Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 23 Disember 2014

Cuti-cuti Cameron | Big Red Strawberry Farm

As-Salam (^-^)

sambungan lagi kisah kat cameron... last part dah ni pasni takde nak sambung dah... heheheee... abis jer jelajah ladang teh boh kat sungei palas kitorang gerak ke big red strawberry farm... ni bebetul terletak kat brinchang... jalan nak masuk ke farm ni sempit jer... memula laki refuse gak takmo gi tapikan biler dah masuk waaaa best jugak... luas tempatnya bukan takat stoberi jer yang ado... salad, bunga bungaan, cactus sumer ado... tapi aku tak membeli ape pon... bunga2 tak minat sangat nak nak cactus tu... aihh tak cantik pada pandangan mataku..

gambar family ni jer yang ado... bolehla orang baru nak up guna monopod..

bebudak lebih teruja tengok ikan sementara ibunya plak teruja tengok sayur... hahahhaaaa tengok jer tak beli pon :(

aku pasti peminat cactus geram tengok lambakan cactus kat sini... tak silap 4 for rm10..

hoooo yang besar2 ni aku serius... imagine ehhh kalo terjatuh atas tu camaner? ngilu 44ari aku rasa... sekali tengok yang besar ni cam lawa jugak..

posing adalah wajib!!

salad yang buatkan aku geram... segar bugar sumer ni yer fresh dari ladang... tak silap aku ada 3,4 jenis salad... cam aku ni geram jer lebih tapi tak beriya pon makan sayur..

sepanjang laluan yang kitorang berjalan berbumbungkan pokok anggur... wallahhh geram... anggur ijaw lagi blom masak... kalo masak pon tak boleh nak main petik gitu jer..

stoberi fresh from pokok... pandai dorang manfaatkan ruang... bawah pokok stoberi tu bukan rumput... haaa cer teka ape?

daun parsli (ye kan ni parsli? hahaaaahaa tak konpiden plak kot salah)

     
biler malas nak jalan sumer pon bergayut kat ayah.. kahakahakkhakk ibu bebas nak berlari pon boleh :)

     
singgah cafe layan tekak dulu sementara bebudak tu dok main menan... dah nama cameron apepon makanan sumer nak berasaskan stoberi... cheese cake stoberi ngan sudae ni memang wallahhh sedap tak tipu..

kenyang perot kitorang pon gerak balik apartment rehat dulu... petang plak baru kuar gi pasar malam brinchang lagi selagi... dah esoknya nak balik jadik kena la cari ape yang patut..

seronok yer dik niq buli ayah... asyik la takmo jalan... time ni yang tengah pon sama gak takmo jalan... buat perangai lebih nak beli menan ape ntah tapi aku boo layan jer dier... kang kita cari penawarnya..

jumpa dah... ni ubat dier, gula2 kapas... dapat ni berdezup dorang kerjakan... tak sampai 5minit licinnnn... hahahaa, nyesal beli satu... cian korang kan gula2 kapas pon menjakun..

terjumpa pepora la pulok takyah gi langkawi kat cameron pon hado... grab jugak ler sebab tak pernah makan... asyik dengar orang cakap jer sedap sedap apelagi dah ada depan mata harusla cuba... dulu kan ada isu pasal halal haram pepero ni..

stock untuk dibawa pulang ke puchong..

malam lepak dalam umah jerk layan tv... lagi sekali kitorang me'repeat' beli udang ngan sotong celop tepung... ralit pak ngah kopek kulit udang tuk dik niq... licin sepolistren dikerjakan..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

7 ulasan:

Falsya berkata...

terliur tgh stoberi yg ade cream2 tuh..sedapnyeee..

syawalsimpsons berkata...

seromok jalan2 ngan family kan

AnneRaini berkata...

makanan2 kat big red tu setakat ni not badlah..sedap2..hehe.. haih ni yg nak ngulang cameron ni..walaupun xtau dah nak gi mana tp sy suke suasana sejuk2 die tu.

Fiza Rahman berkata...

Bestnya jalan2 kat CH. Sedap plak tgk stoberi tu.

Kakzakie berkata...

Kakak gelihati tengok angah dan adik berdukung tu.
Pengsanlah ayah dibuat mereka. Pengelat betul:)

CikAnie berkata...

Lama dah x pi sana..

aryan azra berkata...

bagusnya pak ngah tolong kopekkan udang untuk dik niq.. terliur lak akak menengok kek stoberi tu..