Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 13 November 2014

OPPO SmartPhone awesome

As-Salam (^-^)

- bukan sponsored post -

ari selasa tetiba dapat 'mesej' wasap dah expired... nak kena update ke version baru... banyak kali try update tak boleh... storage phone limited sangat memang takleh nak masuk apps yang storage besar... yang wasap lama ok jer... yang baru ni lebih advance gitu kan tu yang tak leh lepas... puas dok men'delete' harta karun sedia ada pon tetap gak tak boleh... huhuuuu

mau tak mau kena gi carik phone baru... smartphone skarang ni belambak kot... yang murah ada yang mahal pon ada... pilih jer la mana berkenan... sejak dua menjak ni memang aku ada aim smartphone OPPO... ni bukan sebab pengaruh maharaja lawak yer... hahahaaaaa... sebelum ni dah terbaca beberapa review OPPO tu yang tangkap leleh..

oh ya, dua bulan lepas dah penah gi survey kat kedai phone SS15 kot yang pemes kat subang jaya tuh... time tu SiL yang beli... so far so good, tu yang jadi makin tak keruan biler tingat... kekonon nak tunggu besday baru nak mintak ngan laki phone baru tapi takleh tunggu lagi dah..


kena plak laki tak keje so malam selasa tu jugak kuar gi IOI mall... OPPO ni harga dier standard... pegi la mana2 kedai even yang kat SS15 tu pon harganya tetap sama okey so takyah la nak gi jejauh... buat letih badan kenapa?

plan asal aku nak tuju yang kat subang jaya tu jugak pastu baru teringat pernah nampak kedai tepon OPPO kat IOI tu yang singgah situ... lagi satu kalo gi kat subang tu belom tentu ada stok... kencang betol bisnes... kedai penuh memanjang... nak masok pon sesak ngan manusia belom lagi bab parking... cukupla sekali aritu pegi... jenuh gak berpusing..


paling 'hot selling' skarang OPPO Joy ngan OPPO Neo... harga tak mahal pon... yang Joy dalam RM398 ke tak silap aku... kalo Neo RM 598... oke sangat la tu ngan poket aku... dan dan tu phone problem aritu jugak nak beli baru memang takleh amik yang mahal2.. heheheeee... as long as dapat wasap sudah... aku amik NEO kaler putih..

sebenarnya skarang aku tengah deal ngan bank pasal loan... sumer pon thru wasap so kalo tak leh wasap memang problem... cuma tak bape berkenan gak ngan wasap new version nih tapi tak kesah yang tu lain citer..

bebudak ni mintak eskrim plak memalam... layankan jer... amik sundae cup senang... kang amik cone meleleh-leleh plak kena baju... tapi dorang protes takmo sebab ibunya pi pilih yang coklat... coklat tu manis amat sangat pastu pekat sampai melekat kat tekak.. muka tak hepi kena paksa makan.. -__-

okeh, aku teruja ngan OPPO nih sebab gambar dier cantik... moh tengok pic kat bawah tapi jangan la pulak gi compare ngan iphone kot yer pon... memang berbeza tapi tak ketara sangat lagipon dah tentu2 harga iphone comey giler, spec harusla lebih cun.. ;p

lunch semalam beli pizza kat aeon big..

pencahayaan pon okey puas hati... compare ngan samsung and lenovo memang menang OPPO ler... heheheeee

biler dipanah sinaran mentari pon nice jerk... pic pagi tadi masa antar dorang gi skool... time baik nak beriba ajer siap pelok2 lagi... semalam main tumbuk2 dua badik ni sampai pecah bibir dik niq... lantak korang... ibu ni jerit keluar anak tekak bukan nak dengar pon..


oke la, tu jer nak share... sape yang berkenan and nak yang jenis jimat poket boleh try OPPO... malaysia yer bukan china punyer... waranti biasa lah setahun... support barang buatan malaysia... yeahhh


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

21 ulasan:

babYpose berkata...

senyum manis anak-anak, cheese pizza nampak creamy yuumyyy :)

Kakzakie berkata...

Pasal WahtsApp yg kata tukar biru tu betul ke Zee? Kakak dpt bekali-kali tapi kakak just ignore aje

Ramai yg dah bertukar ke Oppo tapi kakak rasa macam sayang lagi samsung S4zoom kakak yg baru setahun guna ni...

CikSiti berkata...

Salam Zee
oh malaysia brand ker?? i tot China..my colleague lagilah dia ingat US brand sbb dah masuk banyak iklan dia kat tv kan..saya ada jugak tengok2 hari tu..kenyit2 mata kat husband tapi tak dilayan -____-; tunggu je lah phone yg skrg pakai ni padam dulu huhuhuhu..

anak kiter pun 3 hero..tapi takat ni xder lagi bertumbuk sampai berdarah..tapi boleh tahan riuh la pagi petang siang malam hehe.

syawalsimpsons berkata...

wahh dapat oppo ni..mmg daebak la

lia berkata...

gmbr mmg meletop la oppo ni... compare lenovo, gmbr mmg sakit hati...

AnneRaini berkata...

peewit tepon baru...hebat..hehe

lieyalatif berkata...

sniffff..sniffff...baru kedaiiiiiiiii ni...auwww!!!

oppo mmg ramai ckp bestkan zee...yg penting tak cepat hang ..henset kalo hang2 ni mmg bikin panas hati....abah lieya punye besdei bulan 12 ni...plan nak beli lenovo gak mcm mak lieya dulu dapat..senang mak leh ajar guna kahkahkah....

zee, biasenye budak2 suke coklat ...ooo anak bujang zee tak suke sekerim coklat yeee...tapi bagus laa abiskan jugak hah, kang tak abis harus kene bebel ngan omaknyer kan hahahahahahah

lieya lak zee tgh tgu note 4 pink nie.... tak mo dah guna iphone...ip6 harga mahal tak berbaloi dgn spec die....spec note 4 ohsen gileeee...tergude kiter!!

Falsya berkata...

Ade jugak dgr oppo nie kamera die cantik..gambau pun not bad..rege pun not bad..

nurbijen berkata...

Baru tahu oppo ni brand msia...
Wah, gadget baru... Best best...

Puan Kutu berkata...

en suami pun dok signal2 nak beli oppo ni..dulu dok gila lenovo..skang oppo mmg tengah tending kan.hehe..

aryan azra berkata...

bagus juga oppo ni ye..akak pun teringin gak nak beli enpon baru ni,tunggu ada modal dulu hehehe

aah..ada masalah sikit dengan blog lama tu,buat yg baru la,harap2 yg kali ni ok..

itu la mama ni,kadang2 buat tak endah apa yg anak cakp...sob3 sedihh

Nafira usof berkata...

murah jer harganye yer Zee, berkenan pulak.
cuma saiznye tak boleh nak bayangkan sangat.
nak gi survey cam malas pulak.
sbb x de bajet lagi.. hahahahahaha

gambarnye pon cantek.. terang jer. berbaloi2 lah~

Mummydearie berkata...

Saya peminat Samsung tapi tahun ni ada juga terbeli Lenovo. Yalah tu terbeli. Lupalah apa model tapi kameranya 13MP. Memang cun. Oppo ni belum pernah try lagi. SS15 tu memang tempat saya rajin singgah. Memang masak kalau nak cari parking mahupun nak beli telefon. Saya kalau beli telefon bab kamera je saya selalu dok banyak tanya, tang lain-lain saya tak kisah sebab telefon saya jarang sebenarnya guna untuk tujuan lain. Terima dan buat call/sms/WA, itu jelah!

UmmuAidan-Arissa berkata...

ok tuh harga dier taklah mahal..gambar pun cantekk...tp knor skrang dok ngidam iphone..heheh tak pdn ngn duit yg byk nakkena pakai guna tuh..tgklah kn kalao ade rejki..hihiih

hainom OKje berkata...

Pandai pulak smakphong yg lama tu cari time ye haha.....HP barulah ni yeh Zee....Brand baru Oppo tu...Okaylahkan ...yg penting murah dan gambar puas hati sudah! ye dak...

Fiza Rahman berkata...

Bestnya HP baru. Tapi gambar OPPO memang cantik. Sebab member pakai OPPO ☺

LYAfrina berkata...

harga pon OK..
lya syg duit jugak kalo nk beli hp y terlalu mahal..
bg lya ckp la hp tu leh ambik gambar(kualiti cantik), leh wassap, login ig.. hehe..

Ibu Lala berkata...

Kamera ipon x cun sgt. Cun lagi kamera note 3 sbb 13mp.

Cam best je dpt tepon baru tu. Ipon kite tu dah 2 tahun. Note 3 ni pun dah setahun lebih gak. Ramai yg dok tuka fon br skrg ni. Cam tergugat iman gak.

suhilawati berkata...

tengah survey juga oppo neo ni. info yang bagus

faris helmi berkata...

salam, saya ader jual pelbagai Jenis phone clone grade AAA dengan harga yang sangat murah,oppo n3ip5s, ip6, ip6+, oppo n3, pon ader, ader banyak lagi phone jenama lain, berminat?, whatapp or pm saya di 01128755146, dijamin harga bawah RM500, bawah RM400 pon ader,

faris helmi berkata...

salam, saya ader jual phone clone, semua brand ader, oppo n3, oppo f7, oppo r1, ip6+, ip6, ip5s, galaxy note 4, harga dijamin bawah rm400, berminat? pm saya 01128755146