Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 12 Ogos 2014

Genap sudah umurmu 6 tahun Angah

As-Salam (^-^)

Kesian pulak kat pak ngah a.k.a dib ayyan nih... dah 3 taon kot takleh nak celebrate sangat besday dier... last year terkena bulan puasa... this year plak terkena hari raya... jatuh pada raya ke-2 ritu... memang tengah dok bizi lagi beraya... sesekali balik kampung banyak la tempat kena tawaf tu yang terbantut pasal besday dier... malamnya tokma ajak pi tengok kedai cake ada bukak ke tidak... biasa raya2 ni jarang kedai bukak... kira rezeki si angah la kedai tu bukak pulak... hehehee... dapat la kek free dari tokma..

Nak potong malam tu elok plak dier pi bantai tido... penat sangat seharian dok ke hulu ke hilir tup tup pagi esoknya baru dapat potong... sebelum tu bekpes dulu ngan nasi berlauk bungkus..

ingat nak bagi dier potong kek kat tadika... selalu sangat citer pasal kawan tadika besday kadang naik kesian jugak aku... huhuhu... kalo tak pon bagi goodie bag jerk kat kengkawan nanti... lambat skit takpe janji dier hepi..

si booolat danish... umur dah setahun baru dapat jumpa..

memang potong kek semata jerk pagi tu... adiah pon ibu ayah takde kasi... heheehee nasib budak ni tak reti lagi menuntut... ehhh dalam tak reti tu pon kemain kedekut... duit raya dier langsung takleh usik tau... aritu dier nak beli air, saje la usik2 soh beli guna duit sendiri... kemain lagi melalak takmo guna... kahkah... mandi pon tak basah sebab risau kot pi usik beg duit dier... tetiba satu malam tu masa nak main bunga api dier boleh offer soh amik sumer duit dier... apelagi, cargas la ibu ni dok kutip... kang offer expired susah plak... kahkahkah...skang sumer dah selamat dalam tabung haji... dapat gak hadiah aritu dari poksu... seketol beg sekolah... next year dah masuk darjah 1 boleh la melaram... untung dah bajet ibu tuk beg sekolah nanti..

dah cukup 6taon dah angah oiii... paling dok risau skang nih camaner la nak masok sekolah taon depan... bulan 11 ni ada plak exam tuk tentu kelas darjah 1... dah tu membaca pon tak reti lagi ni camaner nak jawab?? huruf kenal la kalo seketol2 tuh tapi biler soh sambung baca dah tak boleh.. hadoiii... ibunya nak jadik cikgu tak boleh... kang tarzan lak yang kuar... hahahahaaa... lagipon dier kalo ngan ibu ayah ni manja skit... skit2 air mata yang kuar... apth sungguh... ingat cuti sekolah taon no takleh gi cuti2 mesia lagi... kena antar gi tuisyen kot... kalo orang lain ajar dier okey skit..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

selamat hari jadi angah..moga menjadi anak yang boleh membanggakan ibu n ayah ye..

syawalsimpsons berkata...

happy bufday angah..kejap je...dah 6 tahun kan..pejam celik pejam celik

Nafira usof berkata...

Selamat Hari Lahir Angah.
Moga Jadik Anak yang soleh yer~

Zee.. budak2 nih dorang dah cukup hepi kalo dpt potong kek kan~
hadiah tu kalo ade adalah.. kalo x de pon xde lah bising.
janji ade kek. hehehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Selamat hari lahir buat Angah..
Tu lah yg kesiannya Zee bila besday jatuh bulan puasa dan raya kan.. semuanya bz memanjang tak sempat nak celebrate kan..:)

aTieYusof Family berkata...

Selamat Hari Lahir angah.. moga membesar menjadi anak soleh, bijak, sihat & pjg umur.. biasalah zee, budak2 kan..lain tahap perkembangan depa.. insyaAllah, lama2 nti boleh lah angah membaca.. ya dok? hehe

lieyalatif berkata...

heheeheh tu le zee kalo besdey jatuh time raye mmg lambat sikit nak menyambutnye kan heheeheh... tapi tulaa budak2 ni asalkan dpt potong kek hepi laa die heheheh....lieya pun nganhubby tahun ni besdey jatuh mase raye...sonok sambut ramai2....alahhh sambut nak bagi budak2 hepi jek mkn kek sebenarnye kan heehehehe

ingatkan angah ade bende nak beli ngan duit tu ....last2 zee masuk bank gak yeak...ade la tu die nak puaskan hati tgk duit byk2...lepas dah okey baru bagi masuk bank kan heheeheh....lieya tak masukkan lagi duit budak2 nie...nanti laa skrang bank dok penoh org lagi...tgu dah redaa sikit org masukkan duit raye baru lieya pergi heheheehehe

Kakzakie berkata...

Happy belated birthday angah..
Insya-Allah kena latih dari sekarang Zee sebab sekarang zaman serba canggih budak 4 tahun pun dah boleh membaca. Kesian juga kan...

AnneRaini berkata...

happy belated besday angah...asal dpt ptg kek budak2 ni dah happy dah..

kite samela xleh jadi cikgu..mau jadi tarzan pulak nnti...anak mmg mnja kalo dengan maknye..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
alhamdulillah..
sanah helwah buat angah.. dah 6 tahun die..
semoga mmbesar dgn sihat dan semakin kacak :p :)

aTieYusof Family berkata...

Salam khamis Zee..singgah menjenguk :)

Nurul berkata...

Hepi Belated Birthday, Angah...
Semoga jadi anak yang baik, taat pada ibu bapa juga berjaya di dunia & akhirat... :)

Masya berkata...

happy belated bestday angah, baya amir yer... kt pun riso camnelah amir tu boleh jawab exam ke x huhuhu

LYAfrina berkata...

happy belated birth angah..
moga terus bjaya dlm kehidupan dunia n akhirat..
amin

hainom OKje berkata...

budak lelaki mmg lambat sikit Zee,....sama je ngan anak sulung Okje tu hehe nasib SPM lepas haha...
Hepy Bezday Angah.....moga jadi anak yg soleh yeh!