Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 27 Ogos 2014

Citer Semalam

As-Salam(^-^)

Biasa jer pon takde yang luar biasa... pepagi bangun siap2 pegi ofis pastu kerja ler, cukup 8jam balik umah cumanya rilek skit sebab semalam tak payah nak bertapa depan sekolah si along... ayahnya ada so dier jer pi pikap... kalo tidok gak kol 7 baru sampai umah..

Alang2 pree skit petang semalam so singgah petrol pump jap pi isi tank skali redeem payung preee... hehehee..

malas nak bukak yang sendiri punyer so cilok jerk gambar ni..

takat semalam dah dapat collect dua ketoi... ikutkan boleh dapat tiga tapi ada ler sebab musabab tak dapat tu... kadang jenis pelupa ni kan, asal isi minyak jerk lupa nak bawak mesra kad so takde kad approve takleh nak collect cop... huhuhuuu... takpe, takmo tamak sangat boleh??? bagi can orang laen pon nak jugak... kehkeh..

siggah jap pasar malam... usha2 tak tahu ape plak nak dibeli... beli la tapai pulut ni haa dua ikat... susah ni nak carik yang balut pakai daun getah gini... slalu orang pakai daun pisang jer... lain la kalo kat kampung kan... just nice jerk tak manis sangat and tak berair pon... tapai baru lagik... pandai orang yang buat ni... i like... peberet ni..

sampai umah letak beg, cepat2 pi bancuh tepung nak goreng cempedak... dorang balik kang boleh mengunyap ni dulu sebelum makan malam... biasa la hero3 tu, asal sampai umah jerk kebulur memasing carik makan... beli cempedak ni sebiji kecik yang tak kecik sangat baru 3 hengget... puas makan haa... kalo beli yang dah siap goreng skang nih 4ketoi 2hengget kot... ape la mahal sangat jual ni??

tiap2 tahun dapat kuih bulan... kat umah tu takde sape yang minat nak makan... cam biasa kita sedekah kat orang yang makan..

     
skang malam memang dah tak keluar... nak keluar camaner nya dah ayah takde... time ayahnya cuti memang kena paksa la dorang ni baca iqra... seminggu 2 kali pon kira syukur la dari langsung takde... along dah hampir abis muqaddam..

Sape yang kenan ngan payung petronas tu sila2 kan gi redeem... ada masa lagi tuuuu before 15sept..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

16 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

wah sedap tu tapai pulut ikat dengan daun getah... rare...jarang nak dapat tu...

hainom OKje berkata...

Zee sampai sudah okje tak dapat payung tu mau 6 kaki OKje boleh dapat tu...
Kat mana Petronas yg banyak payung tu Zee
Yelah lama tak makan tapai dlm daun pisang ....pergh... sedap tu...
Bagusnya memasing .......sejuk perut ibu anak mengaji

Kakzakie berkata...

Kakak biasa isi kat Shell Zee. Tapi abang memang Petronas cuma dah berapa kali asyik kata kehabisan stok aje. Hairan kan... mana pergi payungnya tak tahulah..

Nafira usof berkata...

Salam Zee..
husband Zura pon kolek gak cop utk dptkan payung tu.
harap2 dpt lah redeem payung.. dpt 1 pon jadik laaaa.

tapai.. feberet cinta zura. zura x feberet sgt.. kalo teringin sgt br makan..

cempedak tuhhhhhh!
tau x~ minggu lepas.. 3 kal jiran belakang goreng cempedak.
memang meleleh air lio cium bau jiran goreng cempedak. terseksa jiwa.
hahahaha.. mmg x berbaloi beli yg dh siap gorengkan. mahal macam ape jer.
baik goreng sendirik.

moon cake~ opis zura memang selalu beli moon cake. pastu makan ramai2.
zura suka makan moon cake~ hehehe

anak2 zura hantar mengaji kt rumah jiran.
baru serius sket dia mangaji.. kalo kita ajar nih, banyak main~

Falsya berkata...

payung tuh patutnye kite dpt tp stock dh abis..hurmm..cantik pulak payung tuh..;)

AnneRaini berkata...

wah dh dpt 2 dah..sy ni sekali jer cop pastu lgsg xigt pdhl tetiap minggu isi myk kat petronas..

tak suka tapai.. dah byk kali try mkn tp tetap tak suka.

UmmuAidan-Arissa berkata...

ngam jugok zee payung petronas tuh...cehh dapat 2 lgi tuh...cepat2lah hujan turun...hehehhe..
ado ms share zee bancuhan tepung goreng cempedak tuh napok garing sedak jah...

p/s- psl dok puchong tuh dale perkiraan jugok tuh..tp putra perdana semakin mahal berganda2 dr 6 tahun lepas..dok ruvena mulo sewa tkt 4 rm250 jah...huhuhu

Daddy Ziyyad berkata...

Oohh..dapat redeem ya payung tu?
Banyak komplen yg saya baca kat FB kata tak dapat redeem :P

eynda berkata...

Takde kad mesra padahal setiap minggu isi minyak kat petronas :-p

acik idah berkata...

lama dah tak isi minyak huhuhu... pandai bawak kereta jer... isi minyak suh cik abe... kekeke...

lieyalatif berkata...

lieya pun baru redeem 2 batang zee...selalu mcm zee jugak lee ade jek kes lupe kad mesra ...kalo tak berbatang2 dah ...tapi takpe bagi can kat org lain plak kan...tak leh tamak2 dlm rezeki nie...tak berkat nanti....

betul tu zee, kalo goreng sendiri puas hati...kalo beli yg dah siap goreng seulas tu cecah 50sen tau kat tempat liey....mahhal nak mampos....makan pun rase nak tercekik tgk harga mcm tu....serius cekik darah......

kuihbulan lieya pun dpt gak 2 ketul...tapi org tu bagi bukan peberet lieya....lamba tle iskit nak abiskan...lieya suke green tea ngan biji teratai...

Nurul berkata...

Nurul biasa isi kat bhp... sekali sekala je pi petronas... tu xde kad mesra...
Lama dah x.makan tapai pulut.. suka juga..:)

lia berkata...

kat mana pasar malam hari khamis, cer habaq mai... iskkk x abes xplore lg puchong ni hu3

Zee Suhaini berkata...

lia..ari khamis mana ada pasar malam..ni entri ari rabu ler..selasa pasar malamnya kat depan restoran raizan tu..

Naemah Umi berkata...

adoiii nmpk tapai pulut tu menjejes plak mulut ni...maklum la lama tak merasa huhuhu...nak kena cr ni, mengalahkan org mengidam plak hehehe

LYAfrina berkata...

lya x makan tapai...

bagusnya.. kecik2 dah asuh mgaji...