Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 31 Oktober 2014

Aktiviti biasa dan tart nenas cheese

As-Salam (^-^)

cerita minggu ni datang lagi... heheee... malas sungguh skarang ni nak hapdet... seminggu skali pon jadik la kasi humban sekali harung dalam satu entri... citer pon asyik ulang tayang buat aktiviti yang sama jerk :(

ahad lepas cuaca boleh tahan gak panas terik... kalo tidak asyik mendung takpon hujan... dah kalo elok meh la bawak bebudak ni gi mandi kolam... tak ke cyberjaya ke putrajaya lah jawabnya... hala ke sana tutup, hala ke sini sesat, last2 gi kat kompleks kejiranan presint 9... oke la janji dapat main air... hero3 dah bising nape lama sangat nak sampai kolam kali ni, slalu kejap jer atas kete... ehhh tak menyabar betol..

   






pestime sampai sini... oke2 jer la... hari tu crowded sangat... rasa cam kotor skit air... siap makanan  beterabur dalam air... bebudak ni janji dapat main air dorang peduli ape air kotor ke bersih..

kalaula dapat join sekali main air pancut ni pon best jugak... heheee... 

dok ralit tengok budak ni main, nyaris2 dah hilang henpon aritu... boleh plak tercicir celah tiang... dekat setengah jam jugak kot carik henpon dalam beg baru perasan dah takde... gelabah jap... nasib baik laki jumpa balik... kalo henpon jer ilang aku takde kesah sangat... bukan ipong pon tapi yang kesah sangat tu segala contact kat dalam... pening arrrr kalu betol2 ilang..

lepaking lebih kurang dua jam sini... dalam kol doblas terus gerak balik... ari minggu cenggini la rutin... nak keluar outing boleh tapi kena balik before zohor cemana pon... leceh skit dok kejar2 masa ni..

ni cerita ari rabu... abis sakit urat satu badan teros amik mc... alang2 cuti setel skali ape yang patut... angkut skali dik niq pastu teringin plak nak try tart nenas cheese mama... tengok kat fb kemain lagi gebu gebas... kebetulan baru jerk dorang supply kat bakeri shop dekat ngan umah... apelagi cuba ler... yer kalo tengok harga memang mahal ler bagi aku... 15hengget tak sure plak bape bijik... rasanya tak lebih 20 kot... bekas pon kecik comel sangattt ni... biasa la nak satu gi amik dua, bedal skali popia mini..

teruja jugak bile bukak bekas tu... memang gebu gebas, cantik jer... rasa opkos sedap... kalo ngidam sangat nak makan tapi malas nak buat boleh jer beli... kalo nak untung and pandai better la buat sendirik... hihiiihii... sekali hadap licin ok!!

paling suka makan budak ni haaa... dan dan tu jugak dier ngap... siap merajuk lagi biler tak kasi... memula kata nak try satu... pastu dua... kang abis kat mulut ehhh tiga la... tadi dik niq kata nak tiga jerrrr padahal dier kata nak dua... ape ingat ibu tak dengar??? tunggu angin rajin datang menyeru kita buat yer dik..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

22 ulasan:

Mummydearie berkata...

Swimming pool kat Presint 9 tu macam pernah sampai. Rasanya pernah dok makan kat depan tu. Bab tart nenas tu saya pun suka. Saya kalau suka memang beli jawabnya. Nak suruh buat, kirim salam sayang ler. Memang pemalas. Lemak berkrim dalam badan nih!

zazanizam berkata...

seronok tgok diaorg main air hehe...
kuih tart pebret suami..zaza mmg xgemar ngeee

dalila berkata...

kt mn yg tutup kak?yang sy tau kt dataran gemilang tu tutup sebab ade kencing tikus..bahaya skang ni..takut nk bawak danish mandi..dh lama xbwk mandi manda

UmmuAidan-Arissa berkata...

budok2 janji dpt main air berendam, setel lah nok landing lamo2 pun bulih..

zee mace promote lak nie terasa sedapnyoh sapa teringin laak..huhuh

AnneRaini berkata...

sy pun da lama tak bawa anak gi mandi kolam..diepun dah bising bila nak bawa mandi.. tart nenas tu masa ry haji sy buat..sedpnye... tak puas makan.

Kakzakie berkata...

Bila lagi nak melayan anak-anak kalau bukan masa cuti Zee
Nanti mereka dah besar tak adanya nak ikut kemana kita pergi
Baik buat masa inilah...

Jazz Lover berkata...

Sedapnya popia. Jadi teringin pulak.

aryan azra berkata...

anak2 asalkan dapat keluar dr rumah itu sudah memadai..

yee tart cheese itu mmg sedap

Nafira usof berkata...

sonoklah anak2 dapat berendam yer.
berjam2 pon x kesah kalo dapat main air.
Zura pon tengah plan nk bw anak2 gi main air gak nih.
Tunggu Anis habes pekse dulu.. hehehe

samson yatie berkata...

Sedap pulak popia ngan tart tu!
http://umihabibi82.blogspot.com

LYAfrina berkata...

syoknya ank2 leh berendam..siap main air panct bawah cndawan tu..mau x best kan..

tart nenas tu nmpk gebu n sedappp

Masya berkata...

sonok jgkkan dpt bwk anak² mandi kolam.. kat putrajaya ni free semuanya kan.. janji dpt berendam .. x pernah sampai lg kat presint 9 ni ..

imm berkata...

menggoda sungguh tart itu..nak cari la sebalang haha..

Lieya Von Jay berkata...

sedap nya tart nenas tu.. budak2 ni suka benar main air ye... ^_^

acik idah berkata...

Banyak ruper nyer tempat main air kat putrajaya yerr... seronok la budak2 tu kan dapat berendam sampai kecut ek... hehehe...

lieyalatif berkata...

tu laa zee, lieya ni pun dah mule bunga2 malas nak update blog...tapi takleh laa plak sayang biar kan jek heheheeeh...

eh pool tu dulu mmg selalu lieya pergi...tapi skrang tak pergi dah sbb dah ramai sgt kat sane....situ seronok sbb dekat dgn food court payung tu ...lepas mandi leh singgah mkn nasi ayam sedap kat situ...skrnag tgh renovate food court tu....tak tau la dah siap ke belum....

tart tu kecik2 ye zee, sekali ngap leh masuk mulut? lieya suke mcm tu..tak berterabur nak bagi anak haahahaha...leh sumbat jek masuk mulut terus....tgk pun gebus sure rase tak mengecewakan....

LYAfrina berkata...

huhu..kat sini asyik hujan... mmg x sesuai nk bawak asya ke kolam..
tart nenas cheese.. resepi baru..agak mahal jugak la tu.. maybe sbb bahannya nenas n cheese..

Abang Bear berkata...

Salam Singgah - hmmmm percint 9 yer... orite kalau ke Pjaya akan kesana nanti... tengkiuuuu

lieyalatif berkata...

satey willy perantau dah lame bukak...tapi tak sesedap kat sg ramal...lieya mmg banned satey willy kat perantau tu...keras...

Hana Syed berkata...

Budak-budak la yang paling gembira!

babYpose berkata...

happy main air , tambah ada air pancut macam tu, macam best pulak aunty tengok. tart nenas mesti sedap sampai mulut penuh berpeace :)

Puan Kutu berkata...

cuaca pans mmg syik klu dpt berkubang..lagipun budang2 dengan swimming pool mmg tak dpt dipisahkan..

kuih kegemaran anak2 mmg selalulah kena order ye..:)