Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 24 November 2014

Karnival Upin Ipin yang mengecewakan

As-Salam (^-^)

baca tajuk pon dah tahu memang sangat-sangat keciwa... buat penat badan jer la pegi situ... sebabkan dah janji ngan hero3 bawak la pegi takut kang nanti dorang dok menuntut... kuar rumah dengan tak sentuh sarapan... punya la semangat... memang dah agak akan sesak ngan orang ramai tapi tak agak seteruk itu... huhuhuuu


nak gi ari pertama, keje malas nak apply cuti... tunggu last day ingatkan kurang skit orang sekalinya hurmmm ramai jugak... tu pon gerak seawal pagi... kol 9pagi dah sampai PICC..

sampai jer kete dah jammed tapi lepas gak masuk... berpusing nak carik parking dalam setengah jam jugak, last2 tanya guard katanya ada parking ikut jalan nak keluar... dekat pon dekat dengan lif jadi jalan tak jauh sangat... bab lift pon satu hal... stuck plak kat situ... at last we'olls panjat jer guna tangga... sian yang bawak anak kecik la, mana nak angkat anak, mana nak angkat stroller lagi..

alhamdulillah, pintu nak masuk dewan tak sesak lagi... dari jauh nampak dah karekter upin ipin tapi sengsara bermula kat dalam... perghhhh sesak giler... nak meyelit memang tak boleh... yang herannya nape berdiri.. kalo semua duduk dari depan hinnga ke belakang, kemungkinan ramai yang puas hati boleh tengok walaupon dari jauh... kot berdiri ngan angkat anak2 lagi mananya orang belakang nak nampak... tapi takleh nak salahkan parents jugak... penganjur patutnya mainkan peranan... yang bawak anak kecik ngan stroller lagi kesian... memang hampeh sungguh aku rasa..


aku mengangkat dik niq, yang laki plak ngangkat si tengah... memang tegang urat sampai sekarang sakit2 lagi lengan... along langsung takleh tengok ape... dengar suara jer la..

aku ni jenis tak sanggup nak bersabar kalo dah cam gitu gayanya... kol 10pagi kuar dewan terus... rasa cam buang masa plus tak berbaloi langsung... lepak2 jap kat luar... suasana kat luar pon dah huru hara... pintu masuk dewan mula jammed ngan orang beratur kemain panjang... situ la pintu masuk situ la pintu keluar... both pintu pon camtu... patutnya satu masuk satu keluar la kan... kat luar nak amik gambar ngan replika pon payah..

     

dari apa yang aku nampak, penganjur memang kaut untung berlipat kali ganda... ada gak aku usha booth upin ipin... beg sekolah sama sebijik cam aku belikan tuk dik niq minggu lepas RM49.90 sedangkan aku beli kat luar baru RM17... booth makanan takyah cakapla memang untung besar... pop corn dalam cawan plastik pon dah 5hengget secawan..


so pada yang tak dapat pegi tu takyah la nak keciwa sangat sebab kita yang pegi ni pon keciwa tahap maksima... tu belom lagi yang parking jejauh pastu jalan kaki plak kena panjat bukit... berpanas ngan anak2 kecik, berdukung tetiba nak masok pon tak boleh... memang langsung tak berbaloi..

si manja ni biasa la dah penat sangat mula buat perangai... dier plak yang mintak dukung bukan si adik..


kul 10.30pagi we'olls kuar dari PICC memang nampak sepanjang jalan, kiri kanan penuh ngan kete... kesian yang park jejauh tu rasa cam tak sanggup plak nak tengok... dah tentu la dorang bawak anak kecik skali kan... takkan mak ayah jer datang tengok upin ipin ngan ultraman... kalo aku tak dapat parking tadi memang dah lama blah... takdenya kesanggupan nak park jejauh gini..

untuk mengubat duka lara moh kita gi shopping ke mydin... nasib hero3 ni takde buat perangai nak tunggu ultraman ke hape... dik niq jer merungut sesikit sebab nakkan air botol upin ipin tuh... dah bising sangat ibunya tak dengar pon ape dier cakap..

hilang stress jap biler dapat shopping..

rata2 pon komplen pasal penganjuran upin ipin... memang tak sesuai kot buat kat PICC... terhad sangat dewannya dengan takde yang mengawal kesesakan dalam tuh... pahtu booth2 pon satu hal... patutnya dorang takyah letak booth tetengah alam dalam dewan tuh... ganggu laluan pengunjung sungguh lahai..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

Masya berkata...

huhuhu hazabnya ramai orang ..

Rai OurKizuna berkata...

ni dah blog ketiga saya baca pasal kecewa dengan penganjuran upin ipin.. nasib baik anak2 saya takde cakap nak pegi.. kami mmg tak sanggup crowded2 sangat ni..

aryan azra berkata...

kalau akak memang tak pergi la nak membawa bebudak ni ha.. kalau dulu masa anak dua gagah la juga,pakat jaga sorang satu,dah bertiga ni memang tak pegi la tempat yg ramai2 macam tu.. mau pengsan mama dorang ni..hahaha

UmmuAidan-Arissa berkata...

ari tuh ternampak gak entri kat blog benshaari komen yg sama cam zee nie lh..mmg kesian kat pengunjung ygdah sah2 bwkanak kecik..agaknya dorang tk expect big crowd gitu kot..

Ibu Lala berkata...

Nasib la tak pegi. Buat penat badan je klw dah sesak sesak gitu.

Fiza Rahman berkata...

Ada gak tgk gambar kat FB juga baca review² org yang gi. Memang sesak. Sanggup tu berjalan jauh². Tapi kesian kat bebudak & baby lah.

Saya memang tak boleh gi tempat sesak² macam ni. Lagi pon en somi tak suka nak bersesak².

Lieya Von Jay berkata...

alahaii.... sian nya... tu la kalo pergi tempat cm tu mmg adat la,, cekik darah plak menjual.. nak untung lebih

Falsya berkata...

pihak penganjur patutnye aware bab2 gini..dieorg bukannye xtau sikit punye ramai budak2 gile dgn upin ipin..dieorg nie ibarat mcm janji aku wat karnival nie sudah..aku dpt untung..bukannye aku yg bersesak2..haa gitu la kekdahnye..

Nafira usof berkata...

Zee.. ramai yang komplen pasal event tuh.
sampai ade yang buat surat layang pada penganjur. hehehehe.
Zura nih memang bukan jenis suka bersesak. memang akan carik jugak akal kalo anak ajak.
tapi nasib baik gak anak2 x amik tahu sangat pasal karnival nih.

hahahahahaha.. lepas geram nampakkkk.
penuh satu troli shopping.. hahaha

Fadzilah Asmuin berkata...

kita pun pergi semalam. pun berpikiran sama dengan awak, kononya p ahad org dah kurang. tapi hampeh! makin ramai. kami pun smpai pukul 9 so tak teruk menapak. tapi kesian parents yg bwak stroller gagah daki bukit. masuk dalam mashallah mana datang la reramai ni. rupanya adalagi awal. terlalu banyak sangat kelemahan. tapi demi anak2 saya gagahkan juga. nanti view blog saya yek www.dzieladelights.blogspot.com

Daddy Ziyyad berkata...

Tu pasal saya & wife, amat amat berkira & fikir 1000 kali kalau nak pergi ke mana mana festival / karnival..Sebab dah terbayang sesaknya, jem nya nak cari parking..Lepas tu harga makanan mmg akan jadi mahal...

dalila berkata...

same la kak zee..sy pegi sabtu petang..gigih la panjat bukit ngan perut cmni..last2 hape pun xdpt..xleh nk tgk..sesak ngan org..ingt nk tgk musical tu tp beratur pjg yang amat..mmg x lerr..makanan yg jual pun mahal2..nugget 7 ketul je dh rm5..pffttt..

Tengku Fauziana berkata...

kite pon g ari sabtu nak dekat 2 lbh sampai sana..memang ramai org..betul xbole buat dlm picc..dh la dewan dlm dewan ada lak gerai dlm tu..menyemakkan ruang lg ada..


*eh, salam perkenalan...

AnneRaini berkata...

mmg hauk karnival tu...buat penat bdn je.. nasib baik umah dkt so xlah terasa sgt membazir tu walaupun dah bazir masa..dok umah baring2 lg best..hehe

LYAfrina berkata...

Ramai y bagi bad review pasal karnivalni.. ptt kena buat outdoor ok sikit kan..atau cari ruang y lg besar

nurbijen berkata...

ramai juga kawan2 complain dalam facebook....
Kesian kat anak2..

Mummydearie berkata...

Uhuh, sesaknya! Nasib baiklah tak teruja nak pergi dengan budak-budak ni. Saya kalau tempat crowded memang tak jejaklah. Buat penat badan je. Kalau hasilnya okey, okeylah lagi hati ni. Kalau dah begini frustrated, memang takdalah nak pergi lagi. Fobia!