Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 26 November 2014

Orientasi darjah tuk angah Adib Raiyan

As-salam (^-^)

salam rabu... konon arini nak amik mc sebab kepala dah berat sangat tapi serba salah la plak... datang jugak walaupon tekak perit... permulaan nak batuk biaser la rasa cam berpasir jer bila menelan... hopefully tak melarat nak gi cuti2 nanti..

last sabtu si angah dah kena gi orientasi tuk darjah satu... kemain awal sekolah dier buat... ada exam sekali tuk tentukan kelas... dah pesan beberapa hari sebelum tu kat dier... jawab leklok, jangan nangis, baca doa dulu and bla bla bla... dier pon excited jer tak sabar nak gi sekolah sama ngan along..

senang jer kejut bangun pagi... start kol 8.30am, dorang ni kol 7.00am dah mandi... get ready nak gi bekpes dulu... takut tak bekpes kang kebulur plak nak jawab peksa... abisnya lambat kot dalam kol 12.30am... aku lak keje aritu... lagipon bab2 gini memang selalunya akan suruh laki handle... i tak kuat nak tengok anak nangis... silap2 aku yang gelabah... hehehehee... biasanya gitu la... laki gak jadi mangsa kang aku dok kol non-stop, lebih afdal dier yang pegi..

takde kedai bukak melainkan kedai mamak... air muka si angah nampak dah mula nak cuak... kecut perut gamaknya dok 'mmikir' suasana kat sekolah nanti... tapi roti canai tu abis sekeping dier telan... hehehehee... nak tazkirah banyak2 pon aku tak berani dah takut kang dier buat perangai takmo pegi... pesan gak kalo nak ke tandas angkat tangan bagitau cikgu jangan dok tahan..

aku angkut dik niq gi opis... nak soh ikut ayah kang leceh plak nak berak nak kencing... hero3 sumer jenis lawas... asal makan jer nak membuang... hahahaaaa..

laki wasap gambar suasana pagi tuh... angah muka seposen manjang... time ni tengah tentukan kelas tuk amik exam kot... dapat kelas B..

skang aku dah risau minggu pertama sekolah nanti camaner la agaknya... along ada skali mungkin ok kot... hurmmm..

waktu rehat ni kalo tak salah... hahahaaaa dah kena pimpim ngan cikgu sebab nangis... huhhh tak macho langsung ok budak laki nangis... memang kena perli la ngan dik niq kat umah... aku dah jangka perkara ni akan berlaku... angah biaser dier ni, manjaaaaa..

balik umah borak2 ngan dier tanya nape nangis boleh plak sengih2... malu la tu... biler tanya exam camaner? senang kacang dier cakap... paper last sekali jer tanya cikgu... yang lain sumer boleh jawab... ehh ehhh ye ke ni? boleh caya ke?

hopefully pasni no more drama telenovela yer angah -_______-



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

Kakzakie berkata...

Tapi kalau anak yg dah biasa ke tadika kalau masuk tahun satu dah jarang yg menangis Zee. Kalau ada pun taklah meraung-raung. Sekadar mengalir airmata. Kena 2-3 hari semua back to normal macam masa tadika juga... jgn risaulah..

AnneRaini berkata...

at least dah selamat dh angah nk exam masuk darjah 1. sy ni risau dgn kasyah sbb die mmg anti sosial sikit...kat rumah dielah hero tp kat sekolah kaku je.. buat apepun xnak...

Masya berkata...

ramai sklh dah mulakan exam dan orentasi .. sekolah amir belum lg.. lambat pulak.. cikgu buat sekali masa daftar nnt 5 januari huhuhuhu .. pasrahlah .. mmg ayah dia x dpt join.. ibu je lah yg kena pg ...

LYAfrina berkata...

Insyallah lps ni angah steady la.. lya pom mikit jugak camner la asya nnti.. awalla orientasinya...

Eda Ejai berkata...

cepat eh orentasi sekolah.. anak bujang kat umah ni tak tau bile.. kene tunggu surat datang ni..

Daddy Ziyyad berkata...

Oooo..siap ada orientasi nak masuk darjah satu eh?
Anak saya so far takde pulak....tahun depan anak saya masuk darjah satu juga

Hahaha..takpa, mula2 nangis la....nanti dah jumpa dan kenal kawan, ok la tu

Nastyna berkata...

bagus betul perut jenis lawas hahahaha.
eh nak masuk darjah satu pun dah kena ambik exam ker? huihhh advance sangat sekarang ni, i pulak yang seriau. tapi I caya Angah mesti dapat kelas terbaik punya.

lieyalatif berkata...

ehh cepat laa zee sekolah angah.... sekolahlieya start bulan 1 tu nanti.... sehari nak naik sekolah dieorg buat kang....

tu la zee...tegelak lieay tang nangis tu...nerbes tu wey.... heheeheheh....mujur tak sampai terkucil ke ape...kang lagi naya heheheehe.... ingat dulu mase anta si damia muke pucat jek sebab nerbes.....tapi kejap jek, jumpe kawan terus lupe mak bapak die ni ekekeekekekek....

tang risau2 tapi roti canai abis sekeping tu bagus....rezeki yg membazir kakakakaka...in sha Allah hari persekolah sebenar angah boleh buat punyer....ko pun cuti2 sekolah ni selalu la citer pasal sekolah yg best2 jek...bagi die kurang cuak n excited nak masuk bulan 1 ni kang heheheeheheh

nurbijen berkata...

Cepatnya sekolah buat orientasi... Banyak sekolah rendah dah mula buat test utk darjah satu.... Huwaa, seriau nyer rasa.... Insya Allah, semoga abang Ngah dapat keputusan yang baik :)

Fiza Rahman berkata...

Awal tu orientasi. Saya dulu dah hujung² baru nak start. Alololo...napa nangis angah ☺

aryan azra berkata...

dah mcm anak akak yg sulung gaya nya ni..dalam hati ada taman.. apapun semoga angah berjaya nanti ye..

Mummydearie berkata...

Teringat kata-kata anak bujang saya masa hantar sekolah tahun satu dulu - Kalau tengok muka Mommy je mesti meronta-ronta nak balik, terus sedih! Kalau kat sekolah mesti rindu sangat kat Mommy!

Makanya Mommynya ambil cuti awal tahun seminggu terus! Anak rileks je, Mommy yang lebih melayan emosi ^_^

Nanti dah bercampur dengan kawan-kawan okeylah kot. Macam anak saya, dari tadikanya dia seorang je yang ke sekolah cina. Dalam kelas pun takda budak sebangsa. Lagilah duduk nangis-nangis meratap nasib kononnya!