Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 18 Mei 2015

Celebrate Mother's Day @ Seoul Garden

As-salam (^-^)

mother's day last week en laki nak belanjer lunch kat seoul garden..
harus la hepi padahal lunch tu aku dah tapau lauk kat kedai (malas masak sangat nih)..
sayang plak nak membazir..
dorang balik dari main bekbiten aku suh makan jer dulu ape yang aku dah beli..
petang baru kitorang keluar, kiranya dinner terus..

pestime nak try seoul garden..
even steamboat seoul garden pon kitorang tak pernah lagi try..
haishhh cam banyak pulak pestime dalam idup aku nih..
sadissss..
kadang tu bukan taknak cuba tapi cam takot takot skit..
entah ler.. nak pulak kalo bukan masakan melayu..

ok, sebabkan bawak anak2 yang bukan pemakan tegar except si along, so kitorang decide takmo makan buffet steamboat..
membazir kot bayar tuk budak berdua lagi tuh kalo dorang tak makan..
aku sendiri pon bukan boleh balun beria sangat.. perut kecik!!
jadiknya meh kiter masuk kedai sebelah, makan HotPot..

 
 budak demam biler diajak berjalan laju jer, pantang sebut..

 
aritu memang family kitorang jer konker.. takde orang!!
kedai steamboat kat sebelah ramai..
sronok sungguh bebudak ni memanjat but takleh lelebih jugak aku bising..

 
standard la self service..
dah lama teringin nak try bibimbap ni.. ape la rasanya erkk?
tiap kali layan citer korea mesti telan ailio tengok dorang makan.. 

 
iced lemon tea ngan apple tea.. 
sedap yang apple tuh tapi pelik nape campak timun dalam air? 

 
Miso Seafood Udon..
adoiii langsung tak kena ngan tekak kitorang yang kekampungan nih..
semulut dua boleh ler telan, selebihnya tinggal..
kuat sangat rasa cendawan enoki ngan shitake tuh.. 
dorang bukan pakai shitake kering yer tapi yang fresh..

 
bebudak korek makan seafood jerk..
pak ngah makan udang..

 
adik dok kutip lala..

 
nasi kena ada so amek Marinated Beef Bap..
ada tauge kepala besar, kimchi, bayam and etc2 cam lam gambar..
nama marinated tapi lamb tu tawar takde rasa :(
tak menepati piawaian tekak aku ngan laki gak nih.. huhuuu
telur mentah wokeh atas tu, aku masih boleh terima sebab takde rasa pape plak telur tuh..
maksudnya tak hanyir.. cumaaaa
kurang rasa jer la.. harapkan rasa masin kimchi semata..

 
Korean Glass Noodle..
selambak sayur dorang taruk but nice cukup rasa..
shitake tu tetap kitorang tak makan..

 
Chicken Drummet ni sedap..
letak pulak sos yang manis manis masam pedas tu memang perghhh terbaek..
kulit ayam tuh garing giler..

 
kesimpulannya tak tau la akan repeat lagi ke tidak outlet HotPot nih..
nak try yang steamboat kot pasni tapi kena dating berdua jer ngan laki baru tak rasa rugi..
bebudak tinggal boleh??

dalam dok mengomen ni pon kenyang gak perut kitorang.. hihiii
outlet HotPot nih selain kat cyber ada jugak kat Main Place, USJ..
total cost campur service charges ngan gst RM 76.15..
sape yang posa arini i'm sorryyyy.. jangan terliur naaaaaa..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

16 ulasan:

Sue Bee berkata...

sekali sekala kluar makan kat tempat first time pegi mmg best,kan. kena lagi makanan yang sedap2 tuh.

aTieYusof Family berkata...

salam Isnin Zee...
selalu juga baca ttg seoul garden ni dr kawan2 blogger lain..memang sedap2 ye makanan nya..tengok pun tau... klu ikut harga tu pun OKlah, berbaloi rasa nya...
selamat hari ibu ye... hehe

Miz Eija berkata...

Salam perkenalan kak zee... cantiknya blog.. warna pink sy suka... berbunga-bunga lagi... wah meriah nya menu.. habis ke tu? kak zee jemput singgah blog eija... ada sikit perkongsian dr eija.. cerita2 santai je hihi

#Follower 326 ^_^

Kakzakie berkata...

Korean glass noodle tu sedap Zee.
Kakak suka transparent noodle ni masak style apa pun sedap.

zazanizam berkata...

zaza pun tak pernah cuba lgi hehehe...

Falsya berkata...

penah gak nak try makan makanan korea nie..penah gak ajak somi makan kat dubu dubu..tppp tah bile nak gie tuh last minute kompom tukau plan lain..xjadik masuk pulak dh..ahahah

AnneRaini berkata...

makanan korea ni tgk tmpt n menu.. tp kalo sy sedap japanese food lg..

Siti Rohaida Yusof berkata...

halamak...teringin tekak ni nak try masakkan korea bagai ni,..tpi kat jb ni jarang ada..kesian sangat..nak pergi jauh² rasa malas la pulak kan..so far kt jb ni memang PAYAH!!

Nastyna berkata...

I kalau korean food paling suka yang bbq bbq tu.. bakar panggang sendiri sambil duduk bersimpuh hihihihi yang u sebut kat atas ni semua I tak pernah rasa.. kimchi jer la kot kalau ada.

zulhilmitempoyak berkata...

layan kan? sedap gak sana.

Puan Kutu berkata...

masih baik baca dh Malam,dah Buka posa..klu tak maunya terliur jugak,hahaha..

dalila berkata...

slalu seoul garden org mkn steamboat je..tapiii makanan lain ni pun nmpk sedap jgk..
*terliur tgk chicken drummet tu

aryan azra berkata...

akak pun tak penah makan makanan korea ni,nak makan tapi takot tak kena dgn selera hehehe

Mummydearie berkata...

Saya kalau Korean food ni memang tak boleh jalan. Kalau Japanese food tu boleh lagilah telan-telan, banyak juga yang sedap. Kimchi pun saya tak pernah terliur nak mencuba. Suka juga tengok drama Korea tapi takdalah sampai teringin nak makan Korean food. Tengok macam ni je pun, tak meleleh air liur. Hahaha!

LYAfrina berkata...

nmpk sedap...
lya ok kot mkn masakan mcm ni..
tp klo fain n asya maybe susah..dia memilih sikit..suka mkn nasi je..hehe

hainom OKje berkata...

Kalau okje ke Seoul Garden ni mmg ambik yg buffet tu, tak pernah pulak yg alacarte macam awak ni Zee. Tp tulah....nak buffet tu kekadang tetiba pulak kedekutnya hihi... sesekali bolehlah.....tp puas hati kot sebab banyak pilihan...