Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 1 Disember 2014

persediaan sekolah sesi 2015 dah 100% siap... LEGA

As-Salam (^-^)

alhamdulillah rasa lega sangat-sangat biler sumer persiapan sekolah hero2 ni dah setel... selagi tak setel selagi tu dok bermain kat otak, risau sebenarnya... dari dok bagi tekanan kat diri baiklah gi beli cecepat... malam selasa lepas jugak carik... lagipon gi beli awal ni senang nak dapat size..


kat puchong ni ada satu kedai peberet kitorang kalo nak membeli... harga murah dan sangat berbaloi ngan kualiti barang walaupon tak branded... kain baju tak canggih pon takpe... pengalaman membeli tuk si along last year dah ada... so far so good, memang puas hati sangat... baju sluar yang last year elok lagi masih boleh forward ke tahun depan... heheheee tapi beli jugak ler spare kat dier... mana ler tahu kan masuk tengah tahun dah tak muat ke koyak ke hape... at least dah jimat duit gst... ehhh next year ada gst jangan tak tau... pon takleh stenbai banyak la sebab dorang ni tengah membesar..

     

kasut amik yang jenis sarung nih senang nak basuh... ikut kehendak dorang nak yang smart2 ajer... bertali la, jenis strap silang2 la... huhh malas... ayah yang menyental so kena ikut kehendak ayah ;p.. oke la ni rm24.90sepasang... sorang kena amik dua..


kemeja t sekolah rendah amik size yang paling kecik tuk siangah... itupon agak longgar jugak... bahu labuh skit... amik ajer terus kang tak amik abis size ni lagi payah... tuannya badan kecik sangat... selai baru rm8.90... kalo seluar plak selai rm15.90... murah2 gak tapi jangan main amik jer masuk bakul takot jadik membazir plak... kena berbelanja dengan berhemah gitu... sekolah rendah 3 hari jer pakai uniform... lagi 2hari berbaju sukan..


baju melayu tuk sekolah agama lak regenya rm15.90sepasang... oke sangat la kan... material kain elok, sama jer ngan kemeja sekolah rendah... cotton kot ni tak nipis dan tak tebal... cam memula along sekolah dulu aku pilih kain licin... huhhhh seksa menyental... susah kot nak ilang kotoran kain jenis tu... skang memang takkan lagi amik kain jenis licin... lagi satu kain licin ni kalo rendam ngan klorox warna dah jadi putih kuning... sangattt la tak cantik... kang rendam ngan ujala biru tu bertompok-tompok lak lagi buruk nengoknya..

sape yang dok area puchong dan berdekatan dengannya tau kot kedai ni... kat puchong prima jer... pasaraya KAWANKU... lagi satu kalo beli barang sekolah sekarang, in case la nak bukak sekolah nanti tetiba plak tak muat boleh tukar... kira cam waranti la sampai bukak sekolah..


so pasni leh gi bercuti ngan aman damai... takde nak pikir2 pasal persedian sekolah... yuran tadika dikniq pon dah setel... tinggal nak membalut segala buku plak... tu malas skit nak buat :(


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

aryan azra berkata...

alhamdulillah..semua dah settle lega la kan..akak takde anak yg sekolah rendah lagi,yg sulung pun thn depan masih tadika, jadi takde sangat persiapan yg nak dibuat

Falsya berkata...

lg 6 thn baru leh merasa beli baju bajan brang2 sekolah anak..hehe

AnneRaini berkata...

senang settle awal2 ni zee.. sy ni tak kesah sbb kasyah continue sekolah sama so senangla. xde nak prepare apepun..cume prepare duit register je...huhuhu

Kakzakie berkata...

Lega kalau semua dah depan mata ye Zee. Nak budget yg lain dah senang.
Kakak belum beli kain lagi Zee. Tapi biasa baju-baju kakak jahit sendiri aje.
Anak kakak dah besar tak boleh tangkap muat - kena ikut selera mereka.

LYAfrina berkata...

alhamdulillah..dh settle utk anak2 zee..
lya xtau bila nak mula ni..
1st time nk shopim utk sekolah rendah ni..

Ibu Lala berkata...

Pertengahan bulan ni baru nak pi beli. Harap ada saiz la.

Puan Kutu berkata...

leganya awal2 dh siap semua..kami macam biasa tak pernah buat kerja awal..biasanya mmg last minute..

Nastyna berkata...

haa tu diaaaa... semangat nak ke sekolah. I kan... sebenranya suka dengan undang2 beruniform ni, rasa berdisiplin dan seragam semua. kenapa la kat sini tak pakai uniform.... tak pening I perang ngan anak pompuan nak ke sekolah pepagi.

Fiza Rahman berkata...

Alhamdulillah. Lega bila dah settle suma kan. Saya belum beli apa2 pon lagi nih.

hainom OKje berkata...

Baguslah dah siap awal awal..... tak terkocoh nanti hujung bulan. Si kecik tanya jugak ritu....bila nak beli baju sekolah.....Okje cakap tunggulah nanti, tunggu budget hihi

Mummydearie berkata...

Bapaknya yang sental kasut? Alahai, bagusnya! Saya ni anak satu je sekolah tapi kasut(s) semua mak menyental bagai nak rak. Suruh dia basuh, memang kotoran degil tak hilang ler....Takat tempek kapur kasut tu okeylah!

Anak saya pun memang tak boleh nak main standby2 pakaian ni. Memang lebih banyak membazirnya daripada berjimat. Tetiba je nanti tak muat. Tahun depan dah tak berapa excited membeli peralatan sekolah sebab anak dah masuk Tahun 3. Tambah apa yang kurang ajelah.

Saya bab balut buku sekolah anak, itu dah siaplah ^_^

Tengku Fauziana berkata...

Ni shopping kt mana?sbb nmpk beg ultraman tu..anak suggest nk beg ultraman jenuh cari dh..pensil box ultraman pon xjumpa..

*salam perkenalan..

Zee Suhaini berkata...

ni saya beli kat puchong prima..