Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 20 April 2015

Roti Bakaq Teloq Meleleh

As-salam (^-^)

menu baru dipasaran..
baru tak baru sangat pon, aku jer yang baru nak cuba..
dah lama nampak gerai ni..
dekat jer ngan umah.. jalan aku dok lalu lalang tetiap hari cuma 'feel' nak cuba tu belum datang..
tup tup last week tingin plak terus mintak laki belikan..
wallah sedap la pulok.. 
esoknya terus repeat lagi sekali..

cam senang jer nak buatnya pon tapi biasa la kalo dah malas ape pon tak menjadi..
lagipon 'feel' makan yang beli siap ni sedap lain macam..
nape kalo buat rasa cam tak sama jer.. padahalllll, alasan sumer tu..

 
ni haaa, roti bakaq teloq meleleh..
ala, teloq mata kebau yang digoreng separuh masak la senang citer.. hahaaahaa..
ekceli perniagaan ni ala2 'franchise' gak tak silap aku..
so marketing dier senang..
aritu ada terbaca amir raja lawak berniaga ni kat sg.buloh..

menu pon pelbagai bukan sejenis jer..
lebih kurang cam burger jugak..
tengok pada portion, kalo perot aku ni sebungkus tak cukup.. kuikui
berbaloi lagi beli burger..
harga lebih kurang tapi yang buatkan sedap berganda sebab dorang tak kedekut sos..

    

singgah beli lepas amek budak berdua ni balik sekolah..
dik niq takde masih dok umah baby sitter..
kalo tiga3 sekali angkut lagi haru..
tengok ler pak ngah tu tak reti dok diam..
merajin jer pi susun orang punya kusi..
last2 sangkut tak leh bukak..

 
yang ni roti bakaq teloq leleh + cheese..
mantop kan..
opkos sedap rasa dier..
cuma yang beza kalo buat sendiri mungkin roti..
aku tak tau roti jenis ape dier pakai..
bukan roti putih yang biasa..
rege rm 3.00

ni plak roti bakaq teloq meleleh + ciken ham..
sama jer rasa sumer lebih kurang..
yang beza ada extra daging ayam..
rege sama rm3.00

 
closed up skit kasik gambar post-mortem..
kan brown tu kaler roti dier..
sape yang tau ni roti ape sila bagitau..
sos yang atas tu mayo ngan cili..
yang kaler itam secoet aku tak sure lak sos ape..
urmmm balik ni tapaw lagi baru bleh kaji ngan lebih mendalam..

ok la, bye..
modal arini citer pasal makanan jer..
kemain skarang ni takde modal nak update blog..

ok tak aku tukar format tulis gini lak?
tak yah beria nak mengarang pepanjang..
korang bukan nak baca sangat pon..

selamat berpuasa pada sesapa yang berpuasa hari ni..
and selamat berbuka jugak..
pe menu korang nanti?



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

nampak macam sedap je tu zee...

aTieYusof Family berkata...

pergh nama pun dah buat lapaq.. hahaha.. roti bakaq teloq meleleh...tapi mmg nampak sedap lah zee..
ok ni format mcm ni, senang nak baca..:)

Masya berkata...

ya allah nikmatnya kalau dapat rasa ... kat kawasan rumah kita takda pulak jual lg.. ke kita jgk ketinggalan huhuhuhu .....

syawalsimpsons berkata...

MMG MELIURKAN NI...adoi...boleh try buat sendiri la..hahahha...

Falsya berkata...

mak aiii meriahnye mayo die tuh...

hahaha..baik sunggoh anak bujang..rajin kemain smp tlg org tuh susun kusi haaaa..

Fiza Rahman berkata...

Adoiiii...makanan lagi. Tergugat iman orang yang ganti posa ni nengok. Haritu ada nampak kat downtown jalan reko. Tapi tak teringin plak nak beli. Skang bila dah tengok, rasa macam...alahaiiii....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Memang meleleh ayaq liuq akak tengok Roti Bakaq Teloq meleleh ni Zee.. kena cari juga ni ehe..
Format dah macam baca whatsapp jer Zee.. kira ok ni senang akak nak baca :)

Kakzakie berkata...

Memanglah nak buat sendiri tu yg malas Zee
Kalau beli duduk aje dah terhidang. Hulur aje duit:)

iryanty ahamad berkata...

Meleleh juga air liur lihat gambar nie
:-))

Puan Kutu berkata...

adoi kecur liur tgok..mmg agak femes menu roti telur lelah ni skang ni kan..sy pun tak pernah lagi rasa..tgok n rasa macam nak buat sendiri ada juga..roti tu kawan sy kata depa guna roti benggali.satgi nak Google resepi la.hehe..

Sue Bee berkata...

entry makan2 camni paling SB suka sangat..layan perut tgh lapar..

Nooriah Abdullah berkata...

power lah tengok cheese yg mengembang tu adusss lari lah diet mcm ni

dalila berkata...

adoiii..sume entry makanan kak zee ni..tergugat iman tau..haha
kt mn ni kak?sedapnyeee..meleleh tgk mayo tu..xpenah tgk lg francais die kt mn2..

Chot berkata...

Kak. Dekat restoran ikan bakar tu ek. Dkt gerai coconut shake? Slalu mkn dkt ikan bakar tu..jeling3 jgk. Entah bila nk singgah. .hehe.

Zee Suhaini berkata...

yup..dok dlm tu jugak ekk..

Mummydearie berkata...

Walla! Memang meleleh sama air liur. Tak tahan dok perhati gambar jerk. Kat mana ni, Zee?

Mustaqim Zahid berkata...

Mmg best laa... Dh cube dh... 2 hr xleh tdo sbb terkenang... Hehe