Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 24 Ogos 2015

Bufday Ayah a.k.a Husband

(SPECIAL POST UNTUK HUSBAND)

As-salam (^-^)

selamat ulangtahun kelahiran husband..
semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan bahagia selalu..
(typical wish from your wife)
kat sini jer aku wish, secara live memang tak wish pon..
dah sepuluh taon kawin ni memang banyak pahit manis..
biaser la tu tapiii u tetap husband yang terbaik untuk i tau..
kerenah aku teruk jugak..
kepala angin.. cepat melenting tapi dier lek lek jer..

rajin masak sedap2 biler isteri request..
tak pandai pon dier cuba buat, belajar ngan mr.gugel..
so far tak menghampakan..
tenkiu husband..

kejer umah memang kitorang sama sama buat..
let say aku penat balik keje, kain menimbun tak basuh dier tolong basuh..
kadang aku basuh tapi tak jemur nanti dier balik keje kol 2pagi tolong jemurkan dulu baru tido..
dier angkat dari ampaian aku lipat tak pon sebaliknya.. gitewww, adil tak?
takde la istilah keje tu keje U so U buat..
nooo nooo nooo..
ehhh banyak lagi la tapi tak mampu nak tulis..
kang tulis lelebih macam laki aku sorang jer yang baik..

we luv you so so so much..
apesal rasa cam ucapan anibeseri lak ni?

aku tahu dier tak baca blog ni.. hhuuhuuu..
memang tau laki aku ni.. ntah2 link blog pon tak ingat..
dier tau jer aku ada blog :(
usahkan blog aku, FB dier pon dah bertahun tak apdet..
twitter, IG memang takdo lah tapiiii tak bermakna anti media social ye..
is sokey, one day kalo umurku tak panjang at least ada kenangan tuk tatapan my hero's kan?

takde nak celebrate sangat la dah tua tua ni..
yang keberapa pon tak leh bagitahu.. rahsia, hahahaa..
sebab last month masa besday pakngah kek biaser biaser jer so kali ni kita orderkan spesial skit..
dah lama tekak teringin nak ngap rainbow kek..
so jom kiter.. (ni tekak sendiri yang lelebih)

 
simple jer keknya.. akak kek tu ler salah paham..
ada perkataan 'AYAH' kat situ jadi dier ingat kek tu tuk ayah aku..
cehhh.. yang aku ni konon wakilkan perkataan tu tuk anak2 bujang..
tapi takpe la simple pon janji sedap..
kang cecantik tetap gak nak potong masuk mulut..

 
dik niq kata ni kek ayam tok dalang..
kan ke dalam citer upin ipin tu tok dalang ada sekor ayam nama rainbow..
hahahaaa pantas jer ingatan bebudak nih..
kalo belajar pon pantas camni kan bagus.. 
selamat kek dikerjakan tiga bradik tu dalam masa sehari..
sedap sangat ke?

hadiah letak dalam kotak kek pon boleh..
tak reti aku nak membalut..
kasik external harddisk sebabnya laptop kat umah tu asyik meragam..
ada backup file selamat skit sekiranya laptop kojol..
plan asal nak beli laptop baru tapi sayang plak yang lama..
motherboard jek kena tukar tu.. lelain okay..
folder gambar pon banyak dah ni.. boleh ler transfer ke sinun..
hahahhaa hadiah berganda namanya..
kegunaan dier kegunaan ku jua..

 
kad ucapan buat sendiri jer lagi epik.. 
tulisan lebih kurang tiga bradik..

budak ni plak yang excited terlebih..
pantang nampak kek besday sibukk jer nak tiup lilin..
hari jadi sape sebenarnya ni?
nampak budak merajuk dalam cermin tu..
lantak korang..
Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

9 ulasan:

Falsya berkata...

happy birthday zee's husband..hehe..

mmg nmpk excited tau muke tuh..ngan muncung2 die nak tiup lilin..;)

Lynn Damya berkata...

Salam, wahhh kek tu cantikk lahh..owhhh puas fikir camne pulak boleh namanya kek ayam to dalang, hahaha hebat dia boleh ingat..semoga sentiasa besama2 dlm apa jua keadaan..aminn~

Kakzakie berkata...

Itulah kerenah anak-anak belum matang Zee
Cute moment ini bila dikenang. Bila besar sikit mereka akan gelak tau bila tengok balik
Yg merajuk lain, yg sibuk nak blow lilin lain... senyum kan:)

Happy birthday buat ayah 3 hero dari kakak..

dalila berkata...

xpe..share kek ngan ayah..merajuk nape plak tu..hihi..
hepi besdau utk husband akak..

dalila berkata...

*hepi besday

dh sent br prasan slh eja..

lieyalatif berkata...

walawey sangatttt sangattt sweeeett weyyyyy....

kek comel..bekenan lieya tgk zee...simple jek deco kek tapi sgt nice...budak2 le hepi kan dpt makan kek sedap....adiah pun comel tu heheehehe...kdg2 pening pale nak bagi adiah ape utk lelaki nieh..... tu kene cari yg mmg die guna kan....

semoga dimurahkan rezeki, sihat2 selalu dan bahagia disamping family tercinta...hepi besdey utk hubby ko yeak zee....auwwwww!!!

NanyFadhly berkata...

Alhamdullillah..

Memang banyak dugaan sepanjang perkahwinan kan. Perngai die yg kite kena hadap and terima seadanya..kita pun tak perfect juga kan..jadi syukur ada suami ..sekurang2nya, tidak curang...tak merokok..tak lepak kat luar smpi larut malam.. ( itu suami sy la ) ..hehehe..motifnya, cari kebaikan pasangan and keep cherish it !!

aryan azra berkata...

macam2 anak2 ni kan..pak ngah la tu yang merajuk tu ye, nak tiup kek jugak ke tu?

hainom OKje berkata...

Cantiknya kek.....simple, biluuuu.....
Hepy bezday buat husband awak Zee.... moga sentiasa tolong menolong dalam perkahwinan ....romantik tu namanya