Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 26 Ogos 2014

Penghujung Syawal, semoga ketemu lagi di tahun depan..

As-Salam (^-^)

Arini genap sudah sebulan syawal... macam cepat pulak masa sekarang nih... kejap jer rasa... pon tak banyak open house yang dapat attend taon ni sebabnya biler ari minggu jer partner keje... huhuhuuuu... nak gi ngan hero2 jer memang tak laaaa... leceh kot nak handle dorang... pepon, moga dipanjangkan umur dan bertemu lagi dengan ramadhan dan syawal yang akan datang..

Since last year dok teringin nak makan nasi jagung... pengaruh blog jugak nih... meriah nampak memasing up menu kannn... before this memang tak pernah tahu, tak pernah tengok apatah lagi makannnn... this year pon sama masih tak merasa... even dok cakap ngan mak pon dier tak tau... huahuahuaaa... ketinggalan haih... nampaknya nak kena mengugel resepi la jap lagi... kot2 aura rajin diseru merasa la weekend ni... kalo tidok tunggu lagi la ape boleh buat..

Dalam pada tak pegi open house tu tekak ni memang teringin memacam... dah nama pon raya kan tekak jadi ngengada ngan sendirinya... nak tak nak kena la masak... tak pandai kang kita beli jerk senang... heheheee..

lemang beli yer bukan buat... hahahhaa... buat kalo ntah biler la gamaknya nak masak... celah mana pulak nak membakar kat umah tu... petang ni ingat nak beli lagi sekali la kalo ada lagi yang menjual... semalam nengok ada lagi 2,3 stall lemang... sedap ni cukup rasa pastu lembut plak lagi... even makan esoknya pon masih lagi lembut... takde kerak langsung..

sate pon beli jugak cuma nasi impit tu jer aku rebus sendiri..

rendang daging ni ponnn beli jugak... hahahhaaaa... amboiii malasnya nak masak..

laksa lemak kelate ni buat ler... tetiba tingin nak makan buatan sendiri... alaaa buat kuah jer pon... laksa beli yang dah siap yang khas tuk laksa penang tu tapi tak la sesedap laksa pure dari kelate... nak buat laksam malas plak nak mengukus..

aritu dapat sekilo coklat free dah taktau nak buat ape... memula nak buat brownies pastu lupa nak beli butter... takpe la, kita buat jer coklat cake... next time try wat brownies plak... banyak lagi tu coklat..

lontong sempoi... pesday raya aritu dah buat soto, kalini buat lontong plak... hero3 kat umah pon kemain lagi suka... sedap la tu kannnnn..

gaulkan ngan sambal udang nih perghhhh meleleh ailio..

Sabtu ni ada open house lagi umah BiL... kira jemputan yang penghabisan dah ni... ini kali la baru betul pegi open house sebabnya laki dah awal2 amik cuti... kalo tak jadik jugak memang kempunan lagi la jawabnya... uhuk uhuk..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

bila dah penghujung syawal nie,berebut2 orang buat open house...memang satu hari tak payah nak memasak zee...hehe

LYAfrina berkata...

Dah pghujung syawal kan.. sekejap je berlalu.
sepanjang syawal ni, lemang bru makan skali msa jamuan raya kat opis bru ni.
lps tu hbs sakit badan.. maybe sebab pulut kot.. lya kn bru lps eksiden aritu..kna byk pntang..

laksa putih kelate n trg punya lebih kurang..cuma y trg guna laksa gandum..mmg sedap..lps tu ltk belacan..

Kakzakie berkata...

Open house ni selalu sampai terlajak ke bulan zulkaedah Zee
Itulah mewahnya hidup di M'sia..

UmmuAidan-Arissa berkata...

Sambil scroll baca tengok sesambil telan liur...huhuhuh...bestnyoh lemang..lontong tuh tingin jugok nok buat tp bahan2 tuh tidak terdapt disini rsnya...huhuhulakso dio napok besar jgk tuh zee, buke panje2 supo mee dok ?

Naemah Umi berkata...

uissss,,,sedap sedap semua tu..tapi kan thn ni umi tak sempat nak merasa lemang tu...tak pe tak pe nnti kite usahakan biar dpt kan walaupun syawal dah say bye bye...

AnneRaini berkata...

sedap2 menu tu...terliur tgk... kite samalah zee, xpergi open house pun taun ni...duduklah kat umah tu..hehe

Farah Waheda Wahid berkata...

In Shaa Allah, moga2 kita masih berkesempatan untuk menyambut Ramadhan dan Syawal di tahun2 yang akan datang...

Falsya berkata...

uishhh lontonggg...adehhh..laksa kelantan tuh mcm ala2 laksam nyeah..

Cik Sue berkata...

sedaknyo lakso lemak klate tahun ni tok jupo lagi huuhuu...jalan2 sini dari blog catatan sue izza,tq atas kunjungan ye

aTieYusof Family berkata...

Mudah2an berkesempatan berjumpa syawal lagi...amin... amboi makanan tu zee buat terliur semua... last2 ni lah org makin rancak buat open house... hehe

Elya Roza berkata...

sekejap jee masa berlalu..rindu ramadhan dan syawal ....
salam perkenalan sis

hainom OKje berkata...

Semalam baru okje buat lontong zee...mmg sedap setelah sebulan Raya haha....
Zee resepi Kikari tu bawang putih, bawang merah, halia ( blend) goreng kasi garing....kalau nak buh serai ketuk masuk dalam pas tu buh kari daging ngan cili blend kasi garing lagi....kalau agak nak rentung tambah ayaq le pas tu buh tomato sos....letak le daging campur organ dalaman lagi best..... pas dah empuk tu buh kicap dan perasakan dia...okje tak buh apa apa sebab dah ok rasa dia....

Lieya Von Jay berkata...

Amboi sedap semua nya .. Meleleh ayaq liuq saya dok nengok