Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 19 November 2014

WW # Pabila tekak takmo nasi

As-salam (^-^)

kekadang rasa lapar tapi tekak plak macam takleh terima nasik... selalu jer gitu, rasa kembang tekak tak tahu lah nape... perot tetap mau diisi cemana skali pon tidak kang dapat gastrik lagi susah..

pilihan yang ada jom ler makan roti... fast food pon takde selera dah nak makan... mungkin faktor umur kot... hahahaaa... selera ntah terbang kemana..

sedap ni, tak tau dah ape nama... ade filing blueberi..

garlic sosej... sedap tapi tak suka sangat garlic dier cincang besar2..

oreo cheese tak silap... dalam ada filing oreo..

memang sesuai sangat ngan selera tekak biler dapat RV kek... kalo SR mau 10hengget seslice... ni kat kedai roti dapat 6.80sen jek..

arini ada jamuan kat tadika pak ngah... gigih jugak bangun kol 4pagi buat apam kalerful nih... tu pon nasib sempat blend sebati bahan sebabnya dok tengah blend tu tetiba moto blender stuck... adusss moga encik laki dapat repair itu moto... sayang ler baru lagik..


buat seloyang kecik dapat banyak jugak... boleh la bagi kat mak pengasuh dorang skit..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

22 ulasan:

Kakzakie berkata...

Sesekali ubah selera Zee.
Kakak pun semalam siang tak masak kami ke SR makan kek
Malam baru makan nasi..

Jueliza Jamani berkata...

sama kalo tak lalu nasi tu mula lah nak reka kebab la roti pita la.. macaroni bakar la.. heheheh asalkan bukan nasi

Falsya berkata...

Mak aiii mahalnye rv kat sr..kite xpenah beli rvc kat luar..selalu kakak kite wat..;)

zazanizam berkata...

untung la org dh sememang kurus xmo mkn nasi.. kite ni lapoo sokmo haha..
zaza suka roti garlic tu sedappppp..

Nafira usof berkata...

Rajinnye Zee pagi2 bangun membaking.
bertuah anak2 Zee. Zura semua pakai beli jer. hahaha
bertuah punye mak.

Zura pon suka makan roti kalo time x de bende nak makan.
bukan x de selera nk makan ye.. tapi x de bende nak makan.
sebab zura nih x pernah x de selera nak makan. hahahahaha

Fiza Rahman berkata...

Sedap plak tgk apam kalerful tu.

UmmuAidan-Arissa berkata...

pakngoh gie skoloh lg yer zee...aidan party jumaat nie tp bapok dier kater takyahgie sbb takut dier langgarpntng makn aiskrim or jus sejuk, sbb dia tuh kan alah pd sejuk,takut kena batuk teruk lg..tokleh nok travel ngan tenang lak...huhuh

lieyalatif berkata...

zee kite same laaa...aku pun suke kumpul stok roti...agak2 malas nak mkan nasi makan roti..dah le skrang roti mcm2 flavor....naik gile rambang mata menengoknyer...mcm lieya ni napsu nasi leh tahan lagi...tapi napsu roti takleh wooooooo..... hahaahah ni tgk gambar2 zee pun lieya dah teliur nieh...ade balik ni singgah roti boy kat alamanda tu borong stok roti huhuhu.....

re: zee, kawan lieya tu pakai kad bapak mertua die...kat ahli kelab selangor ke ape ntah namenye...tu yg dpt murah tu zee.... berbaloi laa sikit nak gi ramai2.....

CintaHati Lina berkata...

seronoknya bila dapat membaking... mesti muka kegebiraan anak2 kak Zee kan... Alhamdulillah... janji makan..jangan gastrik tu susah pula kan...

saya petang2 ni pun suka makan kek.. ada masa tu nasi pun tak lalu..kadang tu masak bihun goreng simple pun jadi la.. janji makan..

Zee Suhaini berkata...

ooo tenkiu lieya..ingatkan kad member under goldcoast..
nak try tanya la mana tau dapat..hehehe..kalo la dapat memang banyak tu jimat..

Zee Suhaini berkata...

tak tahu nak bawak ape zura..memula ingat nak buat cupcake coklat tapinya lama plak nak masak..

Daddy Ziyyad berkata...

Sebenarnya, elok tu tekak tak lalu nak makan fastfood..
Fastfood ni bukannya elok...penuh dgn lemak aja..hahaha

EzanIdris berkata...

lapar pulak tengok roti dgn kek hehe

Naemah Umi berkata...

umi ni bkn penggemar roti tau tapi bila tgk pic roti ni semua teringin plak nak makan roti,nmpk menyelerakan btul :D

dalila berkata...

lapar la pulak... sedap2

AnneRaini berkata...

kdg2 mmg ade masa tekak tak selera nak makan.. sy ni roti dan biskut mmg makanan ruji kat opis. Sekali sekala je makan nasi.

dalila berkata...

tergugat tgk kaler apam tu..rajinnye kak zee bangun awal2 buat..untung la ank2..
pstt:kite memang tekak nasik..xdpt nasik mmg xleh la rase..

LYAfrina berkata...

nmpk sedap roti2..
mmg la..sesekali tu ada mood xnak makan nasi kan..mula la mcari y nak dirasa oleh tekak...

cantik kaler apam y zee buatkan

Nastyna berkata...

berketul ketul roti lgu tu, tak makan nasi pun tak pa kan. I pun tension nak mkn nasi kadang2, tension pk lauk huhuu.

Mummydearie berkata...

Gambar roti nombor satu tu memang mengganggu gugat fikiran. Tak tenang ler menengoknya. Betullah tu Zee maybe faktor usia, fastfood ni memang dah tak boleh terima lagi. Saya pun sama macam tu. Tapi sekarang ni memang perut berlagu nak nasi campur sesaja ^_^

aryan azra berkata...

wah semua sedap2 tu..cantiknya apam tu,akak hari tu buat tak menjadi pulak..stress jap

Ibu Lala berkata...

Mmg kadang kadang jemu kan makan ns. Roti pun ok janji kenyang.

Skrg mmg trend buat kuih kaer kaler kan. X bahaya utk kesihatan ke.