Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 14 Mei 2015

Movie | Avengers | JJCM | Telo Ikan Mayong

As-salam (^-^)

tercapai gak hajat dik niq.. heheheee
ekceli kali ni bapak dier yang lebih beria nak tengok movie..
ikutkan aku malas tapi tak baik kot derhaka ngan laki..
pegi jer la teman.. sempena hari ibu katernya..
ni ape kena mengena avengers ngan hari ibu bang oiiii..
kitorang tengok kat GSC Alamanda..
urmmm tak berapa nak best arr panggung kat situ..

kalo tanya aku best ke tidak citer ni memang aku tak leh jawab..
langsung aku takleh nak tangkap..
2jam dok dalam tu rasa alahaii lambatnya nak abis..
hampir2 mata ni terkatup.. arghhh tak suka..
bingit telinga aku dok dalam panggung.. aku lagi prefer tengok movie kat umah..
huhuuu kolot pon takpe..
kecik2 dulu tak pernah merasa masuk panggung tu yang jadi gini :(
tetapi hero hero sukerrrr.. terkekek-kekek gelak macam paham omputih sangat gayanya..

 
dik niq demam panas sebenarnya tu.. sampai arini pon still demam tak kebah tapi beria jugak nak gi sekolah..
aku pontengkan jugak dier.. pedulik ape..
semalam dier dah tak tahan sangat, sebelum abang2 mandi dier yang masuk bilik air mandi dulu..
keluar jer terus sauk uniform sekolah nak gi skool..
surrender la ibu ngan ayah takleh buat pape lagi.. rindu kengkawan agaknya.. 
bosan duk umah sengsorang pon yer..
hope "kerajinan" ni bertahan sampai universiti yer dik..


malam sebelum tu aku umpan dier suh makan ubat baru boleh tengok avengers esok..
boleh plak menjawab "ibu kate tu citer inggeris, nanti dik niq tak paham"
maksudnya takmo makan ubat ler.. pandai jer bagi alasan..
sudahnya? dier yang semangat lebih..
hepi yer keinginan tercapai..

 
amek tayangan paling awal kol 11.45am..
nak tengok malam kesian plak kang bebudak ni ngantuk..

 
keluar panggung sumer kelaparan..
lepak makan auntie anne's jap sebab nak jjcm sat lagi..
kira skip our lunch tuk aritu..
solat terus kat situ baru cabut..
teringin nak makan kat foodcourt @ nilai..
time laki cuti ni la nak pulun berjalan pon.. bukan selalu..

 
singgah jap kat cruise tasik putrajaya tengok orang main nih..
ape ke namanya ni? 
cuaca boleh tahan panas..
malas plak nak menapak ke bawah..

 hero merangkap bodyguard aku..

 
karnival belia putrajaya dari 22-24 mei ni..
jangan lupa turun ramai ramai..
kitorang tengok kat tv dah la..


 
tadaaa sebab utama skip our lunch..
nak terjah awal tak boleh kot sebab dorang start bukak petang dalam kol 3-4gitu..
kitorang sampai dalam kol 5lebih..
sebelum tu singgah masjid solat asar dulu..
dari putrajaya nak ke nilai tak jauh mana pon..

 
telur ikan mayong.. pestime ni aku nak cuba..
asyik tengok korang makan jer kecur gak air liur..
ramai yang kata sedap..
blogger2 ramai dah terjah kedai ni.. tak perlu aku mention lagi :)

 
untuk dik niq ngan pakngah, bihun sup urat keting..
serius banyak urat keting dalam ni.. puas kitorang makan..
sup boleh tahan sedap.. 
aku teringin jer nak amek gear box tapi laki ngeri..
satu ngeri tang harga, satu lagi tang kolesterol.. huhuu
air kitorang amek coconut shake..

 
mee udang tuk si along.. share makan gak ngan pak ngah..
sekejapan jerk aku tengok dah licin..
sedap ler tu..

 
telo ikan mayong tadi aku request masak asam pedas..
complete set nasik putih, telur dadar, salad and sambal belacan..
urmmm ape rasa erkk?
tekak aku ni, kalo makanan tu tak biasa/pernah makan, memang susah nak terima..
sama la ngan telo ikan mayong nih.. korang rasa sedap tapi aku tak..
nak kata tak sedap pon tak jugak..
entah, takleh nak describe camaner..

 
laki pilih kari kepala ikan merah makan ngan nasi putih..
biasa2 jugak..

 
dah balun semangkuk mee boleh lagi sambung makan nasi..
tolong aku perabihkan suku nasi yang tak terabis.. siap bertambah lak tu..
perghhh memang kembong perot kitorang..
ye la perot kosong pastu makan terus banyak gitu memang sengkak..
kuar umah tadi kol 10pagi, maghrib baru muncul balik depan pintu rumah..
alhamdulillah.. penat, letih, kenyang, hepi sumer complete..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

20 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

hui la...sedap betul tengok makanan tu zee...dah lama jugak tak masuk panggung,sebab my laki tu jenis tak suka masuk panggung..terpaksa ler ikutkan je..huhu

syawalsimpsons berkata...

wah seronoknya JJCM ni....

aTieYusof Family berkata...

Pae tu dah lama mintak nak tgk movie Cicak Man lagi.. tak bawak2 juga..haha.. lama bebenor tak tgk wayang ni... ok lah tu zee dpt gembirakan anak2 tgk avengers..pastu makan pun sodap2... hehe :)

lieyalatif berkata...

syok le zee semua boboii mmg layan le cite avenger nie...lieya ni cite2 robot ke fiksyen ke mmg 'bercinta' laa nak pergi hahahaha....en laki hangin jek ajak gi semua tak mo....kene tgu dayyan besar baru die ade geng undi same hahahahahaha

wahh jauh tu perjlnn....makan kat nilai plak....menarik konsep kedai die...mcm2 ade...dari sup sampai ke kari....siap ade telur mayong hah.....peberet lieya tu....tu laa zee biase org johor suke mkn nie....lagi2 dibuat asam pedas laaa...tapi kene tgk gak asam pedas kene power laaa heheheeh...lieya suke makan...asalkan jgn overcooked...kene tgk betul mase masak...uihh meletop2 dlm mulut gituuu heheeheheheh

Sue-Rya Qistina berkata...

lama giler x jengah sini..huhu..ampunkan kita..hehehehe
pergghhh..tgk lauk pauk terus terasa lapar plak

Rai OurKizuna berkata...

telur ikan mayong tu kalau first time makan better buat goreng kunyit je.. gaul garam kunyit, balut dgn daun pisang atau daun kunyit.. lepas tu goreng garing.. lebih sedap lagi la.. pendapat saya..

adeh..sendiri sebut sendiri rasa terliur..hahaha

Kakzakie berkata...

Ini baru betul-betul JJCM Zee. Letih memang letih tapi puas jenjalan.
Kalau kakak suka telur ikan mayong masak asam pedas tu Zee
Kami org Johor memang suka asam pedas:)

Mimie_Zatun berkata...

Lps pantang nk cari telur ikan tu.. huhu

Falsya berkata...

rase telur ikan tuh mcm mana..ade air ke kt dlm tuh..ishh, mcm peghak pulok..ahahahaha...xpenah makan..

AnneRaini berkata...

pergh telur mayung tuuuu... feveret sy tu zee... susah nk jumpa skrg.. nak gaklah terjah mma corner ni.

Puan Kutu berkata...

kt rumah ni yg biasanya hantu telur ikan en suami sorang je.telur ikan mayung ni kecik2 dulu makan jugak,dah tuan ni rasa tak kena pulak dengan gelak.hehe..

samalah kita zee,pernah lay an avangers ni kt wayang.time tu Afia takda lagi..aiman n abahnya ja tgok tak berkedip..sy separuh masa pertama dah tido.hehe..

yg penting anak2 happy,layankan ajelah

lia ummiirfan berkata...

tak penah makan telur ikan mayong ni lagi..

aTieYusof Family berkata...

Salam Jumaat Zee :)

Nafira usof berkata...

terliur MakYongGojes tgk telur mayong tuh.
teringin nak makan, tapi x jumpa di mata lg.
tapi xde lah sampai mengidam.. hehehehe

dalila berkata...

wahhh..terbaiknyeee..
telan lioo tgk..

Chot berkata...

Rase mcm tekak boleh trima nnt. Haha. Sdp je tgk.. Best la kak. Jjcm. Sy tggu wktu sesuai je. Tp tggu punya tunggu wktunya belum kunjung tiba..aduyai..haha

aryan azra berkata...

seronok jjcm macam tu...yg penting anak2 hepi dpt tgk movie

Mummydearie berkata...

Hari Makan Sedunia lah kononnya. Saya sendiri tak pernah lagi sampai ke MMA ni. Kalau dah review kata gitu-gitu aje rasa, takdalah teruja mana nak mencubanya. Cuba kata sedap marbeles, lazat terkenang-kenang, memang dan-dan tu juga pujuk suami ajak cuba. Jauh dekat, belakang kira. Kita tak drive so kita tak penat :)

LYAfrina berkata...

ank boboys...suka sgt la leh tgk avengers kan..
yumm..meriahnya lauuk2..semua sedap2.. udang tu beso2 la..penuh mangkuk

hainom OKje berkata...

Rindunya nak makan telur ikan besar gitu Zee.... jarang sangat jumpa. Tu kalau okje makan kena asam pedas banjir curah kicap manis pergh!!! Sedap...ada pulak ikan masin mmg meraunglah gamaknya.

Avengers? Cite superhero ek....kurang suka!