Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 14 Ogos 2014

Besday Goodie Bag dan Jamuan Raya TINH

As-Salam (^-^)

Aritu ada kata nak buat goodie bag tuk besday angah... memang dok tunggu tadika buat jamuan raya nak bagi sekali sebabnya senang... tetiap tahun tak pernah miss pon, mesti ada jamuan kat tadika... tup tup petang tu jugak dapat surat... jamuannya hari ni so malam rabu tu jugak ngajak laki kuar carik barang... kebetulan aritu dier cuti... senang la skit kejenya kalo tidak renyah jugak aku sengsorang..

Semalam bermula la proses packing memaking... ramai buruh boleh tolong buat keje... takyah suruh pon memang dorang suka bab2 camgini... sorang dapat satu tugas... memula jer camtu pastu sumer pakat dok berebut sape dapat buat paling cepat dan paling banyak..

alah, simple2 jer dalam tu... nak beli air kotak kang takut ada parents yang tak suka... ye la air camtu kang ada yang cirit sakit perot ke hape kan... cam cekedis jajan ngan coklat pon ada parents yang tak bagi anak dorang makan... so dari situ amik jalan selamat bagi mineral water, cake london swiss roll and wafer... pastu letak la belon seketoi... yang mineral tu silap beli... benornya nak bagi yang cup siap ngan straw tu... biler bukak kotak ehh ehh botol rupanya yang ni... takpe la, rezeki dorang..

dik niq memang seksi... memalam gini la dier kat umah tak pakai baju... panas katanya... kadang ujan lebat aku berselimut litup tido dier selamba badak jer tido siap depa tangan lagi... kebal giler kulit... tugas dik niq masukkan wafer..

     
tugas along masukkan mineral water... yang angah plak masukkan cake... kejap jer ni ikut arahan pastu memasing gelojoh... bising satu umah cam pasar pon ada jugak dorang ni dok buat keje..

ni pakat dok berebut nak buat... takmo dah sumbat ikut arahan cam memula tadi... lantak la korang, janji keje siap!!

yang dah siap pas kat ibu haa ibu nak masukkan belon... bagi dorang masuk belon tak boleh... kang ada yang tak buat keje... hahahaaa... ibu dah cakap awal2... sape cepat siap dapat belon sebagai upah..

klipkan sekali ni haa... gigih la dok buat kat opis semalam... tak tau nak buat camaner... memang ngaku aku tak kreatip pon... asal boleh dah ler..

tak sampai sejam pon siap 70goodie bag... kalo buat sorang ni maunya aku amik masa 2 jam kot... dah nak klip bagai tu leceh tau..

pagi ni goreng nugget jerk sepeket bagi angah bawak pegi tadika... bebudak biasa suka makan... along pon aku bagi nugget gak last week... senin ni ada lagi sekali jamuan raya si along... nampak gayanya nugget lagi la... memang tahun ni tahun nugget... senang, sedap dan pasti licin!!! heheheee

cantik sumer berpakaian raya... sumer pon nampak hepi tadi... teringat plak zaman sekolah dulu... time ni la sonok... gi sekolah melenggang jerk..

sempat lagi... hhehehee.. dik niq menjeles benarnya tu... nak gak pakai baju raya gi umah mak pengasuh dier... katanya mak soh pakai... memang tak dapat la dik... lenkali ehhh..

Balik nanti mesti banyak citer ni... dapat jugak laksanakan niat nak buat goodie bag... ni kira pestime... time along dulu tak merasa pon..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

20 ulasan:

Ibu Lala berkata...

Buat goodies bag ni part yg paling best. Mak yg eksaited lebih.

Naemah Umi berkata...

Part packing tu bebudak mesti suke nak nolong kan..tp tu la syabas sbb dpt siapkan sekejap je..alhamdulillah suka la kekwn diorg tu kan dpt goodies beg tu :)

lia berkata...

kesian dik niq... mak sowh pakai baju raya yer... pandai, panjang akal he3

Nurul berkata...

Budak2 memang excited kalau tiba birthday dia... :)

Kakzakie berkata...

Besar ganjaran tu Zee. Menggembirakan anak-anak tak sama dgn menggembirakan org dewasa. Kakak percaya kawan-kawan Angah mesti semuanya senyum gembira sebaik mendapat goodie bag dari Angah tu..

AnneRaini berkata...

seronoklah budak2 dpt goodies bag.. mcm anak sy xkesahpun ape ada dlm beg tu..die suke je sbb mcm dpt hadiah tp isi kat dlm mak yg makan..hahaha

dalila berkata...

rajinnye ank2 teruna tu tlg..hihi..hepi belated besday abg ngah..moga menjadi ank yg soleh ;)

Falsya berkata...

byk buruh tlg nyeah..comel sesgt buruh2 itu..hehehe..

bab nak letak makanan tuh mmg "play safe" org kate..bgs zee still terpikir bende2 gitu..sbb skang nie majoriti mak2 yg very particular bab2 makanan nie kan..

lieyalatif berkata...

skrang tgh musim jamuan raye kat sekolah kan zee..sekolah miamija esok .... tu le tak tau nak buatkan ape...rasenye bawak laa sebekas kuih raye campur2 heheeheeeh....jadi le kan....nak goreng nugget mcm mls plak rasenye ni hahaahahahah...

tu laa senang keje bagi goodies bag sekali ngan jamuan dieorg kan zee.... mcm kat umah lieya laa kalo buat goodies2 bag ni budak2 ni mmg laa tenaga buruh yg boleh di harap...tapi siap la bunyi gaduh2nye, bunyi rebut2nye.... lantak la yg penting keje siap kan hihihihi

Mimie_Zatun berkata...

wah.. ramai membantu buat goodies.. hehe

Kisah Si Dairy berkata...

wah..seronok mereka bekerjasama ye...

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

Mesti seronok anak akak. kawan-kawannya pun seronok juga dapat goodie beg macam-macam ada.

mami uyun berkata...

seronoknya tgk... uyun anak belum sekolah.. tak pernah rasa.. tp mesti seronok kan.

Nory Zoulkefle berkata...

anak buah nory sekolah sini jugak,..tapi dia baru 5 tahun..hehehe..

acik idah berkata...

apa yang penting?? kerjaaa samaaa... :D kecah pun kecah laaa... hehehe... rakan2 sure seronok la dapat goodies kan... :)

Masya berkata...

alhamdulillah selesai sudah.. bertabahlah.. blk kang dgr cite hihihihi

LYAfrina berkata...

waa..celebrate raya+birthday sekali dgn kwn2.
semestinya bab prepare goodies tu xyah mintak tlg..mmg masing2 rajin je kan offer diri.. hehe

acik idah berkata...

singgah isi tabung zee yer... :)

::EIDA:: berkata...

alahaiii rajinn tlg masukkan goodies ye.. ade yang sorok masuk poket tak tu hehehehe

Lieya Von Jay berkata...

Amboi banyak nya packing.... Selamat Hari Raya Kak Zie. Lama xjengok kat sini :)