Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 17 Disember 2014

Cuti-cuti Cameron | Abang Strawberry ~ Sambal Stoberi Ikan Masin

As-salam (^-^)

abis citer ari pertama kat CH masuk ke hari ke-2 plak... memang pack jadual sebab nak sekali harung berjalan mana yang tak pegi lagi... esoknya pagi2 nak kena check-out... dapat ler pegi 3,4 tempat gitu... before asar dah dapat balik apartment rileks jap betulkan urat... lepas tu kuar plak cari makan tuk dinner... heheee... malam rest jer kat umah tak kuar gi memana... kat CH kitorang tak berjalan malam... tak kuasa nak melawan udara sejuk... huhuuu plus takde ape yang menarik tuk dilawati... banyak tempat kol 4pm dah closed so nak gi mana?

ketar2 badan nak mandi pepagi hari... kitorang kuar seawal jam 8am... hahahaaa eksited sangat ke hape ni? first thing ingat nak makan... haaa lapar memanjang... dari semalam lagi terliur nengok banner nasi lemak sambal stoberi ikan masin.. meh kita cuba... nak cari senang jer kat kampung taman sedia..

abang stoberi nama tempatnya..

suasana kat sini pon best... cantik gak deco dorang pastu sebelah jer ada ladang stoberi... abis makan nak gi petik stoberi no hal but make sure kena inform dorang kat kaunter dulu... takleh nak main petik cam kebun sendiri yer..

baru kutahu cameron skarang dah ada epal sendiri yer... hanya jumpa kat cameron saja kot... takat ni aku tak jumpa lagi kat tempat lain... masa kat pasar malam brinchang ada tengok... sekilo rm10 hengget... apelah rasanya erk? kitorang tak beli pon... cam tak konpiden... yang nak purple tu mungkin dah masak kot... huhuuu tak tahu..

nah kasi zoommm skit bentuk buahnya... lain kan dari epal import yang kita dok kenal? pasni kalo ada sesapa yang torai boleh share tak camaner rasa dier? teringin arrr nak tau..

jangan terpedaya ngan bunga itu... memula aku ingatkan yang idup punyer rupanya pelasetik... hahahaa... kemain laki den pi cium..

sebabkan nasi lemak amik masa skit nak ngap tukar plan terus order nasi kukus ayam berempah... yang penting sambal stoberi ikan masin di provide sekali... lagipon misi pagi tu memang nak pekena sambal stoberi... perghhh memang sodap... manis2 jer rasa sambal... pedas light2 ujung lidah... yang dalam mangkuk tu gulai ikan masin pon sodap jugak..

yang ni plak nasi kukus daging rendang... oke jugak sedap... nasib baek kitorang tukar plan takmo tunggu nasik lemak sebabnya kitorang dah abis makan pon meja lain blom dapat makan... hahahaa... mesti sumer tu nak merasa sambal stoberi agaknya..

abis makan gerak ke kea farm dulu nak sopim skit... awal pagi ni tak jem sangat area situ... lewat kang azab ler nak parking... parking plak tepi jalan cenggitu memang leceh... risau bebudak jer melintas sesuka hati..

tak reti puas dorang ni nak pow lagi keychain... malas nak bertekak pilih jer la korang..

soping jagung kat kea farm tuh memang puas hati... tengok la tu haa... mantop kan? kitorang beli 3longgok dapat 20hengget jerk... selonggok ada 10ketol... memang puas makan..

setel soping jagung terus gerak ke sungai palas... yang tu nanti la update kat entri lain..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

23 ulasan:

AnneRaini berkata...

suka2 dpt gi cameron..sy nak gi lagilah..suka sbb kat situ sejuk2 tp kalau dah smpi sana mmg tak tahu nak gi mana..haha

Rai OurKizuna berkata...

waaa.. bestnya.. ada lagi ke kesan banjir lumpur aritu..?

Falsya berkata...

arghhhh...tgk nasik tetibe lapau pulop..dh lama sgt dh xmkn nasik..rindu rasenye..T_T

jagung tuh jagung tuh...rase mcm nak gigit jer..

LYAfrina berkata...

Alhamdulillah.murah rezeki zee n family dpt bercuti ke sini..

Lya pom tringin sgt nak k CH.pnh pegi zaman skolah dlu.. skarang dh byk berubah n cantik..hrp next year kesihatan OK, sbb dh bertahun plan nk bercuti x mjd je sbb selalu.msuk wad

syawalsimpsons berkata...

1st time tgk ada sambal stoberi yee.....nak cuba rasa jugak ni..mesti lain dari lain ni

Kakzakie berkata...

Anak-anak bei key-chain nak bagi kawan dialah tu Zee:)
Banyaknya Zee beli jagung. Diagih pada org lain atau makan sendiri?

Qaseh Vee berkata...

sdg membayangkan sambal stowberi . blh la buat bila jumpa stowberi nanti ...

Nafira usof berkata...

syoknye Zee!!!!!!
teringin pulak nak terai sambal stoberi tuh.
nak gi CH jugakkkkkkkk.
huhuhuhuhu.

Zee Suhaini berkata...

beli banyak agih ngan adik beradik la kak sikit sorang..ada lebih bagi mak pengasuh bebudak ni jugak..boleh la merasa..

Zee Suhaini berkata...

tak nampak pon sebab lembah bertam kat bawah lagi..

Cho Zila berkata...

alahai bestnyer.. entah bila boleh gi lagi CHni.. nampak menarik gak tempattu kyerk...

Nur Inani berkata...

menarik ni. rasa nak pergi CH lah pulak :)

Lieya Von Jay berkata...

comel nya jagung2 tuuu,,, :) mesti manis kan...

babYpose berkata...

sambal stroberi ? rasa macam sedap..mesti shopping souviner zee kan holidatyy :)

Norma NML berkata...

Slm kenal...
seronok ank2 bila kita bawa holiday..kita pun dpt la release otak..hehe..akk tak berkesempatan lagi sbb sibujang ada tuisyen..inshaaAllah hjung thun pi la mana2 tempat yg berdekatan..janji ada dia punya holiday vacation :-)

lieyalatif berkata...

alaaaaaaaaa jeles laaa zee ....lieya dah lame gile kot tak jejak CH...mmg dlm perancangan nak gi sane tau tapi tu laa hujung2 tahun en laki plak busy.....jeles tgk zee dah sampai sane hehehehe..syok laa dpt makan strobery fresh2...dpt makan jagung mutiara yg sedap tu....lieya kalo gi sane wajib borong jagung ngan keledek manis kat sane heheheeh...

zee, pes time tau ade epal dah kat atas tu....kalo gimusim die dah masak syok laa leh petik epal...merase laaa petik epal..selalu tgk org dok overse jek petik2 epal ni huhuhuhu.... zee lagi satu sambal strobery tu...ishhhh tak tau pun...ni baru tau....mmg kene cuba laa kalo pi sane.... bulan satu ni nak gi cuti2 anivesary...leh laa singgah CH gak nanti...teruja tgk entry zee ni hehehehe...leiya lasti pergi mase miamija 3-4 tahun kot...bygkan...lame gilossssss tuh!

Daddy Ziyyad berkata...

saya pun baru tahu ni bila baca entry ni, yg CH dah ada epal nya sendiri..:)
Sebab dah lebih setahun tak ke sana.

Masya berkata...

TU DIA .. JAGUNG KEMAHIN LG MENGIURKAN... ADEHHH X TAHAN.. NAK PG JGK.. X TAULAH BILANYA SKRG TGH BIZI ...

Mummydearie berkata...

Saya ni pun dah lama tak pergi CH. Asal nak pergi je, tanah runtuh. Asal tanah runtuh kat CH, masa tulah kita orang plan nak pergi. Makanya dah lamalah tak pergi sini, senang cerita. Wah, jagung tu memang betul-betul mantap. Tengok gambar pun tak sanggup rasanya!

luna paris berkata...

wahh... ade menu baru ye kat CH... sambal stroberi... sedap tak..?? tapi mungkin rase die pedas + manis + masam sket... hhihi =D

lia ummiirfan berkata...

cantiknya cameron.. dah lama tak ke sana.. harus berkunjung kembali.. :))

ahdaus berkata...

Salam ...tumpang...kalu sesiapa nak try sambal strawberry ikan masin yg sedap nie bleh cuba gi ke http://madeinkedah.blogspot.com.nyum² TQ

SUZANASAKURA berkata...

salam. tumpang tanya kedai abg strawberry kampung sedia tue area brinchang atau tanah rata ya....