercise basuh taik kucing.. hehehee (takpe, besar pahala dier)..

 
jom makan sini.. akhirnya ada gak boat noodle yang berdekatan..
paling penting halalan toyyiban.. sahh ada sijil halal dari jakim so takde ragu dah..
sape berdekatan yang nak try gi ler serbu cyberjaya..
tengs fiza sebab bagi info..
siap order pon aku ikut sebijik sejibon cam dier order.. hahaha dasar sangat..
yer la kate pestime try.. harus la blur skit..
next visit baru kita tukar menu okiess..

 
amek 12mangkuk campor-campor..

 

 
memula tengok sos ni cam tempoyak pon ado..
teragak agak nak cicah sekali try cicah ngan tempura kat atas tu wallah memang sedap..

 
eksyen nak pakai chopstick.. pak ngah layan semangkuk jer..
selebihnyaaaaa

 
dier kenyang dok pulun kuih ni bermangkuk mangkuk..
cinonet jer kalo semangkok tak rasa pape..

 
yang ni pon sama naik gak nak guna chopstik..
aku soh dier pakai sudu jer senang nak cedok..
dah merajuk plak... satu hal nak memujuk..
skarang kalo merajuk bukan sekejap-sekejap dah masa dier amek..
bebetul layan perasaan kuciwa la tu konon.. cehhh
merajuk la lelama, rugi tau.. habes kang tak dapat makan dah..

 
lantak la labu janji kenyang perot..

 
burppppp alhamdulillah..
aku balun 2 mangkuk jer, dik niq ngan pak ngah semangkuk sorang..
selebihnya si along ngan ayah makan.. kemain dua branak..
patutla perot makin lama makin ke depan..
mak jugak yang maintain slim melim.. kihkihkihh, betul ni bukan perasaan..
sempat gak bebudak paw main game sebelum balik..
so far so good.. bleh repeat lagi..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

9 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Salam Zee,
Lama akak tak singgah sini..
Amboi bertingkek-tingkek mangkuk makan tu zee..
Patut pun.. mangkuk kecik bonar :)

syawalsimpsons berkata...

teringin sue nak G makan kat sini

AnneRaini berkata...

alahai teringin jugak nak rasa boat noodle tu. tak sangka dah ada yg dekat. bila2 bolehlah terjah.

Mummydearie berkata...

Belum sampai lagi kat DPulze ni. Ada juga baca pasal Boat Noodle ni kat blog Fiza. Saya memang tak pernah cuba kat mana-mana cawangan. Anak-anak cerewet, kena ikut taste anak tekak mereka. Tengok macam sedap especially kuih tu kan. Terasa-rasa kat mulut ni nak mencubanya *_*

aTieYusof Family berkata...

Salam Zee.. memang betul lah cuti 4 hari nanti.. ahad tu PH di tarik ke Isnin..ehehe.. untung jg Zee kat sana dapat jg jln2, ada mall baru..kat sini jgn harap lah..smpi dah tak tau nk jln ke mana.. hehe sabor je lah.. amboi byk juga mangkuk tu... haha

Kakzakie berkata...

Abang Ngah dan adik niq geng auntie - bukan takut tapi macam geli-meremang kan..kan...:)

Makan mangkuk-mangkuk kecik ni memang bila habis makan macam kita makan banyak walhal sebab semangkuk cuma 4-5 sudu aje Zee. Tempat kakak pun ada restro yg begini.

aTieYusof Family berkata...

Salam singgah Rabu lawat zee :)

dalila berkata...

nampak sedap je..nnt nk try pulak la..

lieyalatif berkata...

kat dpulze ye zee...lieya ni pun tak sampai2 lagi.... member kat opis tiap jumaat rajin jalan kesane...lieya tak jejak2 lagi...yg penting kat situ tak ramai org kan.... tak le sesesak mcm ioi mall tu....

boat noodles tu kemain femes dulu kan zee..lepas sorang2 blogger tunjuk makan kat situ...lieya tak try lagi.... kan ade isu halal ari tu kan....ni lepas bace entry zee ni rase yakin laa nak cube heheheeh..nanti2 lieya sesat2 kat cyberjaya leh laa singgah...hihihihi