Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 17 Ogos 2015

Ronda Putrajaya | Skyrides Park Presint 2

As-salam (^-^)

salam Zulkaedah yooo..
bye bye syawal, insya'allah ketemu lagi kiter taon depan..
secara rasminya takde lagi kisah raya tuk taon ni :(

sape dah naik belon Skyride kat presint 2? wahhh hebat korang..
syiok ehh?
kitorang baru sekali pegi meninjau kawasan..hahaaa
memula nak naik tapi biler dengar tang harga terus kejung..
tak sanggup arr nak berhabis ratus ringgit tuk duk terapung kat atas nun dalam masa beberapa minit..
cam tak berbaloi (kiter golongan marhaen)..
bau kentut pon tak sempat ilang..
tapi tu ler, best gak dapat nengok view putrajaya dari atas..

 
exact harga aku tak berapa ingat..
dalam 30++ jugak per person..
so kalo kitorang berlima memang kena ratus tu yang patah semangat..
kalo berdua dating boleh jer.. 

biasanya pak ngah la yang buat hal..
siap protes lagi tak dapat naik menda alah ni..
sampai sekarang dier dok menuntut sebabnya ritu nak soh dier diam pi berjanji lepas raya dapat naik..
so salah sendiri :(

meh kiter naik menara tinjau jer la, FOC
nak duk lelama pon boleh.. hahahaa
ampun yer, time kitorang pegi ni tengahari..
bulan puasa plak tuh memang kering tekak den..
ekceli plan asal bukan nak kesini pon..

 
suker yer korang dapat hirup udara luar..
skarang ni asal hari minggu jer request nak main beskal..
memasing rindu basikal..
basikal pon dah buruk bebenor aku nengok..
berpanas berhujan tak dipeduli..

 
yang tengah tu tak makan nasihat langsung..
active semacam.. dah ler awak tu puasa..
tapi perangai dier aku tahu dah..
larang pon gitu ler, siap sedia jer telinga dengar dier merengek jap lagi..
penyudahnya lepas zuhur dier berbuka puasa aritu..
jadi laaaa..


 
ada tempat jualan kraftangan jugak..
i bukan pelancong so takde la nak membeli..
belek gitu2 jer..

 
lepak berteduh sat kat sini..
salah timing gi waktu tengahari tengah mencanak naik..
merasa la ketiak basah..

 
 
cam banyak jer aktiviti tapi hakikatnya takde la banyak mana..
cam aritu banyak yang tutup..
teringin nak try sky warrior..
cam best jer..

ok bye..
harap budak sorang ni tak menuntut lagi dah..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

9 ulasan:

Kakzakie berkata...

Tengahari tegak dan panas. Budak baru belajar puasa memanglah tewas akhirnya
Masa main seronok tak ingat. Alaa... dulu kita pun sama kan Zee.
Abang long tu boleh tahan jugak ye Zee. Selalau kakak perhati dia nampak lebih cool berbanding abang Ngahnya.

Farah Waheda Wahid berkata...

kalau ash nampak kipas warna warni tu habislah....dia mintak kat mommy...hu hu hu....

AnneRaini berkata...

memang mahal. dahlah kejap jek. rasa xberbaloi. hhuhuhu

lieyalatif berkata...

lieya org putrajaya sendiri pun tgk dari jauh jek zee hahaahahaha...dayyan selalu ajak pi ...eii tak kuase aku lah....dari abis duit pi sane naik belon ntah ape2 baik pi makan kfc ke hahahaahaha..... menarik laa deco2 kat situ...mcm kalerpul jek ...budak2 seronok la kan dpt jalan2.....

tak lama lagi ade karnival usahawan desa dgn karnival utk kanak2 kat putrajaya nie...leh la pergi zee.... seronok katenye...byk aktiviti....

aryan azra berkata...

kalau dah beratus tu memang memikir juga lah nak tu kan, baik buat makan lagi bagus kenyang jugak perut..hehehe akak pun rakyat marhaen jugakk

Lynn Damya berkata...

Salam, hoho teringinnya nak naik tp rasa mcm gayat lah pulak, hihi..kalau berdua okaylah kan, murah sikit..haha..

Mummydearie berkata...

Nampak belon ni setiap kali pergi Putrajaya. Dok fikir kenapalah tak turun-turun sejak Hot Air Balloons yang lepas. Rupa-rupanya memang ada lagi kat sini. Tak tahu pun kawasan ni ada something untuk dikunjungi ^_^

Pergi masa matahari tengah mencanak di bulan puasa, mak budak pun tak tahu tau. Nasib baik saya tak pergi bawa anak-anak :)

Mummydearie berkata...

Typo error pulak... tak tahan...bukan tak tau ~_^

Sham berkata...

Herm lama betul dh tak ke putrajaya...dulu kakak duk presint 9 rajin gak ke sana...skang dia dh pindah rumah...