Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 17 Oktober 2014

citer takde tajuk

As-Salam (^-^)

salam jumaat yeayyy esok cuti... orang gomen syok ler dah gaji leh soping deepavali... heheheee... 2,3 ari ni sakit badan sungguh... lemah jer rasa cam takde tenaga... urat2 sendi pon melenguh sekali... rasanya kan mesti sakit urat... hahahaa... tu la suka sangat minum ais kan... skarang dah tua haa rasakauuu..

sale sana sini skarang khas tuk deepavali tapi rasanya tak semeriah dah se'havoc' time raya puasa... heheheee... tengok ler tu tak crowded sangat..

   
si angah dan hartanya memang tak dapat dipisahkan lagi... kalo boleh kan 24jam nak bertopi pastu beg sendat tu pon dok tergantung jer takmo lepas... ape barang kat dalam orang lain tak tau... dilarang sentuh oke orang lain kecuali aku yang selalu wat 'spotcheck'... tapi nak gak bukak rahsia... hahahha... penuh ngan segala mak nenek kunci benornya... obses sesangat budak ni ngan kunci dari kecik sampai ke besar... aku pon heran... nak kata waktu mengandungkan dier ritu aku ngidam gigit kunci ke makan kunci ke takde plak... hohohoo... kat umah pon gini la dier... paling aku hangin sebab siap bersweater bagai walaupon cuaca panas... haihhh..


muka budak penat mengayuh basikal... ni main kat area umah sudah... ayah jer melayan, ibu malas aihh nak kuar selalu... kang haru biru umah takde masa mengemas..

tragedi raya aji... kalo raya puasa si putih kena rempuh dari belakang ngan budak motor, kali ni si kelabu plak kena rempuh ngan kelisa... hurmmm malang memang takde bau oke... nasib la tak payah bocorkan poket sendiri... esoknya terus antar bengkel kasi repair dan kos si 'pelanggar' yang tanggung... dua2 tragedi ni sumer en.laki yang alami..

lama dah tekak nak makan nasi ayam TCRS... akhirnya hajat dilaksanakan jugak kat giant bandar puteri... ada menu baru wehhh TCRS tapi aritu amik set biasa makan jer... semput nak perabih pon... bebudak ni takmo makan ayam... nasik ngan suppp dah cukup selera dorang..

nyum nyum raya aritu dapat stok mangga kemain banyak... 3 jenis plak tu... ni dik niq yang mintak... pepagi celik mata terus mintak mangga budak ni, entah mimpi ape malam tu pon tak tau... agaknya ngidam sangat sangat la kan sampai abis licin semangkuk ni dier bedal sorang..

pulut magga yang pergghhhhh sedap... rasanya kali ke2 kot try... sebelum ni pernah try tapi rasa pelik jer apehal lak makan pulut ngan mangga... ye la, biasa dok makan pulut durian jer... tetiba aritu tapau lauk kat kedai siam pi gatai tapau sekali pulut makan... yesss dah jatuh cinta beb... menjejes air liur ingat balik..

sebabkan stok mangga banyak meh try buat sendiri... gigih tak gigih la bekpes makan gini... kahkahkah... tapikannnn awat rasa tak sama... ohhh pulut mangga pon failed ni ape citer oiii... malu nak cakap pon... rasa tak sesedap yang beli... huhuhuu... nampak gayanya kena menuntut ilmu pasal pulut mangga plak lepas ni..

dik niq jenis rambut tebal, takleh biar panjang skit mesti nak kena potong... kalo tidok rupa cam bangun tido dari pagi bawak ke malam camgitu jerrr..

oke la, byeeee :p

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

20 ulasan:

Falsya berkata...

Huiyooo sedapnye mangga..kuning sgt kalernyeeee..alahaiii kete kene langgar nie pun boleh wat mood ilang kan..

CikSiti berkata...

salam singgah..3 hero awak yerr sama lah kita hehehe

Kakzakie berkata...

Bia apa pun kisah anak-anak jugalah yg membuatkan semuanya ada bunga-bunga ceria dalam kehidupan. Main basikal, mengusung beg, makan apa yg disukai, gunting rambut semuanya dlm senarai sebagai penjaga kan Zee.. cuba tak ada mereka seminggu boleh sendu tak sanggup rasanya kan... mahu makan pun tak selera:)

aTieYusof Family berkata...

Ohh angah suka kumpul kunci.. ada anak buah suami plak suka kumpul jam loceng.. hehe...
aduhh pulut mangga tu tak menahan zee.. lama benor tak makan...

mama ka0ri berkata...

Mmg patut entry takde tajuk...sebab byk citer lam satu entri..hihi..

Fiza Rahman berkata...

Alahaiiii...sedih ya tgk keta calar balar. Bertabah lah yerp.

Pulut mangga tu...sedapnya. DAh lama tak makan.

AnneRaini berkata...

sy pon tak pndai mkn pulut mangga sblm ni. dok rasa peliknye mkn pulut dgn mangga tp bila dah try erm not bad jugak..hehe

Nafira usof berkata...

Zee.. Zura x masuk Mall lagi Depavali nih.
ade sale ke?? ingat nk pi carik baju untuk husband. hehehe

Hahahahahaha.. tergelak besar baca rahsia si Angah tuh.
aduhaiiiii.. mcm2 jugak anak2 nih kan~ apasalah kunci yg dia bawak kulu kilir.
hahahahaha.. adehaiiii. sabor jer lah.

Owhh.. nasib bulih claim yer ketenye.
kalo tidok juling gak bijik mata nak kuarkan bajet utk repair tuh.

alahaiiii... telan ailio tengok pulut mangg tuh Zee.
sedapnyeeeeee. lama dh tak makan. huhuhu
gambar skali pulut mangga tuh kuah kacang nasi himpit yer??
sedap pulak.. nak buat kuah kacang lagi lah. hehehe

Masya berkata...

mangga tu buat kecur alahai .... minggu dpn sklh cuti seminggu .. sklh suami sylah .. sklh lain xtau.. huhuhuhu nak cuti jgk.... bestnya...

Mimie_Zatun berkata...

mangga tu menyelerakan betul..

::EIDA:: berkata...

kita buat2 tak nampak jeee gaji yg masuk tu kang nayaaa gaji bln 11 lambat woooo hihihihihi

nurfadilah suardi berkata...

Salam kenal n follow Zee

quality time dengan family lebih seronok kan

Mummydearie berkata...

Minat kunci tu memang ada pelik sikit, Zee. Betul ke dah flashback habis-habisan masa pegnen dulu tak gian gigit kunci? Hahaha... Gurau je jangan ambil hati ye ^_^

Amboi, bab mangga tu memang tak menahan. Dari jauh, tengok kat blog je dah terasa-rasa kat tekak ni kesedapannya. Dah lama tak potong mangga kat rumah. Nak kena gi cari juga ni. Ada alasan nak masuk Aeon hari nih!

aTieYusof Family berkata...

Singgah Isnin Zee.. buat apa tu?? :)

Naemah Umi berkata...

mak aiii tgk pulut mangga cam sedap je tu...memula mmg nmpk pelik tapi rasa ok la bg tekak umi, pulut dgn durian totap di hati ini hehehhe...

Dkna Abza berkata...

dkna singgah alamanda pon banyak sale..

Amanda Suria berkata...

terliur tgok buah magga tu zee sabar jer la...

lieyalatif berkata...

pes time bace budak minat kunci ni zee hahahhaha...yelaa minat budak2 ni kan kite tak jangka....takpe2, mane tau esok2 jadi usahawan kunci yg berjaya semalaya...ecewahhhh!!

ye laaa tak ramai kan org...cube kalo raye kite, raya cina ke org mmg sesak yg amat2...agaknye dieorg ni dah soping awal2 kot....perbelanjaan berhemah org kate kan heheheeheh...lagi2 skrang ni semua dah naik harga....bengkok kalo time tu laa nak raya time tu nak soping semua kan.....

beb anak2 aku suke ciken rice shop tu...aku kureng sbb nasi die lembik2 tapi aku suke gile touge dieee hahaahha...kalo gi situ mmg anak2 akupunye aku la tukang perabihkan...dieorg bukan suke mkn sayur separa mentah gitu....

LYAfrina berkata...

Hihi.. xde tajuk.. dh pom mjd 1 tajuk..
Sedapnya pulut mangga tu

aryan azra berkata...

sedap aihh buah mangga tu