Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 10 Oktober 2014

JJCM kat gerai pon best aper

As-Salam (^-^)

ramai dok tunggu bajet petang ni yer?? hurmmm rasa cam takmo dengar pon ye jugak ni... ye la, skang sumer pon dah mahal... kot nanti ada yang naik rege lagi camaner?? last2 balik kampung toreh getah la jawabnya... tapi nak toreh pon kuciwa gak getah skang murah bebenor... aku dengar singgit lapan ploh sen jerk sekilo..

lupakan jap pasal menoreh yang tak mungkin berlaku tu... arini cam geram skit... angin kus kus dah datang... ohh no no no kena cool down... asyik geram kang tinggi plak darah aku..

lama tak ber'jjcm'... aritu teringin nak makan bihun sup kat gerai depan uniten tu... asal aku pegi jer mesti takde... entah ler bukak kol bape sebab slalunya aku gi dalam kol 11 lebih gitu... dah dua kali pegi tak dapat... sampai ler skang frust menunggeng... ehhh tapi tak frust sangat pon... banyak sungguh gerai depan tu yang memang boleh buat aku rambang mata... napsu makan tetiba jadik dua kali ganda... hahahaaa... kalo ikut hati sumer nak bungkus bawak balik..

korang sumer tunggu dalam kete jerk biar ibu pegi beli... nak parking pon satu hal jugak, situ memang padat sungguh... walaupon gerai biasa2 jerk tapi pfftttt meriahhh..

turun kete nampak satay ikan, apelagi beli ler... nyesal amik skit... sap sap soi dikerjakan si along yang sememangnya kuat makan... hahahhaaa..

karipap besar gemok ni seketoi 50sen.. sedap gak... skang tak tau ler kot naik lagi regenya..

murtabak yang boleh tahan sedap... kira murah jugak sebab besar, tebal, isi pon penuh takde ler rasa bawang jer tiap kali gigit... aku amik daging ada juicy2 skit memang terbaik... sekeping ni makan sampai malam... pergghhhh kenyang sangat ni..

hahhh goreng pisang pon beli..

last sekali beli buah orang kaya... hahhahaaa.. nape buah orang kaya?? sebab mahal boleh tahan... 100gm dah 7hengget kalo tak salah... yang ni beli kat depan medan selera dato abu bakar baginda... uitt sedap lemak2 rasa tu perghhh layan... aku ngan yang tengah jer suka makan..

beli jugak coconut shake tapi takleh lawan yang klebang punya rasa lagi... sampai skarang dok teringat-ingat... nak gi melaka beli coconut shake semata memang tak berbaloi... huhuhuuu

balik makan zzzzzzzzz tido... heheeheee



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

20 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

ok satay ikan itu menggiurkan kerana memang dah lama cari... bolehlah pergi dengan Ash ni nanti bila free ni...

aTieYusof Family berkata...

Salam Jumaat Zee.. jangan dok stress2.. nti darah naik..haha.. tunggu budjet ptg ni, harapnya ada yg menggembirakan...
uii...sodap2 belaka pic makanan tu.. teringin nak cuba sate ikan, tak pernah makan lagi tau....
menyesal plak tak cuba coconut shake kt Klebang hari tu..sedap erk? :)

AnneRaini berkata...

sypun suka pergi membeli kat situ...murtabak tu pon feveret.

lieyalatif berkata...

uihh zee...,tempat peberet aku ni zee kat uniten...murtabak tebal die sedap..sanggup q panjang2....goreng2 die pun sedap kan...yg penting pilihan mcm2 adeeeeeee.....aku suke rojak kt situ..sedap ..kene dgn tekak aku yg suke pedas2 manis nieh...

ko saje kan....esok ade aku gi uniten ni tapau minum petang kat sane....makan sampai dinner haahahahahaahahah

Falsya berkata...

murtabakkk..sedapnyeee..gerai2 tepi jalan pun okayh ape kan..

Sue Izza berkata...

memang pantang kalau pi sini rambang mata hehehhe....

Kakzakie berkata...

Org sekrang lebih suka ke gerai Zee sebab tak ada additional charge
lapi pula macam-macam menu pilih aje mana nak semua ada.
Kalau di restoran ada service tax yg boleh beli satu dish lagi...

Nafira usof berkata...

Zeeeee! sate ikan tu bikin nangis lahhhhhh!
masa balik kampung haitu carik gak sate ikan. x dapat.. huhuhu.. sedih!
kalo sate ikan kat shah alm nih belom jumpe yang boleh masuk ngan tekak~ x sedap cam Tganu punye.. huhuhuhu.

kalo habes makan semua hasil penapawan tu.. memang lena lah tido zee.. hahahahahaha

Mar Mansor berkata...

seddapnye makan2..buah orang kaya tu..kecik2 je ye..mahal giler..

Sue-Rya Qistina berkata...

perggghhh...terliur kita tgk! hehehehe

Nastyna berkata...

tu lokcing tu.. kalau sikit baik tak yah beli hahahahah.

Etuza Etuza berkata...

asalam..kenalkan blog Etuza ya http://madey09.blogspot.com/

mama ka0ri berkata...

Aduhh...satey ikan..lama x mkn..

hainom OKje berkata...

Pernah gi sekali gerai depan uniten tu masa tu sampai ptg dlm pukul 3 lebih tp dah nak tutup....byk yg dah kemas depa kata bukak pagi....dapatlah gak beli apa yg ada....
dah pergi salah timing daaa..

dalila berkata...

br gi mggu lps uniten tuu..bli karipap tu jgk..tp aritu rs mcm kurang menyengat..murtabak tu mmg sedap..tp lama dh xbeli..coconut shake gerai yg ke 2 sedap kak zee..

Lieya Von Jay berkata...

wow... banyaknya makanan .. buat saya lapar ja menengok.. yumssss

Mummydearie berkata...

Tak pernah pulak sampai kat area sini. Wah, leh shopping makan-makan ni best gak. Terliur pulak tengok goreng pisang. Nak cari malas, nak goreng sendiri lagilah malas!

LYAfrina berkata...

Tu buah berangan atau chesnut.. kat sini klo x silap mcm rm20++/1kg

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
teringat sate ikan tu....
sedap sangat.. time balik sek.sampai kejar abg yg jual moto ni semate nk makan..
nyum2.. :P

Naemah Umi berkata...

kat situ mmg macam2 ada jual...naik hantu kalau g situ sbb memacam ado rasa cam nak beli semua hehehe...paling umi suka rojak pasembur kat situ...sedapppp