Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 18 Disember 2014

Cuti-cuti Cameron | Ladang Teh Boh Sungai Palas

As-salam (^-^)

kecoh kan pegi cameron jer pon tapi kemain update entri berpart-part... hahahaa... takpe lah, cam sayang plak gambar bebanyak tak simpan kat blog... folder pon dah menimbun ni ingat mana gambar lama nak delete jer... ni pon tengah pening siapkan photobook..

oh ada yang tanya ada kesan banjir tak kat cameron... yang aku pegi ritu takde nampak sebab area yang kena banjir tu kat lembah bertam... cam kitorang lalu kot tapah kan, sebelum pekan ringlet ada simpang kat kanan... haa jalan tu menurun ke lembah bertam... memang jauh lagi kebawah... so yang kat belah atas memang tak kena... kitorang pon takde gi jelajah kawasan peninggalan banjir... jadik kalo nak pegi cameron takde hal cumanya kena hati2... all the way ada tanah runtuh..

bab penginapan aku taknak review sebab tak best... hehehee... company sewa apartment kat tanah rata... not recommended so baik takyah citer..

okey, setel soping jagung kat kea farm kitorang gerak ke ladang teh boh sungai palas... pemes kan sini... sape yang gi CH memang akan ke sinun... dulu aku gi ladang boh lagi satu kat habu... jalan nak ke ladang bersimpang siur gak cam biasa cumanya lagi better dari habu..


kecik jer sekolah anak2 pekerja estet..

tapi aku tak suka sungai palas ni sebab kete takleh naik sampai ke puncak... nak kena park kat bawah pastu mendaki... huhuhuuu siksa kakiku... yang bawak anak kecik, warga mas kesian ler kan... siap stroller pon kena angkut naik..

jauhnyaaaaaaa... nasib dah pekena nasi kukus..

halfway pon dah semput, hahaahaa... dik niq tu naseb tak mintak didukung tau..

legaaaa akhirnya sampai gak kat puncak..

     
celah pokok pon boleh yer... ada jer idea dorang ni nak posing... tak payah aku suruh buat gaya ke hape dorang sendiri pepandai buat... jalan skit stop soh snap gambo..

naik atas ni cuci mata sesajer... takgi pon kat area cafe, tengok penuh ngan orang malas aihh... semua dok kerumun nak bergambar kat beranda cafe... view situ memang superb cantik..

gaya tido la pulok..

     


ape lagi nak cakap erkkk... ok ok jer kat sini... selain tengok ladang teh ape jer yang ada..

lepak jap ilangkan lenguh kaki pastu turun la takkan nak tunggu sini... time nak turun laju skit jalan compare ngan masa mendaki tadi... kalo ujan memang tak sanggup aku nak daki... silap aribulan gelincir lagi susah... on the way turun singgah kat ladang blueberi jap tapi tak bukak plak... katanya blueberi kecik2 lagi blom masak..

ni kat belakang cameron square... nampak cam tempat terbiar... tak tau la memang terbiar ke baru nak bangun... cam seram skit sunyi sepi tapi deco2 taman boleh tahan gak cantik..

besarnya periuk telinga kera..

takyah cium buah tu takde bau..

cantik bangunan Nova kat cameron square nih... tempat baru lagi... lebih kurang cam soping mall la... kitorang tak masuk dalam pon malas..

pasni ada lagi entri cameron... hahahhaaaa bagitau awal2 ;p



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Nafira usof berkata...

ladang teh memang x de bende nak buat kan.. semata2 pergi bergambar je lah.
kat cafe dia memang sentiasa ramai org.. tak tau lah semua gi makan or saja nak bergambar.
Zura pergi haitu pon x de singgah makan. sebab org ramai lah.

Zee, boleh tau x nama apartment tuh?
takut tersewa kat situ plak nanti.. kalo dah tau.
awal2 carik apartment lain. hehehe

Zee Suhaini berkata...

carnation park apartment zura kat tanah rata..baik sewa hotel la dari apartment..
homestay pon okey..

Falsya berkata...

selalu gie kemeren mmg singgah kat ladang teh tuh..makan sandwich kat situ...sedapppppppppppp...

Nur Inani berkata...

tak pernah sampai lagi sungai palas :)

AnneRaini berkata...

sy haritu ikut laluan kete menapak tau sbb bawa stroller...giler jauh..turun je ikut ladang tu . stroller kami lipat. tp view kat beranda tu mmg cantik sesangt.

dalila berkata...

gigihnye kak zee naik bukit tu..tp berbaloi la..pemandangan cantikk..lame dh xpegi cameron..

Mummydearie berkata...

Kalau pergi CH tak cerita pasal ladang teh macam tak complete je pakej 'melancong' kan. Hahaha.... tak kiralah pergi mana, janji cerita part by part dengan penul details!

luna paris berkata...

alamak.. stay kat tanah rata ke... best spot kat brinchang.. kalau tido sane.. senang nak bergerak... tapi takpelah.. company support kan.. layan je... yang penting free... =P hihihi..

LYAfrina berkata...

Cantik suasana menghijau tu..
harap smpai juga sini nantu

Najib Ariyan berkata...

cantikkan Cameron... saya pun suka bercuti ke sini tapi sejak pindah Sabah tukar ke Kundasang... btw, masih sejuk lagi ker Cameron tu... macam berbungkus semua tu?

Masya berkata...

wahhhh bestnya... naik teh boh palas ni.. mmg sakan bergambar je lah.. hari tu kt org masa pg sesat barat x jumpa ladang teh ni arghhh rupanya lps kea farm yer ...