Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 28 Ogos 2015

Dari Ceria Mood ke Bad Mood

Salam Jumaat (^-^)

entry lepas geram kiranya ni..

konon lunch tadi nak buat kezutan tuk anak bujang kat umah..
sajer tempahkan lagi kek sebab aritu punya dorang cam tak puas makan..
kalini order cup cake comels lak..
lunch tadi pi amek..
dan dan tu jugak aku bawak balik umah..
padahal boleh jer simpan dulu dalam esbok opis..

sebab ibunya ni haa terlebih excited takmo la tunggu sampai petang..
tak sabar nak tengok senyuman lebar dorang.. 
boleh dorang makan sebelum gi skool.. 

anak, sape jer yang tak rindu..
walaupon aku ni kuat dok marah + berleter ngan dorang tapi percayalah anak2 oiiii..
sebab sayang kan korang laaa..





sudahnya kek dorang yang comey lote jadik camni..
comotttt..
adoiii insiden kat trafik light..
bontot kete kena langgar..
hilang terus mood hepi aku tau..

elok jer aku benti lampu merah..
kete belakang tu agaknya dok nengok henpon kot..
tak sempat brek terus gedebushhh..
nasib dier pon memang dah slow..
kalo dier laju maunya terbabas aku pi hentam keter depan pulak.. 
aku ni jenis tak suker rapat sangat ngan keter depan..
tak kira la tengah drive atau benti kat lampu isyarat..
jarak selamat tu penting okeh.. 
seriesli aku tak pernah langgar keter orang.. 
orang jer suker langgar bontot keter aku.. huhuhuuu

sikit sebanyak terjejas gak arr bontot keter..
chill jer la aku nak buat camaner lagi..
kawtim sendiri udah ler takmo aku buat report..
leceh nak claim insuran..
member tu janji dier bayar kos repair nanti..
jadiknya lepas merdeka baru boleh antar workshop..
esok, lusa,tulat cuti kot..





Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

16 ulasan:

AnneRaini berkata...

tak pasal2. nasib baik org tu nak tanggung. sabar jelah.

aryan azra berkata...

alahai memang sedihkan kalau kita jaga elok2 tapi orang lak bantai..tp itulah dah nak terjadi apa boleh buat janji dia nak bayar.

adik akak minggu lepas, kena langgar juga, memang teruklah kena tukar la pintu bahagian belakang tu.

beat berkata...

rilek2 bleh bt tu

Kakzakie berkata...

Alahai kalau dah kata nak kena tetap kena juga Zee
Mujur juga dia nak bertanggungjawab tapi tetap leceh kena bawa ke workshop tu
Anak-anak tetap happy dpt kek. Tertonggeng kek tak menjejaskan rasa tak kisahlah..

hainom OKje berkata...

Malang tak berbau ek Zee.... Sikit sikit pun ternganga gak ar bumper tu....
Cantik cup cake tu merah putih

NanyFadhly berkata...

Alaaaa..mood dah best and happy excited nak bagi anak2 cupcakes..ended up jadi gini pulak. Takper la dear, bende dah jadi...anggap ujian ALLAH berikan nak bagi pahal lebih. Nany pun few times gak kete kena sondol..nany pun tak pernah lagi la terlanggar keta orang...nasib settle elok2...sabar yer

Puan Wawa berkata...

ala,spoil mood betul.. sabor je laa, nak wak camne kan.. kita dah cukup hati2, org lain plak baham kita.

Nastyna berkata...

adoi... u tak marah ke orang tu, kalau I mmg bebel tak sudah, yer la kita dah habis hati2 careful kan, dia sedap2 main henpon. Bayar is bayar la, bebel tetap. hahahaha

lieyalatif berkata...

laaaaaaaaaaaaa zee..dalam hepi2 ade dugaan plak hah...mujur tak jadi teruk .... mujur gak org tu nak kawtim kat luar jek...betul tu payah kalo jadi kes polis nak claim2 insuran...kire die bertanggung jawab la....sabar key...ade hikmah tu....

abis tertomos kek tu...boleh diselamatkan lagi tak tu...... comot sikit jek la kan..... takpe laaa yg penting2 budak2 ni hepi dpt makan cupcakes comel lotey.....

Ibu Lala berkata...

Alor. Sayangnya kek tu. nasib x terpelanting ek. Tp x pe. Boleh mkn lagi tu.

shark berkata...

saya pun baru je time raya cine org cium montot kete..tp oleh kerana teruk mmg cina tu nak buat repot dan claim insuran semua..sebulan lebey jugak tak de kete..:(

salam kenal dari saya shark :)

Aishah Amin berkata...

baru nak cakap kesian kek tu.. rupa-rupanya kereta lagi kesian. takpe yang penting chill

http://aryshafayyadh.blogspot.my/

Mrs Little Voice berkata...

malang tak berbau namanya tu...nasib baik awak tak apa2...ada rezeki lain menanti tu

Naemah Umi berkata...

adehhh cian zee...camtu la adat bw kete ni...kalau kite bw berhati-hati pun ada gak yg orang langgar kite huhuhu...dah nasib tu...alhamdulillah zee tak de apa-apa...

pssttt kek tu ok lagi tu...nmpk lagi rupa bentuk kecomelannya :)

Puan Kutu berkata...

Betullah istilah malang tak berbau..dalam kita happy2 ada je ujian Allah nk bagi..mujur langgar bontot sikit je n org tu nk repair..takpelah comot sket ja keknya..ank2 tetap happy kan dpt makan kek

dalila berkata...

lahaiii..sian akak..seronook dh bace nk celebrate besday..tgk plak gmbr cup cake dh cmtu..sedih..nasib baik kete xteruk sgt..