Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 2 Disember 2014

Jom Kita Mengayuh @ Tmn Botani

As-Salam (^-^)

skarang musim ujan... syok tido, sejukkkk tapinya aktiviti terbantut skit... ari ahad tengok cuaca mendung... lama tak bawak bebudak ni kuar main basikal... kesian jugak... memula ingat nak gi port biasa kat cyber pastu tukar plan... jom ke taman botani putrajaya la... last datang sini dik niq tak pandai kayuh sangat lagi... kali ni biar dorang kayuh puas2... aku ngan laki tukang kejar... hahahahaa..

ingat nak sewa basikal tapi pepaham ler ari minggu orang ramai... nasib baik kalu dapat... takde nasib makan asap jawabnya... jalan kaki pon okay ape boleh tingkatkan stamina... next week ada pertandingan sukan so 'warm up' sesiap kata orang..

kol 10.30pagi gak baru gerak... singgah bekpes roti canai dulu... dah lapar tahap gigil aku rasa... kat umah tak masak aihh malas..

rasanya kali ke-3 kot sampai sini... ramai yang amik gambar pakai jubah konvo aritu... ni musim cuti sekolah musim orang kawin kan... petang2 skit mesti ramai ngan orang kawin plak... pepagi baru nak angkat nikah bagi can orang lain dulu bergambar... heheheee..

tak tau la nak kata luas ke tak botani ni tapi penat gak arr berjalan... sayangnya air tasik tak comey, keruh..

hero3 ni jakun dok tengok cengkerik... gitu skali teruja padahal bangkai jer bukannya idup pon menatang tuh..

pantang nampak port cantik asyik la nak snap... heheee

risau kat jambatan ni takot kayu reput..

gaya geng bas sekolah katanya... layankan... time ni dah bahang sangat sangatt... itu cuaca mendung, kalo cuaca panas rentung gamaknya sorang-sorang..

tengah setting nak amik pic family... tripod takde kena pepandai skit nak berlari camaner pon janji sumer masuk... hahahaaa... yang dua bradik pon tak menyabar sungguh nak mengayuh... sila bagi kerjasama!!

boley lar... bhahahahaaaa... dah mandi peluh memasing..

rehat jap penat... bawak air masak sebotol jerk... apepon takde stenbai... korek2 beg nampak ada kuaci bijik labu ngan gula-gula... nasib ade, aritu pi tesco beli ni nak menguyah kat opis kononnya..

lencun kepala..

dah jom balik... dik niq cakap dier sangat penat, malas nak mengayuh basikal... memula soh ayahnya tolak dier dok kat atas... pastu tukar pikiran nak soh angah gendong... hahahahaaa berkerut mula pakngah... bleh tahan berat awak tu dik niq oiii... cirit kang member..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Seronoknya beriadah bersama keluarga Zee.. dah lama juga akak ni tak megeluarkan peluh macam tu :)

Kakzakie berkata...

Riadah macam ini menggembirakan semua hero Zee
Sampai basah kepala macam mandi:)

zazanizam berkata...

seronok bila bwak anak2 bersosial hehe..

AnneRaini berkata...

kamipon dah lama tak buat xtvt luar..manjang hujan je...

Nafira usof berkata...

hahahhaha.. kemain semangat masing2 mengayuh.
basah lencun peluhnye.
sonok gak sesekali bawa dorang pusing2 tanam.
ade jugak xtvt sihat utk dorang.

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dpt berbasikal. Byk tempat2 menarik kat putrajaya yg kitorang belum terjah lagi.

hainom OKje berkata...

Wahhhh bestnya...... lama dah Okje tak beriadah bersama family dah memasing lebih suka window shopping, nak buek camno ....huhu.......
Wah bujang bujang hensem berbaju sedondon mengayuh basikal.... Terbaeklah!!

syawalsimpsons berkata...

SUE KAT SINI PON TAK PENAH G LAGI KAT SINI

lieyalatif berkata...

aktivit yg bagus nie zee...riadah ngan family...kasi keluar peluh...lega raes badan kan...tapi kalo lieya pun mmg dok tukang amik gamba rjek hahhaahahaha.... yg naik basikal biar le anak2 ngan bapak anak hahahaahahahahaah..... lieya ni kalo main basikal dok belakang umah ajek...tapi skrang nimusim hujan lieya perasan nyamuk makin byk...dah lame tak main kat belakang rumah .....tgk pic zee terus terbayang2 basikal yg dah lame tersadai tu heheheheeh....

zee, tang makan roti canai tu buat teliur tauuuu...lieya dah le puase nieh...adoi terus terbayang2 nak makan roti canai...tgu weekend la sbb weekend jek cheat day leh makan berat2 hahahahahahaa...

LydSunshine berkata...

Keruhnya air tasik tu. Musim ujan ni agaknya jadi keruh. Cool la baju purple yg ada nama tu.

LYAfrina berkata...

seronoknya..
masing2 nampak happy n ceria..
beriadah mcm ni pon dh best sgt..

Puan Kutu berkata...

seronoknya la hai aktiviti riadah berbasikal camni..bermandi peluh n sihat..:)

Cik Iman berkata...

lamanya tak berbasikal :) rindu lak. tapi cik iman dah macam mana nak kayuh basikal T_T lama sangat tak naik

Nafira usof berkata...

lamanye menyepiiii... tenggelam di laut dalam ler tuh..
cepat ler balik kedarat.. rindu nak baca citer.. hahahaha

Mummydearie berkata...

Saya suka tau Zee, Taman Botani ni. Kalau ada masa terluang je, berkelanalah kita empat beranak ke Putrajaya. Seronok posing kat sini. Hari tu pi ingat nak ajak anak-anak naik basikal (mak mereka malas nak bakar kalori, sayang lemak juga) tetiba tutup pula tempat sewa basikal tu. Nak pi lagi kena tunggu pukul 2 petang. Aihhhh...terbakarlah kulit nanti dok bertapa bawah panas mentari kat sini. Lain kalilah kalau senang kita pi sini lagi!

aryan azra berkata...

seronoknya bebudak dapat mengayuh beskalkan..sampai lencun kepala tu ha..

Nastyna berkata...

doesnt matter la air tasik keruh, bukan nk menyelam pun, yang penting uols keluar... ini I resepect! haaa resepect kau.