Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 17 November 2014

Konvo Day Angah a.k.a Adib Raiyan at UPM #TINH

As-Salam (^-^)


minggu ni last day sekolah tuk sesi 2014... yeahhh lepas ni boleh rilek skit takyah nak bertapa depan pintu pagar sekolah tetiap petang... heheheeee... semalam dah memborong alatan ngan beg sekolah sesiap... kemain awal lagi... sekolah belom tutup tapi takpe senang skit pasni tak berebut ngan orang ramai... aku memang suka siap awal2... ongkos pon tak terasa sangat kuar banyak mana, kiranya masih dalam bajet... tinggal lagi nak carik pakaian ngan kasut sekolah jerk... pastu korek tabung tuk yuran 3 bradik tu nanti dah setel..

si angah boleh plak buat malas2 nak gi skol pagi ni... angin jer rasa... kemain depan pintu bilik air pon dier membuta takmo mandi... haihh geram..



konvo day pak ngah al-tamat sudah sabtu lepas... walaupon ayah takleh join takpe ada bapa sedara dorang teman... takde la tension ibunya ni... kalo sorang susah jugak nak handle... kang ada yang nak terkucil la terberak la camaner tu nak buat??


ayah mat yang mengantuk balik keje malam tak tido terus jer stanby tuk ari bersejarah si angah... kehkehkeh... ehh pernah cakap dier anak ayah mat kan so kena la datang..

   
nak jugak letak gambar sendiri yang gegar... we'olls sampai awal so sementara nak tunggu majlis start mai kita snap sana snap sini... dalam kol 3pm baru majlis mula..

meh layan jap gambar persembahan anak2 TINH... memacam ragam ada... yang tak boleh blah ada sorang budak laki ni suka benar tumbuk muka sendiri... hahahaaa... nape ntah habit gitu... memula rasa pelik pastu dah cam kelakar plak... macam sakit jer aku tengok dier buat... sayangnya gambar takde... dik niq la dok mentido elok atas pangku susah ibu nak ngambik gambar..

ehhh ada la baju itam yang ujung sekali tu budaknya..

hafazan... yang budak laki ujung skali pakai selempang biru kat depan cikgu tu macam ustaz dah sekali tengok... pendiam jer..

persembahan tarian arab... cute >__<

persembahan terbaik tahun ni... kawad gempur... cayala siap wat shuffle lagik (betul ke eja shuffle ni?)

yang ni lupa lak... kalo tak salah boria upin ipin kot..

haaaa ni baru team pak ngah... dikir barat yoo lagu anak tupai by halim yazid... pasni cikgu siti boleh tukar lagu aware, dikir yang ada hip hop tuh mesti gempak..

joget ngah jangan tak joget..

dah macam zapin plak stepnya gitu..

team angah ni dah last performance... pastu ada anugerah pelajar cemerlang... hurmmm nan hado pak ngah ni nak dapat top 3... huhuhuuuu sadis... masuk alam persekolahan nak kena polish kuat skit budak ni... at least dapat baca gagap2 walaupon tak lancar dah oke janji boleh baca..

sesi naik stage amik sijil jerk sayang tak dapat snap cantik... beria ibu pi kedepan tau... hahahaaa... sudahnya gambar tetap jugak blurrrr... yang penting baru tadika dah konvo kat UPM... uishhh amik berkat awal2... insya'allah nanti beberapa belas tahun lagi datang plak konvo bebetul... promise me angah... jangan lupa tau!!!

   
pepon tahniah angah... next week ada orientasi plak tuk darjah satu... kena periksa sekali tuk tentukan kedudukan kelas... ibu tak harap lelebih... cukupla kalo dapat jawab soklan... jangan pulak kamu antar kertas kosong yek... huhuhuuuu... takot ni :(

sementara ibu gi solat dorang 'paw' belon ni ngan ayah mat.. tu yang untungnya kalo ayah mat yang bawak jenjalan... korang nasib baik... kalo ibu ngan ayah memang takde nak beli ni... sebabnya kan dah boring main kang sengaja dorang pijak kasi pecah... huwaa huwaa huwaa... angin jer aku tengok..

lepas tu tak terus balik, pi menyinggah JJCM kat food court sungai ramal jap..

promosi burger bakar abang burn singgit aritu kemain lagi panjang Q..

along yang bernapsu makan besar tak hagak2 pi order nasi goreng ketam... heyyy ni yang malas kalo ketam... leceh nak makan... pepandai la korang korek makan camaner..

wajib pekena satay willy kat sini..

dalam kol 7pm jugak baru gerak balik puchong... ujan non-stop ari tu tapi alhamdulillah sumer berjalan ngan lancar..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

21 ulasan:

Kakzakie berkata...

Alhamdulillah... semuanya berjalan lancar walau ayah tak dpt ikut sama. Ayah Mat tu pun ayah juga kasihnya pada anak-anak tetap sama macam kita juga Zee dgn anak-anak buah kita kan sayangnya sama..

Pandai ke Bang Long tu makan ketam kalau tak ditolong Zee? Ayah Mat lagilah agaknya yg tolong ye:)

babYpose berkata...

Alhamdulillah dah konvo, untuk tahun baru pula ada exam, comel angah berjoget :)

Falsya berkata...

alahaiiii comelnye lahai tgk dak2 kecik nie semua wat persembahan..hehe..

tang budak tumbuk muke sendri tuh mmg epic..;D

aryan azra berkata...

inshaAllah..angah boleh jawab tu nanti,all the best utk angah..
wah nasi goreng ketam,macam best je tu..

Nafira usof berkata...

Tahniah Angah.. comel Angah menati.. hehehe

mesti meriah kan Zee tengok anak2 buat persembahan.
mesti satu dewan terpegun dgn persembahan dorang.
hahahaha

Daddy Ziyyad berkata...

Mmg musim kanak2 tadika ber konvo hujung tahun ni...anak saya konvo minggu lepas...hihihih
Tapi Angah dah ambik aura konvo kat UPM tu :)

UmmuAidan-Arissa berkata...

alhamdulillah tahniah pak ngah dah konvo dah..dier 6thn kan zee..semangat tengok dikir barat tuh..hehehe...aidan lak konvo isnin depan ,dah wat balik jubah dah..seronot dier nak pakai..parents day katanya...heheh

lieyalatif berkata...

betul zee...tak sabo nak tgu abis sesi persekolahan nieh....tgl baper hari je nie... takde laa jadi jaga tgu budak2 ni abis sekolah kat pintu sekolah tiap petang heheeheheh...pagi pun leh kuar lambat sikit gi keje ekekekeekekek...yeay!!!

bagus zee, siap awal2..lieya dah list kan kelengkapan yg nak kenbeli...wat mase nie buku2 teks dah siap balut...legaaaaaa....weekend ni boleh laa beli stok alat tulis ala2 mcm nak bukak kedai bookshop hahaahahahaha...senang siapkan awal2 kan...tak terase duit tu keluar bykkan.....

comel tgk budak2 ni zee...alaaa lieya rindu nak tgk konsert n konvo budak2....tgu dayyan laa gamaknyer nie heheheeh..merase laa tgk tahun depan...auwwwww!!

zee nasi goreng ketam tu betul2 nampak sodap!!

acik idah berkata...

Wahwahwah... konvo kat UPM... bukan calang2 walau tadika pun kan... :D betul3x... ambik berkat tu... hik3x... anak2 idah hujung minggu nie di muzium negara... :)

AnneRaini berkata...

wah hebat ni konvo kat upm...

nasi goreng ketam tu kemain menggiurkan... Sate pon sama...

hainom OKje berkata...

Tahniah buat angah....senang dak konco hihi...
Ayah Mat tu adik awak ke Zee....Senanglah ada adik kat sini apa apa hal boleh mintak tolong....
Tak pernah jumpa nasi goreng ketam ni..... Berapa RM tu zee

dalila berkata...

wah... convo sampai ke UPM.. x pe.. ambik berkat...tahniah angah ;)

Jueliza Jamani berkata...

salam kenal dr saya.. wahh 3 hero yer anak akak.. saya 2 hero.. :)
saya follow blog akak #310

Fiza Rahman berkata...

Comelnya mereka. Tahniah angah. Sedih jer bila tgk anak konvo kan. Tu baru tadika.

Ramal food court ni dekat ngan umah. Tapi yg sedihnya, tak pernah lagi mkn satay willy. Asal gi jer org beratur panjang...ppffttt...Tapi nasi goreng kambing kat situ sedap.

Zee Suhaini berkata...

pandai akak teka...hahhaaaa..

Zee Suhaini berkata...

epic tapi shomel sya..

Zee Suhaini berkata...

bukan adik kak, BiL tu..

Zee Suhaini berkata...

ohh boleh ler try pasni..

Zee Suhaini berkata...

sabor lieya..boleh merasa gak pasni..

LYAfrina berkata...

alhamdulillah...
tahniah buat angah...

asya pon bru lps konvo..kebetulan hujan lebat..hbs bsh..

Mummydearie berkata...

Food court Sg Ramal ni tak pernah dengarlah. Sahlah tak pernah sampai. Nampak macam best je. Bab nasi goreng dengan KETAM tu yang tak tahan menengoknya. Saya ni hantu ketam. Kalau ada ketam je memang pinggan sayalah. Mana kolesterol tak terlebih normal!

Tahniah dik angah dah grad. Tahun depan masuk sekolah pulak. Jawab elok-elok kertas exam nak tentukan kelas tu. Kalau tak tahu pun, baca doa terang hati, tawakal jawab je apa yang patut ^_^

Saya fikir saya lagi pantas. Semalam dah meninjau peralatan sekolah anak rupa-rupanya ada orang dah siap beli!