Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 26 Ogos 2015

citer bebudak ngan basikal jer

As-salam (^-^)

ingatkan arini selasa rupernya dah rabu..
mak aihh masa pantas berjalan..
tup tup nanti raya haji dah..
taon ni hajatnya nak balik raya kat kampung..
dah 3-4 taon tak balik time raya haji..
lagipon MiL sekarang tak sihat..
penyakit yang tak dapat diubati ngan teknologi moden a.k.a hospital..
dok merisau jugak ni..
sesapa yang tau ustaz ustazah yang boleh berubat cara islam sila bagitau ehhh..
kitorang cuba ikhtiar sebaik yang boleh asalkan tidak syirik..

okey lah, berbalik pada citer asal..
pasal bebudak ni ler sape lagi..
since dah lama request nak main basikal so jom kiter..
main kat area perumahan sudah..
sian nengok basikal dah buruk bebenor..

 
cuaca redup aritu sesuai sangat korang nak main..
redup pon bahang terasa jer..
basah lencun baju dorang..
sementara dorang mengayuh, kitorang laki bini main badminton..

 
sekarang musim luruh bunga sakura tau kat sini..
perghhh view cantik sangat sangat..
ada jalan tu sepanjang jalan penuh ngan bunga bertaburan.. dah ruper dok oversea.. 
ni kalo ada yang nak berphotoshoot elok sangat..
lawooo gambar korang nanti..
kat tempat lain ada yang lagi cantik rasanya..

 

 
agak agak penat mengayuh main ler badminton..
gaya cam pro jerk dua bradik tu..

 
pakngah dah terer bawak basikal besar..
makanya along kena mengalah..
dah jadi harta intelek budak tu..
sekarang dier tengah gian.. hari2 dok sebut nak main basikal biler cuti..
along punya basikal kena cari yang baru.. yang lebih besar..
untung ler long, asyik dapat yang baru..
adik2 kena ler redho mewarisi pusaka buruk si abang..

 
dah pakngah dapat si adik pon dengki ler..
nak jugak yang besar tu..
ayahnya paksa soh belajar basikal tayar dua ni biar pandai dulu..
kalo yang kecik ni pon tak pass camaner nak bawak yang besar?

 
rasanya kena training 2-3 kali lagi baru boleh lulus lesen 'P'..
asyik tertiarap atas simer jer ape citer dik?
time ni si along dah merajuk takde basikal nak main..
sabor yer long.. kang dapat yang baru :)

 
sempat memaksa ibu buaikan dier..
 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

6 ulasan:

AnneRaini berkata...

samela dgn Suci sibuk nak main basikal abangnye pdhl die sampai pon tidak.. hehe

aryan azra berkata...

memang cantik view tu..dengan bunga sakura mekar dah macam jepun rasanya hehehe..

seronoklah anak2 dapat main basikal macam tu,lepas bebas je

Kakzakie berkata...

Elok juga bila anak-anak main basikal macam ini Zee
Bagi mereka berpeluh daripada terperat main gadjet dlm bilik/rumah
Zee pun boleh exercise sama..

Nastyna berkata...

whoaaa cantiknya bunga sakura tu.. kat sini dah lama luruh bunga bungaaan.. nak luruh daun pulak dah ni, tak lama dah.

hainom OKje berkata...

Tengok anak awak naik basikal gini teringat kita kat anak anak masa depa kecik dulu. Sanggup gi Dataran Putrajaya bawak depa main basikal.....

Belilah satu lagi siang Abg Long

Aishah Amin berkata...

cantik bunga2 tu.. merasalah musim luruh hihi

http://aryshafayyadh.blogspot.my/