Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 11 November 2014

meronda bandar baru bangi

As-Salam (^-^)

okeh takde ape nak hapdet tapi tetap nak bebel sini... janji berhapdet udah... heheheee... lamanya dok terperuk kat umah... bebudak ni plak asal ari minggu jer ikut ayahnya pi main badminton... sob sob sob sedih tinggal sengsorang... nak gi jenjalan pon tak syiok kot lain la kalo pi nyoping barang dapur... haa yang tu memang syiok aku sengsorang sebab nak cepat..


dah alang2 takde program badminton ahad lepas meh la gi jenjalan... kebetulan nak survey dewan fakulti sains kesihatan upm kat serdang tuk konvokesyen day si angah sabtu ni... ayahnya keje dah sah2 ibu nak kena bawak... maksudnya hangkut jugak yang lagi dua tu... dan dan tu baru nak carik tempat menangis ler jawabnya... aku ni jenis tak berani nak redah... keyakinan diri langsung takde kalo tempat tu tak biasa pegi... serdang sampai takat hospital tu aku tau ler..

dah jumpa tempat (bebetol depan spital rupenya) terus melencong tempat lain cuci mata jap... memula gi bangi gateway... pestime masok nak tengok pe benda yang best situ... hurmmm entah ler, meriah ngan butik and kedai makan jer kot... cam tak best sangat... maybe baru lagi pastu kedai plak banyak yang blom bukak... udahnya masok tak sampai 10minit terus cabut..

singgah sat kat pkns tengok kot2 ada sale kaw-kaw cam time nak raya aritu... sale ada tapi tak banyak pon... nak carik barang lain pi beli menda lain... hero3 ni la cbuk jer nak kasut baru... hohhooohooo redhoooo... tak sampai ati plak nak tolak permintaan dorang..

     
tengok la beria jer memasing dok pilih... sampai hati ke nak tolak??? abis kasut dalam kotak pon dorang belek sekali... yang raya aritu tak bape nak pakai dah sebab leceh kasut tali... kali ni memang tak bagi chance dorang amik yang tali... dik niq tu pegang gak tapi malas aihh nak layan... kang sekali jer pakai pastu taknak dah..

nampak simple tapi harga bleh tahan gak... langsung takde sale yang dorang pilih :(

antara pilihan hati dik niq tapi sudahnya dua2 pon dier takmo... sumer tak berkenan... ntah berapa kali la try nak dapat sepasang kasut siap ibunya ni ajak balik kalo tak pilih cepat2... baru hegeh2 pilih..

boleh dikira sebagai reward jugak tuk si along sebab tahun depan kat sekolah agama dier dilantik jadi pengawas... kemain hepi lagi tunjuk surat perlantikan dier tuh... tahniah yer long... adik2 gak yang untung dapat ngendeng sekali..

sampai bangi wajib arr menyinggah kat depan uniten tuh... panas berdenting pon kemain ramai umat manusia..

antara yang dibeli bayam goreng tepung ni haaa... sedap gak rasa dier... along yang tak suka makan sayor pon boleh makan ni... ranggup jer cam kopok takde rasa bayam..

cendawan tempura pon sedap... sebanyak ni pon takleh abis makan... tiba2 jadi mabok cendawan..

aritu kata tak cukup kan?? arghhh kali ni beli kasi lebih skit... makan sampai puas orang kata..

     
panas2 layan tekak ngan coconut shake 'kepit' memang heaven betoi... harga sama tak berubah tapinya eskrim dah takde... huhuhuuu... nak jimat kot dorang blend jer terus eskrim tuh... dik niq muka gitu sebab sakit kepala katanya gigit kopok lekor keras kejung... hahahaaa.. kopok pon kemain rega sama cam kuih... 5ketoi 2 hengget..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

lia berkata...

bangi gateway tu xmampo la nak p, mahai kemahen regenyer...

hu3 bertabah sungguh bawak 3 hero pilih kasut yer...

lieyalatif berkata...

zee ko dah sampai ke bangi gateaway tu yeak...lieya tingin nak gi sane gak...nak jln2 sane..tapi tak sampai2 hahaahahah.... tgk la kalo free2 kang leh laa pi kan.... lieya tingin nak gi jaya grocer tu sebenarnyer tgk mcm best jek dlm tu soping barang2 yg ala2 kat cold storage tuh....

syok gak pi tgk papa budak2 ni main badminton kan...lieya jek tak rajin gi ikut zee baik dok umah melengkor tdo kahkahkah.....

lieya pun suke gi uniten ...rojak die sedap gak...goreng2 pun sodap kan....lieya berantu cendawan goreng kat situ...ade satu kedai yg sedap...rasenye same mcm gambar yg zee snap ni....adoii buat org teringin laaa zee ni hahahahaah

Daddy Ziyyad berkata...

Saya tak pernah masuk lagi Bangi Gateaway tu..
Yg jual petang2 kat Uniten tu mmg femes kan...selalu saya baca dlm blog..hihihih..cendawan goreng, bayam goreng..dah macam kat cameron highland..
5 ketul RM2 utk kopok lekor...mmg buat duit la depa jual macam tu.. :P

Kakzakie berkata...

Tak padan lelaki rambang mata juga nak memilih kasut yg mana disukai. Ini mesti iku mama dialah ni. Dah banyak sangat tak tahu yg mana satu cantik... makanan kalau dah banyak sangat memang boleh mabuk Zee apa lagi makan dlm kenderaan..

Falsya berkata...

tgk makanan tuh terus lupe nak komen ape padahal dh terpikir dh pun..haihhh..sedapnye lahai bayam goreng ngan cendawan tuh..

AnneRaini berkata...

skrg sume naik rege..benci ah.

LYAfrina berkata...

comey taste si hero pilih kasut tu..
takpe beli kasut xdelah mbazir..blh tahan lama n sgt bjasa utk kaki...

bayam goreng tepung??? 1st time tahu ni

Nastyna berkata...

giler nak tolak permintaaan bila dorang bersungguh tonggek tonggek pilih kasut lagu tu huhuhu. eh lokcing....bak sikit.

Afasz berkata...

sy selalu pergi bangi gateway.. hehe bawa anak main kat molly fantasy, dia suka. surau sangat selesa...kekadang ada gak jualan murah baju anak..

Nafira usof berkata...

Alahaiii.. teliur pulak tgk celop tepong tuh. lagi2 cendawan.
entah kenapa cam terbayang2 celop tepong kat cameron highland. hehehe

Mummydearie berkata...

Puas makan kalau dah gitu. Macam-macam ada. Bangi gateway pun ada ye. Tak pernah jejaklah saya ni rasanya.

hainom OKje berkata...

Bukan main lagi mengepit Zee hihi....Hari tu ada singgah kat gerai depan Uniten tu mmg bingung le nak pilih makanan haha
Ohhh gi cari kasut kat Bangilah ni yeh...Kejap lagi bolehlah singgah IOI Sentral.....tak lama lagi siap kot ....besar tu tak cukup sehari hihi,....