Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 3 Ogos 2015

Besday Treat Adib Raiyan

As-salam (^-^)

lega dah settle besday treat tuk pakngah semalam..
ikut kehendak ibu ayah bukan kehendak besday boh.. hahahaa
okey la tu as long as bukan hadiah menan..
tak kuasa nak melayan..
budget ciput tak lebih dari 150hengget..

 
tonton citer Marvel Ant Man kat TGV DPulZe..
pegi dedekat jerk sebab kena jaga timing..
lagipon best sini sebab panggung baru..
selesa giler.. ruang diantara seat pon agak luas..

kesahnya aku tersalah book seat..
penangan booking online gitu la kan, blurrr..
konon nak seat paling belakang tapi terambik seat paling depan.. kahkah
masak ler kepala kena dongak..
tapi dah rezeki besday boy namanya kitorang dapat duduk seat paling belakang jugak..hehee
sebabnya orang tak kuasa nak tengok movie kol 11pagi kot..
seat banyak yang kosong so sukahati ler nak duk mana..
perghhh lagi berganda selesanya..

tapi sebelum movie start kita jenjalan dulu..

game token yang kat sebelah daiso dah tutup..
pestime bawak bebudak ke molly fantasy..
sebelum ni takot kena cukai..
ni dorang dah tau kewujudan tempat nih memang takleh elak ler..
jawabnya tetiap kali masuk DPulZe sure dorang melencong..


mukadimah bagi ler sorang main satu menan..
abiskan masa sebelum wayang start.. 


angah kalu diberi peluang memilih terus kelam kabut..
tetiba hura hara tak tau nak main ape..

tadaaaa dapat bergambar ngan ipin..
taon lepas kan kempunan masa karnival upin ipin kat PICC tuh..
kali ni best sebab takyah nak bersesak celah ketiak orang..
takyah bayor pon tuk amik gambar..
nanti aku buat entri lain yer..
kot ada yang nak bawak anak2 meet and great upin,ipin and friends (cehh tetiba ayat omputih)
boleh la bawak weekend nih..

elok kluar wayang perot keroncong..
memang patut pon dah kol 1petang..

 HotJam cafe milik KRU..
speciality dorang western food..
takleh nak merasa sebab perot mintak makan nasik..
lagipon takot terover budget..
takpe lenkali boleh try..

akhirnya decide makan kat pondok manis..
makanan indonesia..
boleh la janji dapat nasik..
not bad, boleh tahan sedap.. 

along dan mee berpisah tiada..
skarang plak jadik penggemar ikan keli..

abis makan takleh jenjalan lagi dah..
masa tak mengizinkan..
so pulanglah memasing ke pangkal jalan.. 
budget pon elok ngam ngam.. heheheee



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

8 ulasan:

lieyalatif berkata...

besdey treat yg sgt2 seronok zee...sure hepi besdei boy...

eh lieya pun selalu lepak dpulze...tak penah lak terserempak kan...kalo nampak lieya tegur2 tau...lieya ni kdg2 menonong tak nampak org hahaahahaha...dan lembab nak cam org kakakaakakaka...

ehh upin ipin tu lieya pun pergi.... husben masuk yg i'm eat, i'm happy...menang...dpt hadiah best tu...dpt mug, cd, sticker ngan toys upin ipin...mcm biase laa dayyan yg sebat hahahaahahahah

oo baru tau tu kafe kru...leh lepak mkn sane....

aryan azra berkata...

kalau kat tempat game macam tu memang kena cukai je la dengan anak-anak kan... bestlah anak2 dapat tengok citer antman...ke mak ayah yang seronok anak2 tak seronok hahaha...sebab mak yang pilih nak tengok citer apa

Ibu Lala berkata...

Hepi besday

dalila berkata...

ok la kak zee..aktiviti camni budak2 lg seronok dr hadiah kot..yg ni adik beradik lain pun dpt merasa..
dh penah gi dpulze tu..byk kedai mkn pelik2 kan..pelik2 maksudnye tempat lain susah jgk nk jumpe, tp kt ctu ade..hihi

Zee Suhaini berkata...

laaa tak berjodoh la kite..
zee pon jalan menonong gak..malu nak pandang kira kanan..hahaa phuii
tak sempat nak main ape-apepon..kejar masa movie dah start time tuh..

AnneRaini berkata...

tak pernah lg pergi dpulze tu. bile ntah nak pergi. haritu besday kasyah pon kami bawa tgk wayang.

Mummydearie berkata...

Happy belated birthday buat birthday boy! Oh, DPulze tu dah buka sepenuhnyalah ya? Masa sesaja merewang cari makan kat area sana, tengok baru je nak buka pintu gitu.... Tak pernahlah lagi sampai. Manalah tahu lain kali tak tahu mana nak tuju kat KL ni boleh pergi jauh sikit ke Cyberjaya, jenjalan!

LYAfrina berkata...

happy la adib..mcm2 dpt kan..tgk wayang lagi.. ada plan nk bwk jugak fasya tgk antman, tp kekangan masa lagi...

siap jumpa maskot ipin, n mkn sedap2 ye..