Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 6 Ogos 2014

DiPagi Hari Raya 1435H

As-Salam (^-^)

Warna tema raya tahun ni adalah biruuuu... heheee... anak2 kaler royal blue... yang mak pak lain skit tapi blue jugak... itupon susah nak cari matching color... last2 beli online kat the.poplook... main redah jer nasib baik match... saje tak nak kasi sedondon sangat ngan anak2... asalnya aku nak kaler pink gelap... cari punya cari tak jumpa... yang jumpa biru so terbekenan terus... kuikuikui... insya'allah, pink simpan tuk next year yer... tak dapat next year, lagi next next year... kehkehkeh... jauhnya dah pikir tuk tahun depan depan..

Acara wajib pagi raya biasa la, bergambar kenangan katakan... bebudak ni susah benar nak bagi kerjasama... this year takde gambar big family... family cinonet kitaorang jer... ngan famili belah aku pon tak sempat nak amik... busyyyy layan menggaru gatal... hohohoooo..

juadah pagi raya... MiL buat nasik berlauk... gulai darat ayam lawan ngan acar timun/jelatah..

rendang daging..

bihun soto ni aku yang buat... saje2 jer ni... tingin nak makan..

dipagi raya... anak2 dah siap... mak pak belom mandi pon lagi... bekpes dulu kat ceruk dapor pastu baru bersiap nak gi semayang raya..

kami dipagi raya... ligat korang ni kalo nak bergambar... dik niq tuuuu... amboiiii nakal, cubit kang!

sama gak pesennya... sorang korek idung... sorang pejam mata... ayah jer 'skema' biler bergambar... hahahhaaaa..

mintak ampun mintak maaf kalo ada buat salah dan silap... len kali nak buat lagi..

angpow jangan lupa bagi... ehhh tengs bang... dapat angpow gak... yeayyyyy..

menunggu sang arjuna nak gi kuburan..

haaaa kena salam dulu baru dapat duit raya... tak posa pon dapat ape... heheheee... kat bilik yang selerak pon jadik asal dapat bergambar :)

besar dah anak bujang ibu... tak lama lagi besar dari ibu gamaknya... tahun ni puasa along berlubang lagi disebabkan demam... takpe, next year cuba penuhkan..

budak ni susah benor nak bergambar... sibuk kutip duit raya... beg dier tu mana boleh usik... sentuh sikit pon tak boleh... risau benor kot orang amik duit dier..

Alhamdulillah, berkesempatan lagi merasa raya tahun ni... moga dipermudahkan tuk tahun2 yang seterusnya... makan pon macam2 cuma tak merasa lagi dah ketupat palas buatan air tangan MiL... dah tak larat dier nak bungkus daun... nak harapkan generasi muda ni memang tak keretian la... rasanya kalo MiL takde, ralat gak kitaorang... nak menempah pon kalo dah semua yang muda ni tak pandai, celah mananya boleh tempah?? lama2 pupus la jugak yang original... yang ado cuma instant dari kilang2... dah kita pon makin lama makin tua bukan makin muda... esok2 cucu cicit langsung tak kenal ketupat daun palas... boleh??

P/S : Masih dalam cuti... hal cermin kete dah setel semalam so arini rest ajer kat umah... sorry, tak dapat nak blogwalking... line tenet kat umah memang menyampah sungguh... nak loading pon kemain lama... esok baru jenjalan raya umah korang yer..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

adoi bila sakit GG...windu la nak makan, kari, rendang, ketupat bagai semua kan

Kakzakie berkata...

Dik Niq bukan main keletah lagi. Tapi kakak suka tengok dia Zee:)
Rajin pepagi Zee siapkan juadah soto lagi. Kalau kakak dan tak kuasa kalau dah ada ketupat rendang makan ajelah itu:)

Masih cuti lagi - aduhai seronok betul!

UmmuAidan-Arissa berkata...

nice kaler biru gitu secocok...hehehe...tgk lauk mulo2 ingat nasik dage...terliur belum gapo2 lg sbb poso ker ari nie..hehehe

Falsya berkata...

Matching je kaler biru tuh..nmpk mcm dr kain yg sama..hehe..

Selamat hari raya..;)

AnneRaini berkata...

ade jg gmbr mknn raya..sy ni lgsg xde gmbr mknn. gmbr salam2 pon yilek.

Nastyna berkata...

apa lagi...belajar la buat ketupat palas tu sebelum kepupusan. I boleh la bungkus huduh2 tapi nk buat sarung dia tu blom reti.

acik idah berkata...

wahh.. banyak nyer gambar raya Zee sekeluarga...

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Zee sekeluarga... Mohon maaf zahir dan batin andai ada terkasar bahasa... :) kosong2 yer…

Mardiah Diana berkata...

Assalamualaikum dan salam syawal ke-10,kanak2 yg paling best sb dpt duit raya..maaf zahir batin yer..

lieyalatif berkata...

meriah raya zee...menu pun sedap2...siap buat soto lagi hah zee..mmg rajin sgt2.... tu la zee, rase mcm rugi jek kan tak belajar buat ketupat palas tu...ye laa nak beli yg instant tak sesedap yg asli di balut daun tuhhhh..lieya ni tak reti pagi2 raye mkn pulut2 nie ..kene ade ketupat nasi jugak...tapi lieya suke makanketupat palas sbb penah rase member bawak....mmg sedap...lagi2 ketupat palas yg dah digoreng tu....

cantik tema zee satu family...tema selautan biru kalo lieya panggil heheeheheh.....

LYAfrina berkata...

Alhamdulillah.. meriah n ceria belaka..
Lya last year dh royal blue.. thn ni plan peach.. tp sbb x sihat aritu.. so guna j bju y ada.. tp xcsmpat pkai lg.. insyallah next year nk kaler peach.. klo x jd.. fwd next year lg.. klo x jd gak.. trs next.. next..next jugak.. hehe

Masya berkata...

tu dia pepagi raya ada soto siap telur rebus hahaha biar btl, pertama kali nampak soto ada telur rebus tau... tp rendang tu.. adehh meroyan lap air liur tgk ni kikiki ...

cantiklah tema zee warna ni...

saya pun x reti buat ketupat palas, makan je reti kikikiki